Skip to content

Beater Essentials #169: Τα τραγούδια της εβδομάδας!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Είστε έτοιμ@; Διότι εμείς εδώ στο Beater είμαστε μόνιμα σε ετοιμότητα να ακούσουμε και να σας προτείνουμε την καλύτερη μουσική που εντοπίσαμε τις τελευταίες ημέρες. Coldplay, Δεσποινίς Τρίχρωμη, FINNEAS, KAYTRANADA, Childish Gambino Μίλτος Πασχαλίδης και άλλοι πολλοί έρχονται να σας παρουσιάσουν τις ολοκαίνουριες κυκλοφορίες τους, οι οποίες έχουν κάτι να μας πουν. Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας track;

______________________

Coldplay – ALL MY LOVE

Οι Coldplay κυκλοφόρησα την περασμένη εβδομάδα το δέκατο άλμπουμ τους με τίτλο Moon Music. Από εκεί έρχεται και το νέο αγαπημένο μας τραγούδι, «All My Love». Μπορεί να ακούγεται σαν ένα απλό τραγούδι αγάπης, αλλά οι στίχοι του κρύβουν κάτι βαθύτερο. Με εικόνες από τη φύση – όπως το φως του ήλιου, το χιόνι και τη βροχή – το τραγούδι αγγίζει θέματα αφοσίωσης και αντοχής. Εντάσσεται σε μια μακρά παράδοση που εξετάζει την αγάπη ως μια δύναμη που αντέχει στις αναπόφευκτες δυσκολίες της ζωής. Οι στίχοι του ίσως δεν αποφεύγουν την αμεσότητα, αλλά αυτό ακριβώς τους κάνει ιδανικούς για μια βαθύτερη ανάλυση.

______________________

The Smile – Instant Psalm

Το νέο άλμπουμ των The Smile, “Cutouts” μόλις κυκλοφόρησε από την XL Recordings. Στο άλμπουμ περιλαμβάνονται και τα singles  “Bodies Laughing”, “Foreign Spies”, “Zero Sum,  “Don’t Get Me Started” και “The Slip” (τα δύο τελευταία έκαναν το ντεμπούτο τους μέσω μιας εξαιρετικά συλλεκτικής έκδοσης 12” βινυλίων). Η κυκλοφορία του άλμπουμ συνοδεύεται και από το video που σκηνοθέτησε ο Weirdcore για το “Instant Psalm”.

______________________

FINNEAS – Lotus Eater

Μετά την ανακοίνωση του νέου του άλμπουμ τον περασμένο μήνα, For Cryin’ Out Loud!, ο βραβευμένος με Grammy FINNEAS κυκλοφόρησε ήδη τρία singles για να προετοιμάσει την κυκλοφορία του. Το «Cleats» κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα, ενώ μόλις μία μέρα πριν βγει το άλμπουμ, ο FINNEAS πρόσφερε στους θαυμαστές του το αργό, στοχαστικό «Lotus Eater». Μαζί με το single, ο FINNEAS δημοσίευσε και το μουσικό βίντεο του τραγουδιού. Παρόλο που στο βίντεο παρουσιάζεται ως μια μοναχική φιγούρα, το άλμπουμ περιλαμβάνει συνοδεία πλήρους μπάντας, δείχνοντας την εξέλιξη του καλλιτέχνη από τις ταπεινές του αρχές με την αδερφή του. Λαμβάνοντας υπόψη το απλό εξώφυλλο του άλμπουμ και τον μελαγχολικό χαρακτήρα του «Lotus Eater», το For Cryin’ Out Loud! μπορεί να μην είναι τόσο έντονο όσο μερικές από τις προηγούμενες δουλειές του. Όπως και να έχει, όμως, θα είναι αυθεντικά δικό του.

