Skip to content

Ο ηθοποιός Άλκης Γκόσιος μας συστήνει την σύγχρονη εκδοχή του «Πήτερ Παν»!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Mια σύγχρονη, δυναμική και μαγευτική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J. M. Barrie «Πήτερ Παν» ζωντανεύει στο θέατρο Αυλαία, με αναφορές στην σύγχρονη κοινωνία. Αυτή τη φορά, η «Χώρα του Ποτέ» είναι το «Τώρα». Λίγο πριν την πρεμιέρα, μιλήσαμε με τον ηθοποιό Άλκη Γκόσιο, που συμμετέχει στην παράσταση με το «παιδί που δεν μεγαλώνει», για να μάθουμε τις δικές του σκέψεις γι’ αυτήν την θεατρική παιδική παράσταση.

 

Συμμετέχετε για δεύτερη φορά σε παράσταση που σκηνοθετεί ο κ. Αδάμης, τον Πήτερ Παν. Πώς προέκυψε μια δεύτερη συνεργασία;

Έχοντας κάνει μια επιτυχημένη πρώτη συνεργασία με τον Δημήτρη Αδαμη στην περσινή παραγωγή του θεάτρου αυλαία είχε ως επακόλουθο την πρόταση μιας δεύτερης συνεργασίας. Ήταν αυτή για τον Πήτερ Παν. Από τη στιγμή που δουλέψαμε αρμονικά με κατανόηση, επίμονη και υπομονή μαζί και από τη στιγμή που υπήρχε ρόλος που μπορούσα να υποστηρίξω, δέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόταση που μου έκανε για μια ακόμη συνεργασία.

Τί ικανότητες πρέπει να έχει ένας ηθοποιός για να ανταπεξέλθει σε μια παιδική παράσταση;

Θα πρέπει πρώτα-πρώτα να καταλαβαίνει τη σημαντικότητα που έχει το παιδικό θέατρο. Τα παιδιά είναι οι πιο σκληροί κριτές και εμείς οι ηθοποιοί πρέπει να τα ακούμε και να γινόμαστε καλύτεροι. Πρέπει σίγουρα λοιπόν να έχουμε ενέργεια, υπομονή και απόλυτη συγκέντρωση σε αυτό που κάνουμε, ώστε να παρασύρουμε μαζί μας τα παιδιά και να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και να λάβουν τα μηνύματα της παράστασης.

Εάν μπορούσατε να παραμείνετε παιδί σαν τον Πήτερ Παν θα το επιλέγατε;

Από την μία θα ήταν εξαιρετικό να μένεις πάντα παιδί χωρίς έγνοιες και άγχη όπως ο Πήτερ Πάν. Από την άλλη, όμως εγώ προτιμώ να μεγαλώνω, να μαθαίνω και να εξελίσομαι σαν άνθρωπος μέσα από αυτό που λέμε «ζωή». Οπότε σας η απάντηση μου είναι «Όχι δεν θα το επέλεγα».

Έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από έναν θεατή κατά την διάρκεια της παράστασης που σας προβλημάτισε;

Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι που να με προβληματίσει. Οι μόνες αντιδράσεις που έχω λάβει είναι αυτες των παιδιών που ήταν αναμενόμενες και εφόσον υπάρχουν αυτές, σημαίνει ότι κάνουμε κατι σωστά και τα παιδιά λαμβάνουν το μήνυμα.

«Σκέψου κάτι όμορφο», λέει ο Πήτερ Παν «και θα μπορέσεις να πετάξεις». Τον συμβολισμό αυτόν τον χρησιμοποιείτε στη ζωή σας;

Προσπαθώ! Άλλοτε τα καταφέρνω και άλλοτε όχι. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι με μερικές όμορφες σκέψεις να ξεφεύγουμε από τις δυσκολίες μας. Θα ήταν μαγικό!

Φεύγοντας ένα μικρό παιδί τί εχει αποκομίσει από τη παράσταση Πήτερ Παν;

Σίγουρα ένα παιδί φεύγοντας από το θέατρο έχει γεμίσει το μυαλό του με εικόνες, χρώματα, ζωντάνια αλλά και σκέψεις. Τί είναι τα χαμένα παιδια της χώρας του ποτε; Πώς βρέθηκαν εκει; Ποια είναι σήμερα αυτά τα παιδια; Ο σκηνοθέτης της παράστασης θέλοντας να φέρει το έργο του James Barrie στο σήμερα, μεταφράζει τα χαμένα παιδιά ως τα ασυνόδευτα παιδιά αυτού του κόσμου, τα προσφυγόπουλα που χάνουν τις οικογένειές τους, στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο. Εμείς θέλουμε να δώσουμε ένα ερέθισμα στα παιδιά, για το ότι μεγαλώνοντας δεν θα αφήσουν κανένα παιδί χαμενο στη Χώρα του Ποτέ και νομίζω ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο μήνυμα που μπορούν να λάβουν.

______________________
«Πήτερ Παν» του J. M. Barrie
Παιδική Σκηνή

σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη
Από 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή 2310 230013
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.
Διάρκεια: 80 λεπτά
Εισιτήρια: 12€ κανονικό, 8€ παιδικό, ανέργων, 7€ ομαδικό (15+ άτομα) / προπώληση: 10€ κανονικό, 8€ παιδικό, ανέργων
Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο θεάτρου Αυλαία, Ticketservices.gr, tickets.public.gr & στα καταστήματα Public
Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία

Συντελεστές: Διασκευή –Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, Σκηνικά –κοστούμια: μαγικές σβούρες, Κίνηση: Χριστίνα Σουγιουλτζή-Αντιγόνη Λινάρδου (ομάδα Κι όμως κινείται), Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης, Διδασκαλία τραγουδιών: Ιωάννα Εμμανουήλ, Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού, Φωτισμοί: Κυριάκος Αλεξιάδης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Ράπαντα, Επικοινωνία: Ελευθερία Τέτουλα, Παραγωγή: Γίνονται Έργα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Αλεξανδρίδου, Βασίλης Βασιλείου, Αλκιβιάδης Γκόσιος, Ξένια Δέλλιου, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Γιώργος Μπινιάρης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Κορνηλία Προκοπίου

www.avlaiatheater.gr

Loading...
Οι The Waterboys έρχονται να μας ξεσηκώσουν με 2 live!
Το 10ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας υπόσχεται να σε συναρπάσει!