Skip to content

2+1 εστιατόρια για ψάρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Αν αναζητάς θαλασσινά πιάτα με γκουρμέ πινελιές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Εδώ θα βρεις κάτι παραπάνω από τις προτάσεις μία κλασικής ψαροταβέρνας, όπως εκλεπτυσμένα πιάτα που σε ταξιδεύουν γευστικά κατευθείαν στη θάλασσα. Ανακαλύψαμε 2+1 εστιατόρια στην καρδιά της πόλης που παίρνουν το ψάρι σοβαρά και το μετατρέπουν σε πραγματική γαστρονομική εμπειρία. Ετοιμάσου να απολαύσεις εξαιρετικά φιλέτα και δημιουργικές γεύσεις που παντρεύουν τη θάλασσα με τη φινέτσα της πόλης.

______________________

Marea

Το Marea είναι ένα κομψό και σύγχρονο εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γνωστό για την υψηλή του αισθητική και την αφοσίωσή του στο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Το μενού του συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με δημιουργικές γκουρμέ πινελιές, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και τις προσεγμένες γεύσεις. Θα βρεις επιλογές όπως καπνιστό χταπόδι, καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι, αλλά και πιάτα που φλερτάρουν με πιο διεθνείς γεύσεις.

Τι να επιλέξεις:

Αν υπάρχει η δυνατότητα στο μενού τότε πάντα ξεκινάω ένα γεύμα θαλασσινών με ποικιλία από όστρακα, όπως στρείδια, γυαλιστερές και κυδώνια. Στο Marea μπορείς να επιλέξεις εσύ την ποικιλία που θα δημιουργήσεις καθώς τα όστρακα προσφέρονται ανά τεμάχιο. Στο κυρίως πιάτο αν είστε πάνω από 3 άτομα, η ιδανική επιλογή είναι το λαβράκι ψημένο σε κρούστα αλατιού, ενώ αν θέλετε να επιλέξετε ατομικά πιάτα η σκορπίνα και το μυλοκόπι αξίζουν σίγουρα μια ευκαιρία. Τέλος, το επιδόρπιο για το οποίο θα πηγαίνω κάθε φορά σ’ αυτό το μαγαζί είναι το σουφλέ σοκολάτας με καραμέλα, μπισκότο και παγωτό βανίλιας που συνοδεύεται από μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση κατά το σερβίρισμα.

Η λίστα των κρασιών του προσφέρει μία μεγάλη γκάμα τόσο ελληνικών όσο και ξένων επιλογών με το μεγαλύτερο ποσοστό ωστόσο να αντιστοιχεί σε κρασιά της γύρω περιοχής. Το εστιατόριο διαθέτει τραπέζια τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό του χώρο, με τον πρώτο να έχει προβάδισμα σε ένα ρομαντικό ή επαγγελματικό δείπνο ενώ ο δεύτερος είναι ιδανικός για μεσημεριανά γεύματα. Ό,τι κι αν επιλέξεις το Marea είναι κατάλληλο για μια premium ψαροφαγική εμπειρία!

______________________

Trizoni Exclusive

Το Trizoni Exclusive απέναντι από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το μέρος όπου η γεύση συναντά την πολυτέλεια, προσφέροντας μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία. Με έμφαση στη φρεσκάδα και την ποιότητα, το Trizoni δημιουργεί πιάτα που αναδεικνύουν τα θαλασσινά με μοναδικό τρόπο. Στο μενού του θα βρεις επιλογές όπως καραβίδες και φρέσκο ψάρι ημέρας, ενώ οι προσεγμένες παραλλαγές παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων κάνουν κάθε πιάτο να ξεχωρίζει.

Τι να επιλέξεις:

Αυτό που ξεχώρισα στο μενού του συγκεκριμένου εστιατορίου ήταν ο extra κατάλογος όπου υπάρχει το sushi, η μοναστηριακή κουζίνα και το ψήσιμο στα κάρβουνα. Προσωπικά θα επιμείνω στην μοναστηριακή γαστρονομία που μου άρεσε πολύ το σκεπτικό της και αξίζει να την δοκιμάσεις εδώ. Αρχικά επέλεξε ένα λιπαρό, κατά προτίμηση, ψάρι πηγαίνοντας στην ψαριέρα για να διαλέξεις μόνος σου αυτό που προτιμάς. Στη συνέχεια, ακολουθεί ο τρόπος μαγειρέματος του επιθυμείς. Οι επιλογές είναι τρεις: “Bianco”, δηλαδή αχνιστό συνοδευόμενο με πατάτα και σέλερι, “Frikassee”, που είναι το κλασικό φρικασέ με άγρια χόρτα και πράσσο και “Giouvetsi”, το αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό με ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα. Αν προτιμάς τα οστρακόδερμα αντί του ψαριού, οι παραπάνω τρόποι μαγειρέματος μπορούν να έχουν ως πρώτη ύλη και αστακό, βασιλικό καβούρι ή καραβίδες. Μην ξεχάσεις να συνοδεύσεις το πιάτο σου με κρέμα σελινόριζας ως side dish, ενώ ως σαλάτα επέλεξε τα τσιγαριστά χόρτα εποχής. Αν θέλεις και ένα ορεκτικό, θα σου προτείνω σίγουρα το δικό τους σκουμπρί που είναι ημικαπνιστό με πίκλα μαραθόριζας.