______________________

KAYTRANADA – Witchy (feat. Childish Gambino)

Ο KAYTRANADA κυκλοφόρησε επίσημα το πολυαναμενόμενο μουσικό βίντεο για το κομμάτι του “Witchy,” με τα φωνητικά του Childish Gambino. Το τραγούδι, από το τελευταίο του άλμπουμ TIMELESS, είναι ήδη αγαπημένο των θαυμαστών, και το σκοτεινό, υπερφυσικό βίντεο το ζωντανεύει εντυπωσιακά. Σε σκηνοθεσία της Bethany Vargas, το οπτικό ταξίδι συνδυάζει μουσική και μυστικισμό σε ένα μαγευτικό σκηνικό. Το βίντεο διαδραματίζεται σε ένα παλιό στούντιο ηχογράφησης, όπου εμφανίζονται ο KAYTRANADA και ο Gambino, ντυμένοι με custom Gucci. Καθώς ο Gambino αρχίζει να τραγουδά, η ατμόσφαιρα γίνεται μυστηριώδης με την παρουσία μιας μάγισσας που καθρεφτίζει κάθε του κίνηση. Σταδιακά, ο KAYTRANADA επηρεάζεται από τα ξόρκια της, απομακρυνόμενος από τους μίκτες του. Το “Witchy” είναι η πρώτη επίσημη κυκλοφορία από το project TIMELESS και ταιριάζει απόλυτα με την απόκοσμη αίσθηση του κομματιού. 

______________________

Δεσποινίς Τρίχρωμη – Πληγές (feat.Nalyssa Green)

Το νέο single «Πληγές», μια συνεργασία της Δεσποινίδας Τρίχρωμης με τη Nalyssa Green, κυκλοφορεί από την Παρασκευή και είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες. Ένα τραγούδι με μετα-καλοκαιρινό ύφος που αποτυπώνει συναισθήματα και αναμνήσεις, συνδυάζοντας τον ξεχωριστό ήχο των δύο καλλιτεχνών. Ο Κίμωνας Βλαχάκης συνέβαλε στην ηχογράφηση και τη μίξη στα Aux Studios, και ο Νάσος Νομικός στο άρτιο μάστερινγκ που προσδίδει την τελική πινελιά στο κομμάτι. Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στη Δεσποινίδα Τρίχρωμη, με τις φωνές της και της Nalyssa Green να δένουν αρμονικά σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

______________________

Μίλτος Πασχαλίδης – Μην Φοβάσαι Σε Θυμάμαι

Κυκλοφορεί από το OGDOO MUSIC GROUP το νέο τραγούδι του Μίλτου Πασχαλίδη με τίτλο «Μη φοβάσαι σε θυμάμαι», σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη, ενώνοντας ξανά τους τρεις δημιουργούς. Ο Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύει ακόμη μία δημιουργία των Νικολόπουλου και Αναγνωστάκη, μετά το τραγούδι «Έτσι αγαπάω» από το «Απρόοπτα – Κύκλος Ά». Το «Μη φοβάσαι σε θυμάμαι» έρχεται να ολοκληρώσει αρμονικά τον δεύτερο κύκλο «Απρόοπτα – Κύκλος Β’». Ο λυρικός και άμεσος στίχος του Νίκου Αναγνωστάκη, σε συνδυασμό με την ευαίσθητη μελωδία του Χρήστου Νικολόπουλου, αναδεικνύεται από την ήρεμη αλλά δυναμική ερμηνεία του Μίλτου Πασχαλίδη. Η εμπνευσμένη ενορχήστρωση του Θύμιου Παπαδόπουλου προσθέτει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα σε όλα τα τραγούδια του δίσκου, την παραγωγή του οποίου έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Καρράς. Οι Νικολόπουλος και Αναγνωστάκης, μετρώντας πλέον μεγάλο αριθμό συνεργασιών, έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ελληνική τραγουδοποιία των τελευταίων χρόνων.

