Skip to content

Beater Essentials #170: Τα τραγούδια της εβδομάδας!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Νέα εβδομάδα με ολοκαίνουριες νέες τραγουδάρες! Σου αρέσει η pop, η hip hop, η ελληνική και άλλα είδη και δεν ξέρεις πού να βρεις τις πιο φρέσκες μουσικές κυκλοφορίες; Κάθε Δευτέρα το Beater Essentials είναι εδώ για σένα! Charli xcx, Leon Bridges, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και πολλά νέα ονόματα είναι καλεσμένοι στην εβδομάδα 170 και σε περιμένουν να τους ακούσεις. 

______________________

Charli xcx – I think about it all the time featuring bon iver

Μια συνεργασία μεταξύ των Bon Iver και Charli XCX μπορεί να μη φαίνεται προφανής, καθώς η ενεργητική ποπ της Charli, ειδικά στο “Brat”, διαφέρει από τη πιο ήρεμη, φολκ αισθητική του Bon Iver. Όμως, στη νέα εκδοχή του “I think about it all the time”, οι δύο καλλιτέχνες συναντώνται δημιουργώντας έναν συναισθηματικό χώρο. Με την παραγωγή του Justin Vernon, το τραγούδι αποκτά μια πιο ευαίσθητη διάσταση, με τη φωνή της Charli να μαλακώνει και τον Vernon να προσθέτει μελωδικές αρμονίες. Η Charli εμβαθύνει στα θέματα της μητρότητας, του χρόνου και της καριέρας, εκφράζοντας την αμφιθυμία της για το πώς αυτά συγκρούονται με την προσωπική και επαγγελματική της ζωή. 

______________________

Leon Bridges – Ivy

Το νέο άλμπουμ των The Smile, “Cutouts” μόλις κυκλοφόρησε από την XL Recordings. Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται και τα singles  “Bodies Laughing”, “Foreign Spies”, “Zero Sum,  “Don’t Get Me Started” και “The Slip” (τα δύο τελευταία έκαναν το ντεμπούτο τους μέσω μιας εξαιρετικά συλλεκτικής έκδοσης 12” βινυλίων). Η κυκλοφορία του άλμπουμ συνοδεύεται και από το video που σκηνοθέτησε ο Weirdcore για το “Instant Psalm”.

______________________

FINNEAS – Lotus Eater

Ο βραβευμένος με GRAMMY καλλιτέχνης Leon Bridges κυκλοφορεί το τέταρτο άλμπουμ του, «Leon». Μετά τα singles «Peaceful Place», «Laredo» και «That’s What I Love», το άλμπουμ περιλαμβάνει 13 κομμάτια που αναδεικνύουν την ξεχωριστή αφήγησή του. Η παραγωγή έγινε από τον Ian Fitchuk στο El Desierto, στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού, και τον Daniel Tashian στο Nashville. Το «Leon» είναι το πιο προσωπικό άλμπουμ του καλλιτέχνη μέχρι σήμερα, εκφράζοντας στοιχεία της προσωπικής του ιστορίας και αναμνήσεις που τον διαμόρφωσαν. Η κυκλοφορία του συμπίπτει με την περιοδεία «Leon Bridges: The Leon Tour», που ξεκινά από το φεστιβάλ ACL στο Όστιν και συνεχίζεται σε πόλεις της Βόρειας Αμερικής.

______________________

LISA – MOONLIT FLOOR

Η παγκοσμίου φήμης ράπερ και style icon, LISA, παρουσιάζει το νέο της single «Moonlit Floor», από την Panik Records/Sony Music. Στο τραγούδι, η LISA διασκευάζει το κλασικό «Kiss Me» των Sixpence None The Richer, προσθέτοντας τη δική της εκδοχή και μοναδικό στυλ. Η LISA τραγούδησε για πρώτη φορά το «Moonlit Floor» στο Global Citizen Festival στη Νέα Υόρκη, ενθουσιάζοντας το κοινό. Το «Moonlit Floor» ακολουθεί τις επιτυχίες «New Woman», με τη Rosalía, και «Rockstar», που κατέκτησε την κορυφή των charts σε πάνω από 20 χώρες και έγινε viral με 194 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Η LISA επέστρεψε στα VMA, όπου κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο K-Pop με το «Rockstar», κάνοντας ρεκόρ ως η πρώτη solo καλλιτέχνης που βραβεύεται πολλές φορές στην κατηγορία. Η LISA αναμένεται να εμφανιστεί στο Victoria’s Secret Fashion Show στη Νέα Υόρκη στο τέλος του μήνα.

