Skip to content

Ο καλεσμένος του επόμενου External Ανδρέας Αθηναίος απαντάει σε 9 σύντομες ερωτήσεις.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Βίντεο/Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Οικονομίδης

Το τρίτο μέρος του External παρουσιάζει έναν αγαπημένο καλλιτέχνη της πόλης, τον Ανδρέα Αθηναίο. Βρίσκεται χρόνια στην μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο – ταξιδεύοντάς μας με τις χορευτικές επιλογές του και συνδυάζοντας τη μουσική του απόλυτα με την συγκεκριμένη τοποθεσία. Αυτή την φορά πλεύσαμε με ιστιοπλοϊκό σκάφος στον Θερμαϊκό κόλπο, κοιτώντας προς την στεριά και βλέποντας την πόλη με μία άλλη οπτική μέσα από τη μουσική. Μια διαφορετική ματιά των κτιρίων, των μνημείων, του λιμανιού, με το φως του ήλιου και τη θάλασσα να αντανακλούν ρυθμικούς ήχους ενός απολαυστικού dj set. Ένα μουσικό ταξίδι που προβάλλει την Θεσσαλονίκη με έναν ευχάριστο και ιδιαίτερο τρόπο, «Μια πόλη που αναπνέει μέσα από την θάλασσα». Αυτός, λοιπόν, είναι και ο τίτλος του concept, το οποίο σκοπό έχει να μας ταξιδέψει με house & afro επιλογές και να σημάνει τα μέσα ενός ακόμα καλοκαιριού.

Η προβολή του βίντεο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/07 στις 21:00, το οποίο έχετε τη δυνατότητα να δείτε και μέσα από τη σελίδα του Beater.gr στο Facebook.


Ο Ανδρέας Αθηναίος απάντησε στις σύντομες ερωτήσεις που του ετοιμάσαμε, μιλώντας για την εμπειρία και τη συμμετοχή του στο External.

Με ποιον τρόπο αξιοποίησες τον χρόνο σου στην καραντίνα;

Πέντε μέρες πριν ξεκινήσει η καραντίνα γεννήθηκε ο γιος μου, οπότε μπορείτε να καταλάβετε πως πέρασε αυτό το χρονικό διάστημα μέσα στο σπίτι.

Πώς βλέπεις, ως μέλος της μουσικής σκηνής της πόλης, την πρωτοβουλία και το ταξίδι μέσα από το External;

Γνωρίζοντας τα παιδιά που το τρέχουν και την ιδέα που έχουν στο μυαλό τους, μπορώ να πω με σιγουριά ότι κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά και το project έχει ένα ωραίο και σίγουρο μέλλον.

Τι σε ενέπνευσε στο συγκεκριμένο πλαίσιο; Πώς αποφάσισες να συμμετάσχεις;

Θεωρώ αυτήν τη δράση πολύ έξυπνη από την αρχή που τα παιδιά παρουσίασαν τη ιδέα, οπότε όταν με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν να συμμετέχω και εγώ σε αυτήν την κίνηση δεν το σκέφτηκα καθόλου.

Όταν προσκλήθηκες και έμαθες για την ιδέα, πώς προετοιμάστηκες μουσικά; Ποια ήταν η πρώτη σου σκέψη;

Για μένα η Θεσσαλονίκη είναι η ομορφότερη πόλη στον κόσμο, οπότε το να παίξω μουσική με θέα το λιμάνι και όλη την πόλη, ήταν κάτι που δεν θα μπορούσα να πω όχι. Πάντα όταν επρόκειτο να κάνω κάποιο set προσπαθώ αρχικά να μπω στο μυαλό του ακροατή, να προσπαθήσω να καταλάβω τι θέλει να ακούσει την εκάστοτε στιγμή και δεύτερον υπολογίζω φυσικά και την τοποθεσία. Έτσι βγάζω ένα «μουσικό» πλάνο με το μυαλό μου και προσπαθώ να το εκτελέσω όσο πιο σωστά γίνεται.

Τι σημαίνει για ‘σένα το «Μια πόλη που αναπνέει μέσα από την θάλασσα», που είναι και ο τίτλος του concept;

Το συγκεκριμένο concept θεωρώ πως ταιριάζει απόλυτα με την Θεσσαλονίκη, μία πόλη που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ομορφιά του λιμανιού και της θάλασσας. Πρόκειται για μια πόλη που «αναπνέει» όντως από την θάλασσα και το νερό και τι καλύτερο λοιπόν να αναδείξουμε αυτήν την πόλη μέσα από την μουσική, με έναν τρόπο ξεχωριστό και πολύ ευχάριστο.

Πώς ήταν να παίζεις πάνω σε σκάφος και μακριά από πολύ κόσμο;

Ο κόσμος είναι η δύναμη σου σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι η αλήθεια, όμως όταν έχεις καλούς φίλους δίπλα σου να σε βοηθήσουν τεχνικά αλλά και ψυχολογικά μπορείς να το ξεπεράσεις αυτό το εμπόδιο και να προσφέρεις αυτό που σου έχει ζητηθεί. Ούτως η άλλως η δράση αυτή είναι κάτι διαφορετικό από πάρτι και από εκδηλώσεις με κόσμο.

Τι σου άρεσε και τι θα σου μείνει από την συμμετοχή σου;

Μου άρεσε πως σκέφτονται τα παιδιά και πως λειτουργούν γενικά για αυτό το project. Είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους και αυτό δημιουργεί ένα πολύ ωραίο κλίμα. Αν και από διαφορετικά μουσικά είδη και οι τρεις τους, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια συλλογική ατμόσφαιρα εντάσσοντας πολλά είδη της ηλεκτρονικής μουσικής για τον λόγο και μόνο ότι πάνω από όλα αγαπάνε την μουσική και αυτό που κάνουν και είναι σημαντικό και σπάνιο αυτό.

Όσο έπαιζες, επηρεάστηκες καθόλου από την θέα της πόλης;

Ό,τι και να έχεις στο μυαλό σου να κάνεις, βλέποντας μέσα από την θάλασσα αυτή την όμορφη εικόνα πάντα σου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό και αλλάζεις τα αρχικά σου σχέδια.

Ακολουθούν άλλες εμφανίσεις σου μέσα στο καλοκαίρι;

Οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι, καθώς πολλά μαγαζιά ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει να κάνουν πάρτι. Έχω κάποια λίγα πράγματα στο μυαλό μου που συζητάω και ίσως γίνουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ακόμα όμως δεν είναι κάτι σίγουρο.

Loading...
«Τρία ερωτικά», τα ποιήματα της Παρασκευής.
Οι Future Islands επιστρέφουν με το νέο τους single!