Skip to content

Η Apivita και η «Κληρονομιά της Γεύσης» σ’ ένα πακέτο!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η «APIVITA» ενώνει τις δυνάμεις της με την «Κληρονομιά της Γεύσης» σε ένα πακέτο!

Τι συμβαίνει στη Λάρισα όταν η εξαιρετικής ποιότητας εταιρεία καλλυντικών με συστατικά φυσικής προέλευσης, εκχυλίσματα από φυτά της ελληνικής χλωρίδας, μελισσοκομικά προϊόντα υψηλής βιολογικής αξίας και βιολογικά αιθέρια έλαια, συναντά την κοινωνικοπολιτισμική πρωτοβουλία της ομάδας Qualia, αφιερωμένη στη σχέση μεταξύ τροφής και ανθρώπινης κατάστασης; Δημιουργούν, μόνο για εσάς, ένα χριστουγεννιάτικο κουτί γεύσεων και αρωμάτων, ομορφιάς και υγείας, το οποίο ξεχειλίζει από αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα, το περιβάλλον και – φυσικάv – τη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών και κοινοτήτων!

Χάρη στην ευγενική δωρεά προϊόντων από την APIVITA, το φετινό Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της Κληρονομιάς της Γεύσης by Qualia αναλαμβάνει να ενώσει στα κουτιά του, παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας με τα διάσημα προϊόντα περιποίησης της APIVITA σε εκπληκτικούς, ολιστικούς συνδυασμούς και να τα αποστείλει στο σπίτι σας. Έτσι, με κάθε αγορά σας θα λάβετε δώρο ένα καλλυντικό της APIVITA.

Ανακαλύψτε τους συνδυασμούς που επιμεληθήκαμε για εσάς!

  • Λικέρ πορτοκάλι – σοκολάτα 100ml, από το παραδοσιακό κρασοπωλείο «Όπως Παλιά» της Λάρισας, με δύο συσκευασίες Μάσκα Προσώπου EXPRESS BEAUTY με πορτοκάλι 8ml, για λάμψη, τόνωση και αναζωογόνηση.
  • Θεραπευτικό κρασί με βότανα και πρόπολη 250ml, συνταγή της θείας Παρασκευής, με δύο συσκευασίες Μαύρη Μάσκα προσώπου EXPRESS BEAUTY με πρόπολη 8ml, για καθαρισμό, ρύθμιση της λιπαρότητας και αντισηπτική δράση.
  • Μπισκότα με μέλι, σταφίδες και cranberries, βασισμένα σε συνταγή της γιαγιάς Μάγδας, με δύο συσκευασίες Μάσκα Προσώπου EXPRESS BEAUTY με μέλι 8ml, για ενυδάτωση και θρέψη.
  • Πιστοποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 187ml, από τη Σωτηρίτσα Λάρισας, των Βάιου & Ιωάννας Καλαγιά, με δύο συσκευασίες Μάσκα – Scrub προσώπου EXPRESS BEAUTY με ελιά 8ml, για βαθιά απολέπιση, αναζωογόνηση και απαλότητα.
  • Βιολογικό τσάι με βότανα & αποξηραμένα φρούτα με το Ενυδατικό Γαλάκτωμα Σώματος με ελληνικό τσάι του βουνού από την περιοχή του Ολύμπου και το μαγικό νησί της Κρήτης 200ml, για τόνωση, αναζωογόνηση, αντιοξειδωτική προστασία και ενυδάτωση.

Για εσάς, την οικογένεια σας ή τους φίλους σας, τα κουτιά μας είναι η ιδανική πρόταση για τα χριστουγεννιάτικά σας δώρα, καθώς με την αγορά τους θα ενισχύσετε το έργο μας για την ανάπτυξη του αρχείου προφορικών μαρτυριών, αφιερωμένο στον πολιτισμό της διατροφής.

Πιστοί στη δύναμη των τοπικών συνεργιών και της τοπική επιχειρηματικότητας, το φετινό μας ηλεκτρονικό παζάρι θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το εστιατόριο Φρούριο!

Μπορείτε να παραγγείλετε το χριστουγεννιάτικο κουτί σας μέσω του ιστότοπου του Φρουρίου (https://frouriolarisa.com), στο Facebook και το Instagram του Heritage of taste ή καλώντας τηλεφωνικά στο 6970921552.

Οργανισμός Qualia

Είμαστε μια ομάδα νέων ανθρώπων που μας ενώνει η αγάπη μας για την υποκειμενικότητα της εμπειρίας, εξ’ ου και το όνομα μας! Qualia είναι μια ποιότητα ή ιδιότητα, όπως γίνεται αντιληπτή ή βιώνεται από κάποιον. Qualia είναι ο πονοκέφαλος, η γεύση του κρασιού, οι τρόποι με τους οποίους τα πράγματα “φαίνονται” σε εμάς. Το πώς αισθανόμαστε τη δημιουργία καταστάσεων στον εγκέφαλο και στο σώμα μας και τι ορίζουμε ως πόνο, άρωμα, θλίψη, νοστιμιά. Τα Qualia μπορούν να γίνουν αντιληπτά μόνο μέσω της άμεσης εμπειρίας και είναι απόλυτα προσωπικά και υποκειμενικά.

Έτσι λοιπόν, μέσω ερευνητικών έργων, διοργάνωση εκθέσεων και γαστρονομικών εκδηλώσεων μελετάμε την έννοια της υγείας, προσεγγίζοντας την ως μια κατάσταση  πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας. Μελετάμε τον πολιτισμό της υγείας ως ένα τομέα που καθορίζεται και από άλλους παράγοντες, όπως είναι οι πολιτισμικές και κοινωνικές αναπαραστάσεις της υγείας και της ασθένειας, το περιβάλλον, η οικονομία, η εργασία.

Στόχος μας, να μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

«Η Κληρονομιά της Γεύσης» by Qualia

Ξεκίνησε το 2018, με την υποστήριξη του προγράμματος START – Create Cultural Change, ερευνώντας πολιτιστικές πρακτικές που σχετίζονται με τη διατροφή και την υγεία, μέσω συνεντεύξεων προφορικής ιστορίας με ανθρώπους παλαιότερων γενεών στη Λάρισα. Οι συνεντεύξεις που συλλέχθηκαν οδήγησαν στη δημιουργία της «Κληρονομιάς της Λέξης», ενός αρχείου προφορικής ιστορίας που «τροφοδοτεί» την «Κληρονομιά της Γεύσης», με πληροφορίες σχετικά με την τροφή και τη ζωή του παρελθόντος, προσφέροντας το υλικό της για διάφορα δημιουργικά και επιστημονικά έργα. Αντλώντας έμπνευση και καθοδήγηση από τις γαστρονομικές ιστορίες και αναμνήσεις που συλλέγουμε, μεταμορφώνουμε διατροφικά προϊόντα σε δημιουργικές δράσεις. Γιατί, ποτέ ξανά, το γαστρονομικό μας παρελθόν δεν ήταν τόσο επίκαιρο εργαλείο για τη μελέτη της ανθρώπινης κατάστασης, όσο σήμερα.

Loading...
Ο Theodore διασκευάζει το Lucy in the sky with diamonds των Beatles!
Η εντυπωσιακή διασκευή της Juno για ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της Björk.