______________________

Alex Κ. + Κτίρια τη Νύχτα – Αμπελόκηποι

Ο Alex K. και τα Κτίρια τη Νύχτα παρουσιάζουν το πρώτο τους άλμπουμ, που δημιουργήθηκε από το φθινόπωρο του 2021 έως την άνοιξη του 2023. Οι δύο μουσικοί έπαιξαν σχεδόν όλα τα όργανα και συνέλαβαν έναν νέο μουσικό χώρο με αμοιβαίο σεβασμό και ελευθερία έκφρασης. Στο άλμπουμ συνυπάρχουν διαφορετικά ηχητικά σύμπαντα με κείμενα του Alex K. στα ελληνικά. Η παραγωγή, ηχογράφηση και μίξη έγιναν από τα Κτίρια τη Νύχτα, με συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών όπως ο Φώτης Σιώτας, ο Κώστας Χρυσόγελος, η Θάλεια Ιωαννίδου και η Κίκα. Το mastering έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot.

______________________

Βέβηλος – Ακάθαρτοι συμμ. Ματούλα Ζαμάνη


Βέβηλος λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του δίσκου «Το βιβλίο των σκιών», επιστρέφει με το νέο του κομμάτι με τον τίτλο «Ακάθαρτοι», παρουσιάζονταςένα εξαιρετικό clip σε σενάριο και σκηνοθεσία, Μάριου Τσιπόπουλου, με τη ποιότητα και τη θεατρικότητα που χαρακτηρίζει κάθε του κυκλοφορία σημαντικού ραπ καλλιτέχνη. Την έκπληξη αυτή τη φορά κάνει η συμμετοχή της αγαπημένης, Ματούλας Ζαμάνη. Ηπειρώτικος ήχος, πολυφωνικά μοιρολόγια, πλέκουν με το ραπ και δίνουν ένα αποτέλεσμα, που όχι άδικα έχει ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί από μεγάλη μερίδα κοινού και Μέσων. Ύστερα από τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, η αναμονή τόσο για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία, όσο και για τη συναυλίες που θα ακολουθήσουν την παρουσίαση του «Βιβλίου των Σκιών», γίνεται μεγαλύτερη.

______________________

D3lta – Signals

Indie rock, δυνατοί στίχοι και βρετανικές επιρροές. Τα ντραμς και η κιθάρα χτίζουν το ρεφρέν, στο οποίο ο D3lta με την ερμηνεία του μας μεταφέρει αφιλτράριστα τα έντονα συναισθήματα του. Στο τέλος το instrumental παίρνει στιγμιαία τα ηνία, λίγο πριν επιστρέψει με τα “γεμάτα” φωνητικά του για να μας δώσει τον ωραίο επίλογο του Signals. Ένα νέο τραγούδι αφιερωμένο σε όλα τα σινιάλα που δεν έφτασαν ποτέ στον παραλήπτη τους, που χάθηκαν στη διαδρομή, αλλά και εκείνα που δεν ερμηνεύτηκαν σωστά.  To SIGNALS γράφτηκε αβίαστα, σε περίπου 20 λεπτά, αλλά εκείνο που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι ηχογραφήθηκε μαζί με τους Aggelos Serras, Alex Hancox και Josh Caplin, τη μπάντα δηλαδή με την οποία ο D3lta έκανε τις περιοδείες στην Αγγλία και με παραγωγό τον Ιan Davenport. Ο στόχος ήταν από την αρχή να αποτυπωθεί ο ακατέργαστος ήχος και η χημεία αυτής της παρέας. Το αποτέλεσμα ήταν να ηχογραφηθεί όλο one take και να διατηρήσει μια ιδιαίτερη μαγεία.

