Skip to content

Animasyros: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων επιστρέφει ξανά!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

11174906_10152673486292133_7392530665359421245_n

Το Διεθνές Φεστιβάλ+ Aγορά Κινουμένων Σχεδίων animasyros ετοιμάζεται για την 8η φαντασμαγορική του διοργάνωση! Το αγαπημένο Φεστιβάλ, μετά από επισκέψεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, επιστρέφει στην βάση του, πιο μεγάλο και πλούσιο, για να κατακλύσει και φέτος την Ερμούπολη της Σύρου με δυνατές προβολές στο μοναδικό θέατρο Απόλλων, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Παλλάς και την πλατεία Μιαούλη. Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, σας περιμένουμε να απολαύσουμε άφθονη αniμαγεία!

ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ: ΑΓΟΡΑ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το αniµasyroς 8.0 περιλαμβάνει προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε Διεθνή Φεστιβάλ, καταξιωμένους δημιουργούς και σχολές στον χώρο της τέχνης της εμψύχωσης, αλλά και το νέο τμήμα της Αγοράς (Αgora):με έμπνευση από την παράδοση της αρχαίας ελληνικής αγοράς και σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, δημιουργούς και παραγωγούς από όλον τον κόσμο, το καθιερωμένο επαγγελματικό φόρουμ του φεστιβάλ μετεξελίσσεται σε Agora. Με περισσότερες δράσεις δικτύωσης των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων και με σειρά στοχευμένων ενεργειών, όπως σεμινάρια και ειδικές προβολές παραγωγών σε εξέλιξη (work in progress), φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο επαγγελματιών animation με βάση την Ερμούπολη και τις Κυκλάδες.

Ταινίες, Ταινίες, Ταινίες! 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: προβολές 200 περίπου ταινιών σε δύο διαγωνιστικά τμήματα, το Διεθνές Διαγωνιστικό και το Φοιτητικό Διαγωνιστικό, τιμώμενη χώρα την Ιαπωνία, ειδικές προβολές και παρουσιάσεις πολυαναμενόμενων ταινιών μεγάλων animation studio από τις ΗΠΑ, αφιερώματα σε διεθνή ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ειδικές προβολές με θέμα τη σχέση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης με την ποίηση και τον χορό και «μυστικές» ενότητες προβολών (secret screening events). Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο τμήμα, αποκλειστικά αποτελούμενο από μεγάλου μήκους παραγωγές, λειτουργώντας ως πιλότος για το επερχόμενο επίσημο διαγωνιστικό μεγάλου μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων που αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης του φεστιβάλ.

Παράλληλα με  τη διαμόρφωση των επί μέρους ειδικών προβολών και αφιερωμάτων η ομάδα προγράμματος έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα υποβολής συμμετοχών για το διαγωνιστικό τμήμα, που θα γίνονται δεκτές έως τις 31 Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα: www.animasyros.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σας έχουμε κινήσει το ενδιαφέρον και θέλετε να μάθετε κάθε λεπτομέρεια;

Ο ανανεωμένος ιστότοπος του animasyros είναι εδώ, στην διάθεση επισκεπτών, εθελοντών και δημιουργών.

Ακόμα ένα σημαντικό νέο είναι ότι ο Πρόεδρος του animasyros, Βασίλης Καραμητσάνης, εκλέχθηκε πρόεδρος της ASIFA Hellas, δηλαδή του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Δημιουργών Κινουμένων Σχεδίων (AssociationInternationale du Film dAnimation). Η εξέλιξη αυτή, πέρα της αναγνώρισης της συνεισφοράς του animasyros, μας γεμίζει αισιοδοξία  για το μέλλον  και μας κινητοποιεί, ώστε να συνεχίσουμε να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην ανάπτυξη του animation στην Ελλάδα.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ANIMATION

Επιπλέον η ASIFA επέλεξε φέτος το animasyros, προκειμένου να πραγματοποιήσει 2 εργαστήρια που απευθύνονται σε εφήβους, με τη συμμετοχή καταξιωμένων εκπαιδευτών από την Ελλάδα, το Βέλγιο & την Αυστρία.

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται και τα καθιερωµένα εκπαιδευτικά εργαστήρια animation, τα οποία εμπλουτίζονται, ώστε να συμπεριλάβουν ευρύτερες ομάδες-στόχου, µε τη συνδροµή καταξιωµένων εκπαιδευτών. Έτσι, φέτος σχεδιάζεται ένα πρότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που απευθύνεται τόσο σε άτομα με αναπηρίες και εκπαιδευτές ειδικής αγωγής, αλλά και σε µαθητές των δηµοτικών σχολείων και δασκάλων. Φυσικά δε θα λείπουν και τα εργαστήρια για νέους επαγγελματίες και φοιτητές, ενώ το πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται.

Όπως κάθε χρόνο, σπουδαστές του Ιονίου Πανεπιστηµίου θα παρακολουθήσουν όλη την διοργάνωση και θα συµµετάσχουν στοοπτικοακουστικό εργαστήρι, καταγράφοντας το Animasyros 8.0 και δηµιουργώντας την ταινία making of που θα προβληθεί στην τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από διάφορα δρώµενα, ενώ οι επιτυχημένες υπαίθριες προβολές στην Πλατεία Μιαούλη εντάσσονται και πάλι στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Animatech| Και για όσους Φεστιβαλικούς φίλους δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τη διοργάνωση, ανακοινώνουμε με μεγάλη μας χαρά ότι και φέτος θα αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες που παρέχει το θέατρο Απόλλων, με αναμεταδόσεις αρκετών εκδηλώσεων μέσωlivestreaming σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

 Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Ναθαναήλ – Νατάσσα Πανδή

Γραφείο Τύπου
[email protected]| +30 6942-011140
www.animasyros.gr
Ακολουθήστε μας στο FacebookTwitter| Vimeo

To Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς 8.0 πραγματοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ- Εταιρία Αστικού Πολιτισμού σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη Media.

Loading...
Αυτό είναι τo ακριβές χρονοδιάγραμμα του Plisskën Festival 2015 στο Block33!
Άκουσε το ολόφρεσκο «No No No»! Οι Beirut με νέο δίσκο τον Σεπτμέμβρη!