Το Trizoni Exclusive με την παραδοσιακή αισθητική του όπου το ξύλο συναντά την πέτρα, είναι ιδανικό για επαγγελματικά ή εορταστικά γεύματα, καθώς ο ευρύχωρος εσωτερικός του χώρος ενδείκνυται για μεγάλες παρέες. Το προσωπικό του είναι ιδιαίτερα ευγενικό, με μεγάλη προθυμία να εξυπηρετήσει και να λύσει τυχόν απορίες σχετικά με το μενού.

______________________

Grada Nuevo

Το Grada Nuevo φέρνει την κομψότητα του μοντέρνου design στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Andromeda. Με μινιμαλιστικές γραμμές και γήινες αποχρώσεις, ο χώρος αποπνέει μια ήρεμη πολυτέλεια που ταιριάζει απόλυτα με το δημιουργικό του μενού που έχουν συνθέσει οι σεφ Ελένη Ρήγα και Πελαγία Σαββαΐδου. Η ατμόσφαιρα ολοκληρώνεται με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, δημιουργώντας έναν φιλόξενο χώρο, ιδανικό για μια γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου που συνδυάζει άνεση και στυλ.

Με έμπνευση από τη θάλασσα και μια κοσμοπολίτικη προσέγγιση, το μενού του προσφέρει δημιουργικά πιάτα, όπως τάρτα τόνου, καβούρι με αβοκάντο και ευφάνταστα σεβίτσε. Ιδιαίτερη φροντίδα δίνεται στη φρεσκάδα των υλικών, ενώ οι προτάσεις συνδυάζονται ιδανικά με μια εξαιρετική λίστα κρασιών και κοκτέιλ.

Τι να επιλέξεις:

Για μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο Grada Nuevo, θα πρότεινα να ξεκινήσεις με το ταρτάρ τόνου, που έχει μια εκλεπτυσμένη ισορροπία μεταξύ φρεσκάδας και έντασης, χάρη στην αρωματική μαρινάδα και το τέλειο κόψιμο του τόνου. Στη συνέχεια, δοκίμασε το καβούρι με αβοκάντο, ένα πιάτο με κρεμώδη υφή και μια δροσερή, ελαφριά νότα που τονίζει το καβούρι χωρίς όμως να καλύπτει τη γεύση του. Αν πάλι προτιμάς την οξύτητα, τότε το σεβίτσε είναι το ιδανικό πιάτο για σένα. Προχωρώντας, νομίζω ότι το ριζότο με μελάνι σουπιάς και καραβίδα είναι το πραγματικό highlight του εστιατορίου, με έντονη γεύση θάλασσας και άψογη υφή, ενώ το κριθαρότο με χτένια και σάλτσα από φινόκιο προσφέρει μια ισορροπία αρωμάτων και θαλασσινής νοστιμιάς.

Με τι θα συνδυάσεις όμως όλους αυτούς τους γαστρονομικούς θησαυρούς; Το Grada Nuevo διαθέτει μια εκλεπτυσμένη λίστα κρασιών που συνοδεύει άψογα τα πιάτα του. Όπως μας συμβούλευσε ο maître του εστιατορίου, αν επιθυμείς να συνδυάσεις το τάρτα τόνου με κάτι δροσερό, προτείνεται ένα Sauvignon Blanc από τον ελληνικό αμπελώνα, το οποίο με τις νότες εσπεριδοειδών και την οξύτητά του αναδεικνύει τη φρεσκάδα του τόνου. Για το καβούρι με αβοκάντο, ένα Chardonnay, με ελαφριά παλαίωση σε βαρέλι, αναδεικνύει τη βουτυράτη υφή του αβοκάντο. Το σεβίτσε ταιριάζει υπέροχα με ένα Ασύρτικο από τη Σαντορίνη και ισορροπεί άψογα την οξύτητα του πιάτου.

AUTHOR

Ναταλία Παπαδημητρίου

Εξερευνά τη Θεσσαλονίκη με την όρεξη ενός επαγγελματία γευσιγνώστη και την ακρίβεια ενός μαθηματικού (ναι, είναι και αυτό). Αν υπάρχει κάτι καινούργιο για δοκιμή, θα το βρει πρώτη — από το πιο κρυφό καφέ μέχρι το πιο ψαγμένο street food. Δημιούργησε το “Explore Thess” γιατί, αν υπάρχει ένα μέρος που αξίζει να ανακαλύψεις στην πόλη, εκείνη το έχει ήδη τσεκάρει και έχει να σου πει κάτι γι αυτό !

Loading...
Προσβασιμότητα στις Καμπίνες Καμπινγκ: Κάνοντάς τες Προσβάσιμες για Άτομα με Αναπηρία