______________________

Bound In Heaven · The Bonnie Nettles

Οι The Bonnie Nettles, λίγο πριν την έναρξης της ευρωπαϊκής τους περιοδείας, παρουσιάζουν το single “Bound In Heaven” μέσα από τον επερχόμενο δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο “First In/First Out” που θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου. Το “Bound In Heaven” είναι ένα από τα πρώτα τραγούδια που γράφτηκαν γι’ αυτό το άλμπουμ και αποτελεί ένα δείγμα της προσθήκης πιάνου/πλήκτρων στις νέες συνθέσεις της μπάντας που δεν υπήρχε στην προηγούμενη δισκογραφική δουλειά τους. Πρόκειται για ένα τραγούδι που έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό τους καθώς ξεκίνησαν να το παίζουν live στην περσινή τους περιοδεία. Οι The Bonnie Nettles, γνωστοί για τον μοναδικό συνδυασμό ψυχεδελικών και pop επιρροών, ετοιμάζονται για την επερχόμενη ευρωπαϊκή τους περιοδεία με τίτλο “First In/First Out”. 

______________________

tindersticks – Don’t Walk, Run

Οι Tindersticks είναι μια εξαιρετική μπάντα που δημιουργεί μια εσωτερική σύνδεση με το κοινό, μία σύνδεση που οφείλεται στην αλήθεια που εκπέμπει η μουσική τους. Το πρόσφατο άλμπουμ “Soft Tissue” είναι μία απόδειξη ότι στο πέρασμα του χρόνου έγιναν ακόμη καλύτεροι, με ωριμότητα που οδηγεί σε ακόμη περισσότερες ονειρεμένες μελωδίες. Περίτρανη απόδειξη το “Don’t Walk, Run”, μία αποθέωση του ήχου των Tindersticks – μια γέφυρα ανάμεσα στη μπάντα που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στις αρχές των 90’ς, με αυτούς της απόλυτης ωριμότητας του σήμερα. Και φυσικά με κάθε τους τραγούδι, με κάθε τους δίσκο αφήνουν πίσω τους ένα ξεκάθαρο στίγμα που βρίσκει ολοκλήρωση στις εκπληκτικές τους συναυλίες! Δείτε τους live στο Christmas Theatre, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.

______________________

Lusaint – Remember Me

Το τραγούδι είναι η τελευταία ανατροπή στην ιστορία μιάς συναρπαστικής αφήγησης που ολοκληρώθηκε με το πρόσφατο mini album Self Sabotage. Θα μπορούσε άνετα να είναι το μουσικό θέμα μιας ταινίας του James Bond. Η Lusaint μας λέει για το τραγούδι: «Το “Remember Me” μιλάει για έναν άνθρωπο που συνειδητοποιεί πως αυτό που είχε, έφυγε. Όλη η ιστορία αφορά αυτές τις αναμνήσεις που δημιουργήσατε μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα και το πόσο γρήγορα μπορούν να χαθούν. Όπως όλα τα τραγούδια μου από το “Self Sabotage”, δεν αντιπροσωπεύει μόνο τις σχέσεις αλλά τα πάντα στη ζωή σας. Μου αρέσει το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να πάρει το δικό του νόημα από τους στίχους». O ξεχωριστός συνδυασμός ποπ, σόουλ και τζαζ της Lusaint σε μαγνητίζει άμεσα. 

______________________

commuter – Relay

Οι commuter κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Guilt Eraser”. Το αθηναϊκό post-punk συγκρότημα των commuter κυκλοφορεί μετά το πρώτο ομώνυμο EP τους, το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο “Guilt Eraser”, σηματοδοτώντας ένα νέο, τολμηρό κεφάλαιο όσον αφορά την εξέλιξη του ήχου τους. Οι commuter έχουν ξεχωρίσει για την ενεργεία τους επί σκηνής, αρκετές φορές πλάι σε καταξιωμένες μπάντες του post-punk ήχου όπως οι Protomartyr και οι Dry Cleaning, και με το “Guilt Eraser”, φέρνουν το δικό τους θορυβώδες post-punk στο ένα διεθνές κοινό. Το άλμπουμ εξερευνά θέματα όπως η επιβίωση σε μία σαπισμένη κοινωνία, ενώ παράλληλα καταπιάνεται με το συναισθηματικό βάρος του χρόνου που περνά όλο και πιο ραγδαία όσο μεγαλώνουμε όπως και την αναζήτηση της ταυτότητας μας σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Η πόλη της Αθήνας, με την ιδιαίτερη ενέργειά και αντιθέσεις της, λειτουργεί ως το background σε αυτές τις αφηγήσεις.

