Skip to content

Αλέξης Κούγιας: Γυναικοκτονίες

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Μιλώντας για τις ρυθμίσεις που αφορούν στα σεξουαλικά εγκλήματα και αναφερόμενος ειδικά στις 11 γυναικοκτονίες που έχουν σημειωθεί σε διάστημα μόλις εννέα μηνών κατέστησε σαφές πως θεωρεί περιττή την όποια ρύθμιση στον Ποινικό Κώδικα, επικαλούμενος την… στατιστική.

«Έχουμε 11 περιστατικά σε 11 εκατομμύρια ανθρώπους»

Ας πει κάποιος στον κ. Κούγια να μην μιλάει για πράγματα που δεν κατέχει, οπως πχ η στατιστική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία μια ανθρωποκτονία διαπράττεται στην Ελλάδα κάθε 4 ημέρες. Με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει περίπου 90 ανθρωποκτονίες τον χρόνο. Το 2021 από τις 90 ανθρωποκτονίες οι 11 είναι γυναικοκτονίες. Ποσοστό μεγαλύτερο του 10% επί του συνόλου των ανθρωποκτονιών είναι γυναικοκτονίες. Ας μας πει τώρα ο κύριος Κούγιας πόσο περιττή βρίσκετε την ρύθμιση.

Τα τακούνια άρχισαν να εμφανίζονται ξανά στα ανδρικά παπούτσια μόλις στη δεκαετία του 1960, όταν οι Beatles έκαναν δημοφιλής τις “Beatle Boots”. Αντίστοιχα προς το τέλος του 20ου αιώνα Rock-n-roll μπάντες όπως οι Aerosmith και Mötley Crue υιοθέτησαν επίσης παρόμοιες λιτές επιλογές, ενώ καλλιτέχνες της glam rock όπως οι Kiss και ο David Bowie επέλεξαν πιο τολμηρές εκδοχές.

Απαντώντας, μάλιστα, στα λεγόμενα των παρουσιαστών της εκπομπής που επέμεναν ότι στόχος είναι οι γυναικοκτονίες να μην αυξηθούν ούτε κατά μία, επισημαίνοντας ότι «και μία ζωή χαμένη είναι σημαντική», ο κ. Κούγιας αντέτεινε

«Και πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο για μια ζωή;»

Καταλάβατε τώρα όλοι ποιος είναι ο Κούγιας; Όχι ότι περίμενα αυτές τις δηλώσεις για να σχηματίσω άποψη για τον Κούγια αλλά πλέον είναι τελείως ξεκάθαρο ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει κανέναν σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Και όχι δεν ήταν μια ζωή. Για το 2021 ήταν 11.

 1. Η Ελένη στη Θεσσαλονίκη.

 2. Η Βασιλική στα Μεσκλά.

 3. Η Κωνσταντίνα στην Μακρινίτσα.

 4. H Κάρολαιν στα Γλυκά Νερά.

 5. Η Ελένη στην Αγία Βαρβάρα.

 6. Η Γαρυφαλλία στη Φολέγανδρο.

 7. Η Ανίσα στη Δάφνη.

 8. Η Σταυρούλα στο Ρέθυμνο.

 9. Η Μαρία στη Λάρισα.

 10. Η Μόνικα στην Κυπαρισσία

 11. Η Δώρα στη Ρόδο.

______________________
Πηγές:

 • protothema.gr

AUTHOR

The Abstract Girl

H Εύα Κώττα σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστων στο ΑΠΘ. Στην συνέχεια μετακόμισε για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα όπου και διαμένει τα τελευταία χρόνια. Μέσα στην καραντίνα δημιούργησε το The Abstract Girl ένα blog με σκοπό να στεγάσει τις απόψεις της, τα πράγματα που την εμπνέουν και όλα αυτά που την προβληματίζουν καθημερινά. Τα αγαπημένα της θέματα αφορούν την ισότητα, την αλληλοϋποστήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών.
Γιατί όμως The Abstract Girl? Γιατί οραματίζεται κορίτσια αφηρημένα, που δεν χωράνε σε καλούπια, δεν φέρουν ταμπέλες και δεν περιορίζονται στα στενά όρια που η πατριαρχία τους επιβάλλει, αντίθετα εκτείνονται από το μηδέν εώς το άπειρο, δημιουργούν, ονειρεύονται και ζουν με τους δικούς τους κανόνες.

Loading...
Reworks, o απολογισμός και το Reworks Agora που έρχεται!
Ροζ Φόρος Πληρώνουν οι γυναίκες ακριβότερα για τα ίδια προϊόντα;