______________________

Demetria ft. Christina Teli – Πόσο σου μοιάζει / Poso sou moiazei

Την προηγούμενη Παρασκευή,  κυκλοφόρησε  νέο single από την Demetria, την νεαρή δημιουργό που τόσο γοήτευσε κοινό και κριτική με το “Pillow Shifter” (το ντεμπούτο άλμπουμ της στην Puzzlemusik) πριν από δυο χρόνια. Το “Πόσο σου μοιάζει” το έγραψε η Demetria και το τραγουδά η Χριστίνα Τέλι. Το τραγούδι είναι μια αυτόνομη συνεργασία ανάμεσα στις δύο δημιουργούς και μια αυτόνομη κυκλοφορία. Συνδυάζει ελληνικές αναφορές (στη μελωδία του) με ευρωπαϊκές αναφορές (στην ηλεκτρονική ενορχήστρωση του) αφήνοντας ένα ιδιαίτερο, όσο και πρωτότυπο αισθητικό αποτύπωμα.

______________________

Kim Logan & the Silhouettes & The Steams – The Temple

Οι Kim Logan & The Silhouettes και The Steams παρουσιάζουν το “The Temple”, την πρώτη τους κοινή κυκλοφορία. Το τραγούδι γράφτηκε αρχικά από την Kim Logan και τον Πάνο Δημητρόπουλο εν μέσω της διεθνούς πολιτικής αναταραχής που βίωσαν και οι δύο μπάντες ενώ περιόδευαν μαζί και χωριστά σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αργότερα πλαισιώθηκε από τους υπόλοιπους The Steams (Ανδρέα Κοκοβίκα, Άλεξ Μπόλπαση και Νικόλα Μαμάση) όπου και ολοκληρώθηκε η σύνθεσή του. Η ηχογράφηση του τραγουδιού πραγματοποιήθηκε στο Suono Sound (Αθήνα) από τον παραγωγό και  μπασίστα των The Steams, Άλεξ Μπόλπαση (Iam Nothe, The Noise Figures, Jam Pedals). Το “The Temple” είναι το πρώτο βήμα της δημιουργικής συνεργασίας των δύο συγκροτημάτων όπου η μουσική και η τέχνη μπορούν να μιλούν και πάλι για την πολιτική, την συνείδηση και την εξέλιξη.

______________________

Bartees Strange – Sober

Ο Bartees Strange ανακοίνωσε το τρίτο του άλμπουμ, “Horror”, που κυκλοφορεί στις 14 Φεβρουαρίου 2025 και είναι το πιο φιλόδοξο έργο του μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας από το “Farm To Table” (2022). Εμπνευσμένο από προσωπικούς φόβους, το “Horror” στοχεύει να βοηθήσει τον ακροατή να αντιμετωπίσει τις δικές του προκλήσεις. Το πρώτο single “Sober” πραγματεύεται τις συναισθηματικές δυσκολίες στις σχέσεις, ενώ το άλμπουμ συνδυάζει επιρροές από rock, hip-hop και house. Η κυκλοφορία θα γίνει ψηφιακά, σε CD, και σε ειδικές εκδόσεις βινυλίου. Ο Strange θα παρουσιάσει το άλμπουμ σε συναυλίες σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Λονδίνο και Ουάσιγκτον.

______________________

Xcellence – keep running

Για όποιον ξεπεράσει το αρχικό σοκ, που θέλει όλη αυτή την εντυπωσιακή παραγωγή να συμβαίνει στο μυαλό και στο -in the box- στούντιο ενός 22χρονου πολυοργανίστα και περκασιονίστα “κλασσικής”, μέλους της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας Μουσικών με καταγωγή από την Πάτρα, η συνέχεια με κόμματια όπως το “Perfectionism And Its Flaws”, “Pieces” και “Yes, Thank You”  θα μπορούσε να είναι σχόλια τύπου “ο επόμενος Floating Points”.  Κυκλοφόρησε στις 04.10.

