Skip to content

And the Battle of the Bands begins

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Της Χαρίκλειας Στρίγγα

Το Battle of the Bands επιστρέφει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, υπόσχοντας βραδιές γεμάτες μουσική, με μία δόση ανταγωνισμού και αγωνίας. Και αν αναρωτιέσαι τι είναι το Battle of the Bands, στη συνέχεια θα σου λυθούν όλες οι απορίες. Πρόκειται για μία μουσική μάχη, στην οποία λαμβάνουν μέρος τέσσερα συγκροτήματα, από τα οποία το καθένα ερμηνεύει έξι κομμάτια, είτε δικές του συνθέσεις, είτε διασκευές.

Το κοινό, ωστόσο, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εξαγωγή του αποτελέσματος, καθώς ψηφίζει ένα από τα συγκροτήματα, γράφοντας το όνομά του στο πίσω μέρος του εισιτηρίου εισόδου και ρίχνοντας το σε κάλπη, μετά το τέλος της συναυλίας. Στη συνέχεια, η μπάντα που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους, προκρίνεται στους Ημιτελικούς.

Ο καιρός, λοιπόν, έφτασε και η επόμενη μάχη των συγκροτημάτων πρόκειται να διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στο Eightball Live Stage, αλλά και κάθε Τετάρτη και Κυριακή, έως τον Μάιο. Όλα φαίνονται έτοιμα για μία ακόμα σκληρή σύγκρουση, την οποία αναμένει το φανατικό κοινό των battles. Τα συγκροτήματα που θα εμφανιστούν, αυτή τη φορά, στη σκηνή του Eightball ακούν στο όνομα Jumberingas, Path Of Exile και Sound-Busters, That’s the Spirit ενώ τη βραδιά θα κλείσουν οι Beerocracy, διακριθέντες στο προηγούμενο Battle of the Bands. Ας γνωρίσουμε, όμως, λίγο καλύτερα τις εν λόγω μπάντες, που την Τετάρτη το βράδυ θα διαγωνιστούν για μία θέση στους Ημιτελικούς.

Photo_Rollands

Anyway

Πρόκειται για μία μπάντα, που δημιουργήθηκε το 2012 και από τότε έχουν κάνει ορισμένες εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων και στο Battle of the Bands της προηγούμενης, αλλά και της φετινής περιόδου. Στις εμφανίσεις τους, συνήθως, επιλέγουν να παίξουν διασκευές αλλά και δικά τους τραγούδια.

Jumberingas

Οι τζουμπερίνγκες είναι τηγανιτά λίπη από χοιρινό, εκλεκτός μεζές στη Μακεδονία, που όλοι οι μερακλήδες τον αγαπάνε. Είναι φτιαγμένες να ανταποκρίνονται στο ερωτικό κάλεσμα του αυθεντικού παγωμένου τσίπουρου, αυστηρά χωρίς γλυκάνισο, που ουδεμία σχέση έχει με το ούζο και τα συναφή. Αυτή τη γλυκιά απόλαυση, θέλησε να μεταφέρει από τον ουρανίσκο στη μουσική, το ομώνυμο ντουέτο, μέσω του πειραματικού flamenco rock ‘n’ roll ρυθμού της κιθάρας. Διασκευάζουν αγαπημένα τους κομμάτια, ενώ να έχετε τα αυτιά σας ανοιχτά, καθώς, τον τελευταίο καιρό, ετοιμάζουν και τα δικά τους.

Path of Exile

Οι Path of Exile είναι ένα thrash metal συγκρότημα, από τα Ιωάννινα. Δημιουργηθήκαν το 2009, από τον Alex και τον Κώστα, κάτω από την ονομασία Electrify, παίζοντας κυρίως hard rock και heavy metal μουσικές. Σαν Electrify, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα, όπως οι Grim Reaper και οι Crystal Tears. Ύστερα από διάφορες αλλαγές στο line-up και αντίστοιχες αλλαγές στο στυλ της μουσικής τους, το όνομα άλλαξε σε Path οf Exile, λίγο πριν κυκλοφορήσει το πρώτο τους demo τον Δεκέμβριο του 2013.

Sound – Busters

Οι Sound-Busters δημιουργήθηκαν το Μάιο του 2014, στη Νάουσα, από μια καλή παρέα φίλων, με καταγωγή τόσο από τη Νάουσα, όσο και από τη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανέλαβαν τα όργανά τους κι άρχισαν να προβάρουν διασκευές αγαπημένων τους κομματιών, από τον χώρο του hard και classic rock. Κύριο μέλημα τους, να μοιραστούν τις διασκευές πασίγνωστων τραγουδιών και να προσφέρουν ένα καλό show στο κοινό.

Τέλος, τη μουσική αυτή βραδιά θα ολοκληρώσουν οι Beerocracy, που αποτελούν ένα αποτέλεσμα ένωσης φοιτητών από το “Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης” του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αγάπη για τη μουσική. Πρωτοεμφανίστηκαν το 2012 και κινούνται γύρω από το  πυρήνα  της rock, με έντονες αναφορές, όμως, και σε άλλα μουσικά ακούσματα, όπως το funk και το blues.

Ταυτόχρονα, η μάχη των συγκροτημάτων ξεκινάει και στην Αθήνα, με τους Belief the band, Flame Cup, Muzik N.F και Rollands να κάνουν ποδαρικό την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στο An Club, και όπως και στη Θεσσαλονίκη, οι μάχες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Κυριακή, μέχρι τον Μάιο. Τα συγκροτήματα που έχουν επικρατήσει σε κάθε βραδιά, θα συγκεντρωθούν την Άνοιξη του 2015 σε δύο Ημιτελικούς, από τους οποίους θα προκύψουν οι συμμετοχές του Μεγάλου Τελικού, τον Μάιο του 2015. Γνωστά έγιναν και τα έπαθλα του διαγωνισμού, μερικά από τα οποία είναι ηχογραφήσεις και πρόβες σε στούντιο, μουσικά όργανα και opening acts σε συναυλίες.

Εν ολίγοις, το Battle of the Bands αποτελεί έναν θεσμό, που δίνει την ευκαιρία σε πρόσφατα σχηματισμένες μπάντες, να γίνουν περισσότερο γνωστές στο ευρύ κοινό, ενώ παράλληλα, προσφέρει βοήθεια, προκειμένου να εξελίξουν την δουλειά τους. Πέρασε από ένα Battle of the Bands και είναι σίγουρο πως θα βρεθείς να κουνάς ρυθμικά το κεφάλι σου και να απολαμβάνεις τη συμμετοχή σου σε αυτό, με τον δικό σου τρόπο.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, Eightball Live Stage (Πίνδου 1, Λαδάδικα)
Doors open: 20.30 / Gig starts: 21.00
Είσοδος (με μπύρα): 6€

Leg 3 line-up:
JUMBERINGAS
PATH OF EXILE
SOUND-BUSTERS
THAT’S THE SPIRIT

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Doors open: 20.30 / Gig starts: 21.00
Είσοδος: 6€
Leg 1 line-up:
BELIEF THE BAND
FLAME CUP
MUZIK N.F.
ROLLANDS

poster_19-11-14

Loading...
Νέο videoclip: ροκ γαζ – φεύγω μακριά έρχομαι κοντά
Q&A, με τους συντελεστές της ταινίας «Forget Me Not» στο Φεστιβάλ που μας πέρασε