Skip to content

Το νέο φαινόμενο της techno σκηνής λέγεται Amelie Lens!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η γρήγορη, ευρείας κλίμακας αναγνώριση είναι η πιο ηχηρή απόδειξη για τη σωστή δουλειά ενός καλλιτέχνη. Και γι’ αυτό, η Amelie Lens αποτελεί ένα ισχυρότατο παράδειγμα αυτής της περίπτωσης. Με αφετηρία το residency στο Labyrinth Club του Βελγίου κι έχοντας, μόλις, συμπληρώσει τα 5 χρόνια στο ενεργητικό της, κατάφερε να γίνει ένα πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της techno σκηνής.

Αδυνατώντας να κρύψει την ευχαρίστηση και την αγάπη της για την μουσική, η παρουσία της στα decks χαρακτηρίζεται από πάθος και ενεργητικότητα. Αυτό, κιόλας, είναι που την κάνει ιδιαίτερα και άμεσα αγαπητή στο κοινό, το οποίο νιώθει έναν σταθερά δυναμικό παλμό στα sets της.

Τον Φεβρουάριο του 2016 κάνει την πρώτη της κυκλοφορία στην Lyase Recordings με το Exhale, τραβώντας τα βλέμματα των Pan-Pot. Αυτοί, ακολούθως, της πρότειναν μια θέση στη δισκογραφική τους, την Second State. Την ίδια, ωστόσο, χρονιά σάρωσε τα stages του Βελγίου, κάνοντας και την πρώτη εμφάνισή της στο ADE. Εκεί, το παραπάνω δίδυμο ήταν αυτό που την παρουσίασε στο κοινό. Λίγο πριν κλείσει το έτος, έρχεται στην Ελλάδα ως προσκεκλημένη του Plisskën Festival και έτσι, από το 2017, γνωρίζει μια εξαιρετικά ανοδική πορεία.

Ακολούθησαν κυκλοφορίες στην Elevate, ενώ το όνομά της εμφανίστηκε σε φεστιβάλ όπως Awakenings, Circoloco και clubs σαν το Blank Kollektiv. Χωρίς, βέβαια, να αφήσει το residency, οργάνωνε και τα Exhale Events στο Labyrinth Club κάνοντας τις πρώτες σπουδαίες συνεργασίες.

Η φήμη της εξαπλωνόταν όλο και πιο γρήγορα, καθώς η παρουσία και οι επιλογές της την εδραίωναν στα ευρωπαϊκά charts. Ιδιαίτερο highlight της χρονιάς θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτέλεσε ένα all night set, διάρκειας κοντά στις 8,5 ώρες. Πράγματι, μια μοναδική στιγμή στην καριέρα της, καθώς το επίπεδο δυσκολίας για κάτι τέτοιο είναι από μόνο του προφανές.

Παρά τις συνεχείς εμφανίσεις, δεν γινόταν να κρατηθεί μακριά από την μουσική παραγωγή. Έτσι, ενώνει τις δυνάμεις της με τον Farrago και μέσω της ARTS παρουσιάζουν μια απίστευτα «ηχηρή» συνεργασία. Έναν μήνα αργότερα, κυκλοφορεί το περίφημο In Silence στην Drumcode.

Τον Δεκέμβριο, όμως, του 2017 παίρνει σειρά ένα τρομερό EP 4 κομματιών στην Second State με τίτλο Stay With Me. Πειραματιζόμενη με ατμοσφαιρικά στοιχεία, σαγηνευτικά φωνητικά, δυνατά percussion και ελαφριές acid γραμμές, δημιουργεί ένα πραγματικά ονειρικό ταξίδι, στο οποίο σε παροτρύνει να την ακολουθήσεις. Μια κυκλοφορία, λοιπόν, που στο σύνολό της σηματοδοτεί το μέγιστο της ταχείας ανόδου και της μουσικής ωριμότητας.

Το ταξίδι συνεχίζεται, ακόμη, με αμείωτο ενδιαφέρον και εκτός Ευρώπης, γεμίζοντας απόλυτα το πρόγραμμα για το 2018. Τότε, μαζί με τον Regal θα εμβαθύνουν σε πιο acid μονοπάτια, παρουσιάζοντας ένα 12” EP στην Involve Records. Η δυναμική του ενσωματώνεται σε 2 original tracks και 2 remix, με παλμό που χαρίζει μοναδικές στιγμές στο dancefloor.

Στη συνέχεια, με πλήρη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αποφασίζει να ιδρύσει την δική της δισκογραφική, την Lenske. Έτσι, λοιπόν, μπόρεσε να δώσει ένα σημαντικό, πρώτο βήμα σε ανερχόμενα ονόματα της techno σκηνής. Με τρομερή όρεξη κι έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις με το αποτέλεσμα της δουλειάς και της προσωπικότητάς της, η Amelie Lens είναι ένα όνομα που δεν μπορεί άλλο να περάσει απαρατήρητο.

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Το Αρχείο Κ.Π. Καβάφη διαθέσιμο πλέον σε όλους!
Ο παλμός του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μέσα από 26 φωτογραφίες!