Skip to content

Το νέο project του AND.ID στο δεύτερο μέρος του External!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Βίντεο/Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Οικονομίδης 

Στο επόμενο session του External παρουσιάζεται το νέο project Algol Paradox του AND.ID με κομμάτια από την επερχόμενη κυκλοφορία. O Beater.gr με την σειρά του θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε αυτό το καινούργιο εγχείρημα, από την ιδέα ως και τον λόγο που επιλέχθηκε η τοποθεσία των γυρισμάτων, μέσα από τις παρακάτω τρεις ενότητες.

Η δημιουργία

Η μουσική σειρά Algol Paradox είναι ένα conceptualisation του παραγωγού Ανδρέα Δημητριάδη. Ακριβώς όπως δύο σκέψεις ή δύο προτάσεις ή δύο αποσπάσματα κώδικα που συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν έναν τελεστή. Η σειρά είναι δυαδικοί σύνδεσμοι πνευματισμού και μουσικής, χορού και εικαστικών τεχνών. Όλοι έχουμε τις γνωστικές μας προκαταλήψεις… Το πάθος για τους ουρανούς και η παρατήρηση των συστημάτων των αστεριών έχει ωθήσει το ερέθισμα του καλλιτέχνη με έναν μοναδικό τρόπο, έτσι ώστε να γεννηθεί αυτό το βιωματικό μουσικό έργο. Πρόκειται για μια σύγχρονη αφήγηση της μουσικής που αναγγέλλει και αναζωογονεί τον αρχαίο μύθο του Περσέα και το ταξίδι του για να αποκεφαλίσει την Μέδουσα.

Το άλμπουμ

Η κυκλοφορία του άλμπουμ Algol Paradox アルゴルパラドックス σηματοδοτεί την αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού. Ένα ηχητικό ταξίδι που μέσα από τον ρυθμό της γεμάτης αμεσότητας μουσικής, θα αποτελέσει μια ευκαιρία να μοιραστούμε και να αξιολογήσουμε τη μοναδικότητα και την αυτοσυγκράτηση μας. Το εξώφυλλό του θυμίζει χρωματιστά τοπία με κύριο πρωταγωνιστή τον ουρανό, ενώ το περιεχόμενο διαμορφώνεται με δυνατές επιρροές και αναφορές στην Ελληνική μυθολογία. Σας προσκαλούμε ως ταξιδιώτες που θα ενωθούν μαζί μας και θα ακολουθήσουν τη μουσική ανάμεσα στα αστέρια.

Η τοποθεσία

Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε απόλυτα συνειδητά, ώστε να συνάδει με την αισθητική του ίδιου του καλλιτέχνη και της μουσικής του. Ένα μαγικό τοπίο της βόρειας Ελλάδας έγινε το βασικό background τριών μουσικών, που σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, δημιούργησαν ένα πολύ εντυπωσιακό και αρμονικό αποτέλεσμα. Από την μία η δύση του ηλίου πίσω από τα βουνά του Ολύμπου και από την άλλη η πανσέληνος, που μαζί έφτιαξαν την απόλυτη ατμόσφαιρα. Η εγγραφή των γυρισμάτων ξεκίνησε στις 20:20, μια ώρα άκρως μελετημένη ώστε να πετύχουμε τους ιδανικούς χρωματισμούς στον ουρανό. Η εξέδρα ήταν τοποθετημένη πολύ κοντά στην θάλασσα, κάνοντας το παιχνίδι της με την στεριά και το νερό. Ο δυνατός αέρας βοήθησε ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ πετυχημένο εφέ κίνησης για τις φωτογραφίες. Αρμονία, συμμετρία, χρώματα και μια αίσθηση καλοκαιριού ήταν τα βασικά στοιχεία στον «λευκό καλλιτεχνικό καμβά».

______________________

Μουσικοί: Ανδρέας Δημητριάδης (ΑND.ID), Τάσος Κορκόβελος και James Wylie

Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 29 Ιουνίου και είναι διαθέσιμο για αγορά σε ψηφιακή μορφή μέσω bandcamp.

AUTHOR

Σταύρος Περιβολάρης

Ψάχνοντας συνεχώς για κάτι καινούριο - διαφορετικό βρίσκει τα πατήματα για μια πιο δραστήρια ζωή και όταν δεν απασχολείται με κάτι ταξιδεύει νοερά. Τον δυσκολεύουν οι πόζες, οι ώρες προετοιμασίας του φαγητού και η τεμπελιά.

Loading...
Ένα compilation από την Tales of Psychofonia για την υποστήριξη της δράσης του Caring in Bristol.
Αξίζει λοιπόν να διαβάζεις Ποίηση…