Skip to content

Το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου γεμίζει το καλοκαίρι σου με σινεμά!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

To 9o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου επιστρέφει τον Ιούλιο, με αφετηρία την Πάρο (9-14/7), και λίγες μέρες αργότερα ταξιδεύει στην Πάτμο (16-21/7), αναδεικνύοντας έτσι το Αιγαίο ως διεθνή κινηματογραφικό προορισμό.

Επί 12 μέρες οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν περισσότερες από 90 ταινίες, μικρού μήκους, μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ, να συμμετέχουν σε μια σειρά από εργαστήρια, σεμινάρια, εκδηλώσεις αλλά και πάρτυ. Το φεστιβάλ αποτελείται από συνολικά 9 προγράμματα προβολών και περιλαμβάνει περισσότερες από 50 πρεμιέρες. Παράλληλα προσκαλούμε βραβευμένους σκηνοθέτες και παραγωγούς να έρθουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ενώ μέσω της συνεργασίας με διεθνή φεστιβάλ όπως τα LondonShortFF και BarnesFF, οι ταινίες ταξιδεύουν και πέραν του Αιγαίου.

Ακολουθούν τα προγράμματα προβολών του φεστιβάλ σε τίτλους:

AEGEAN FILMS
9 διεθνώς βραβευμένες ταινίες μεγάλου μήκους, επιλεγμένες με τη βοήθεια των φίλων του φεστιβάλ, Διευθυντών Προγράμματος μεγάλων φεστιβάλ αλλά και Ελλήνων διανομέων ταινιών.

AEGEAN DOCS
6 βραβευμένα ντοκιμαντέρ κάνουν πρεμιέρα στους θερινούς κινηματογράφους της Πάρου & της Πάτμου.

ECHOES DOCS
5 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον κάνουν πρεμιέρα στο πλαίσιο του ειδικής θεματικής προγράμματος του φεστιβάλ, ‘’Echoes – Voices Of Today”, με προβολές και στα δυο νησιά.


ACCESS DOCS

5 μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ αφηγούνται την ιστορία αξιοθαύμαστων ανθρώπων με αναπηρίες.

Φέτος, για τέταρτη φορά στην ιστορία του το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου φιλοξενεί την ιδιαίτερη ενότητα με τίτλο «Access Docs». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:
– Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,
– Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,
– Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και
– Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα ACCESS συμμετέχει στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2019 (Europe in my Region)”, η οποία στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

HISTORY FILES
Παρουσιάζονται 19 ντοκιμαντέρ μεσαίου-μεγάλου μήκους, σε παραγωγή/συμπαραγωγή COSMOTE TV, με θεματικές από την παράδοση, την ιστορία και την ελληνική κοινωνία.

AEGEAN SHORTS powered by COSMOTE TV
18 ταινίες μικρού μήκους, Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών διαγωνίζονται για το Βραβείο Kαλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.

LSFF SHORTS
Μια επιλογή 8 ταινιών μικρού μήκους, κατευθείαν από το αναγνωρισμένο 16ο London Short Film Festival.

BARNESFF SHORTS
Επιλογή 9 ταινιών μικρού μήκους, από το νέο σε ηλικία και ανερχόμενο Barnes Film Festival (UK).

POP UP FILMS
Ένα πρόγραμμα έκπληξη, που περιλαμβάνει μοναδικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, που προβάλλονται στους τοίχους της Χώρας, τις πλατείες της Σκάλας, τα δρομάκια και τις παραλίες της Πάτμου και σε pop-up σινεμά της Πάρου. Αναζητήστε τις ακριβείς τοποθεσίες στα νησιά!

Επιπλέον, το φεστιβάλ φέτος παρουσιάζει για πρώτη φορά το Βραβείο Κοινού για Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας & Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, όπως και το ειδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Echoes – Voices Of Today”, το οποίο φιλοξενείται στο Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου (9 – 13/7).

 

Κατέβασε το αναλυτικό πρόγραμμα:
της Πάρου | της Πάτμου

www.aegeanff.com
Facebook: AegeanFF | Instagram: aegeanff | Vimeo: aegeanff

 

Μαζί με τους χορηγούς, τους υποστηρικτές και τους συνεργάτες μας, την πιστή ομάδα του φεστιβάλ και τους φίλους από το εξωτερικό, συνεχίζουμε την αποστολή μας να ενημερώνουμε, να ψυχαγωγούμε, να προσκαλούμε δημιουργούς από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο σε αυτή τη γιορτή του σινεμά, δημιουργώντας δεσμούς και συνεργασίες με διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, και φιλοξενώντας σημαντικές προσωπικότητες και ανερχόμενους κινηματογραφιστές.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου πραγματοποιείται με την υποστήριξη και σε συνδιοργάνωση με τους ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΤΜΟΥ & ΠΑΡΟΥ, την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και υπό την αιγίδα της UNESCO.

Μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου είναι η COSMOTE TV που στηρίζει σταθερά το όραμα του Φεστιβάλ για την ανάπτυξη της νέας γενιάς Ελλήνων δημιουργών.

Loading...
Ο Max Romeo στο επόμενο Street Mode Festival!
Στιγμές από τη «θάλασσα» του Γιώργου Λάνθιμου στη νέα Vogue Greece!