______________________

JENNIE – Mantra

Η JENNIE παρουσιάζει το νέο της single «Mantra», που κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music, συνοδευόμενο από ένα εντυπωσιακό music video. Όπως δήλωσε η ίδια, το τραγούδι είναι μια «δήλωση» για την έναρξη μιας νέας φάσης στην καριέρα της, με θετικά μηνύματα για τη γυναικεία ενδυνάμωση και αυτοπεποίθηση. Το «Mantra» εμπνέει δυναμισμό και ενέργεια, προτρέποντας τις γυναίκες να αγαπούν τον εαυτό τους. Το video, που γυρίστηκε στο Λος Άντζελες, αναδεικνύει αυτά τα θέματα και η JENNIE δηλώνει ενθουσιασμένη με το τελικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι αντικατοπτρίζει το όραμά της.

______________________

N’Cheezed – Σκόνες (Skones)

Οι N’Cheezed το αγαπημένο αθηναϊκό boyband που ενθουσιάζει με τις live εμφανίσεις του, μετά το τετραπλατινένιο δίσκο «Τοξίνη», επιστρέφει με νέο single και video clip, για το «Σκόνες». Το «Σκόνες» μαζί με το «LIFECOACH» και το «Άλλος Κανίς» συγκροτούν το EP «ΑΚΥΡΟ», που θα το βρείτε διαθέσιμο ψηφιακά στις μουσικές πλατφόρμες.

______________________

Άλκηστις Πρωτοψάλτη – Ζωή Μου Ρούχο Μου

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμηνεύει το τραγούδι «Ζωή Μου Ρούχο Μου» σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους της Λίνας Δημοπούλου. Με τη μοναδική φωνή της, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο εσωτερικότητα, απελπισμένο έρωτα και αυτοκριτική. Η εμπνευσμένη μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη δημιουργεί μια αίσθηση μελαγχολίας που κορυφώνεται δυναμικά. Οι στίχοι της Λίνας Δημοπούλου αγγίζουν την καρδιά, φανερώνοντας πώς μπορούμε να ισορροπήσουμε τα «πρέπει» με τα «θέλω». Το «Ζωή Μου Ρούχο Μου» είναι μια αφήγηση γεμάτη εικόνες και γεγονότα, που εκφράζει τη θλίψη μιας γυναίκας που πάλεψε για τα συναισθήματά της στη ζωή της, που μοιάζει με «πανάκριβο μετάξι». Η σπαρακτική ερμηνεία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη αναδεικνύει τη ματαιότητα των προσδοκιών και των ελπίδων που «θυσιάστηκαν» στο πέρασμα του χρόνου.

______________________

Ρίτα Αντωνοπούλου – Έχω Μια Θάλασσα Αγάπη

Η συνεργασία της Ρίτας Αντωνοπούλου με τον Σταύρο Σιόλα φέρνει άλλο ένα ξεχωριστό τραγούδι, το “Μια θάλασσα αγάπη”. Τραγούδι γεμάτο φως και αγάπη, που το χαρακτηρίζει ο συνδυασμός λατινικού ρυθμού και βαλκανικού ηχοχρώματος. Μια συνύπαρξη αρμονική και γλυκιά που μας παρασύρει στο ταξίδι της σαν ελαφρό αεράκι. Τους στίχους έχει γράψει η Ρίτα Αντωνοπούλου ξεδιπλώνοντας το δημιουργικό της χάρισμα πέρα από το τραγούδι, όπου έχει μια σπουδαία διαδρομή τραγουδώντας μεγάλους ποιητές και συνθέτες. Είναι ένα τραγούδι που θα περιλαμβάνεται στο επόμενο ολοκληρωμένο album της Ρίτας Αντωνοπούλου σε μουσική του Σταύρου Σιόλα και στίχους δικούς της και σημαντικών δημιουργών που θα έρθει μέσα στη χρονιά. Παράλληλα το Νοέμβριο θα ξεκινήσουν μια σειρά εμφανίσεων στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

______________________

AUTHOR

Αλέξανδρος Τσώνης

Εάν ήταν τραγούδι θα ήταν το «Αλλιώτικο Παιδί» της Μαρίζας Ρίζου. Ένας space cowboy που ζει στο Άμστερνταμ, αγαπά το Star Wars, την country μουσική και τις queer τέχνες.

Loading...
Δημήτρης Αϊναλής: Γιατί στην τελική, για την ψυχή μας κάνουμε θέατρο, όχι για τα λεφτά!
Sofa Sessions #1: Rain