______________________

Μίλτος Παύλου – Πατρίδα Ξένη

Το «Πατρίδα Ξένη» είναι μια ελεγεία για την Ελλάδα ως γη νοσταλγίας αλλά και ξενιτεμού, μια ωδή στην αμφίσημη λατρεία-θυμό απέναντι στην πατρίδα αλλά και στην εξιδανίκευσή της και τη νοσταλγία από τους μαγεμένους-απομαγεμένους που ζουν μακριά της. Γράφτηκε μέσα από την προσωπική και συλλογική εμπειρία της μετανάστευσης του Μίλτου Παύλου, προς και από την Ελλάδα ως μια χώρα που σημάδεψε όσους την έκαναν κάποτε κέντρο της ζωής τους. Από τους Έλληνες μετανάστες του 21ου αλλά και του 20ου αιώνα ως τους αλλογενείς μετανάστες που κάποτε έζησαν εκεί και τώρα την εγκατέλειψαν για άλλες χώρες για να ξεφύγουν από το τέλμα, τη διαφθορά, την αναξιοκρατία, τις αυτοχειρίες και τα αδιέξοδά της.

______________________

Planet of Zeus – No Ordinary Life

Οι Planet of Zeus, έδωσαν στην κυκλοφορία ένα ακόμη μουσικό video, από την επερχόμενη, έκτη σε σειρά στουντιακή δισκογραφική τους δουλειά, με τίτλο “Afterlife”, που είναι προγραμματισμένη για κυκλοφορία στις 11 Οκτωβρίου 2024, μέσω της Ihaveadrum Records. Το “No Ordinary Life” είναι από τα πιο high energy tracks του νέου album και το ίδιο ακριβώς κλίμα υπάρχει και στο εξαιρετικό μουσικό video που το συνοδεύει. Το “No Ordinary People” δεν είναι μία επίκληση αποδοχής του ισχυρισμού μας, είναι μία δήλωση που κάνουμε με βεβαιότητα! Πάρα πολλοί άνθρωποι στις μέρες μας έχουν αποδεχτεί τη θέση τους ως πιόνια, παίζοντας το ρόλο τους χωρίς να κάνουν ερωτήσεις. Αλλά εμείς δεν είμαστε “συνηθισμένοι άνθρωποι”. Και αυτό που ζούμε δεν είναι “μια συνηθισμένη ζωή”. Δεν συμμορφωνόμαστε με τους ρόλους που μας έχουν επιβάλει. Καθορίζουμε την δική μας διαδρομή. Αυτή είναι η στάση μας – αμετανόητη και ειλικρινής. Της σκηνοθεσίας του βίντεο επιμελήθηκε ο Αντώνης Ζαχαριάδης, ενώ από την λίστα συντελεστών γίνεται εμφανής και η ενεργή εμπλοκή του συγκροτήματος στην δημιουργική διαδικασία.

______________________

Γρηγόρης Τσιάνης – DAISY

Ο Γρηγόρης Τσιάνης επιστρέφει δισκογραφικά με το δεύτερο προσωπικό του Digital single που είναι αφιερωμένο στην “DAISY”, μια φίλη με ιδιαίτερο ταπεραμέντο που όλοι θα θέλαμε να έχουμε! Σκοπός του τραγουδιού είναι να μας οδήγηση με τους στίχους και την μουσική το στα ερωτικά και αντισυμβατικά μονοπάτια της ακαταμάχητης DAISY! Παράλληλες φόρμες ακολουθεί και η ενορχήστρωση του, συνδυάζοντας Funky Country rock επιρροές με τον ήχο του βιολιού να έχει τον κυρίαρχο ρόλο! Η “DAISY” αποτελεί προάγγελος του επερχόμενου ολοκληρωμένου album του Γρήγορη Τσιάνη, που θα έχει τίτλο “Δίδυμοι Δρόμοι” και θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2024. Ο Γρηγόρης Τσιάνης αγκαλιά με την φίλη του την “DAISY”  ξεκινούν την μουσική τους περιπλάνηση στα δικά τους ξεχωριστά ερωτικά σοκάκια, που είναι γεμάτα ένταση και ξέφρενο ρυθμό, όπως ταιριάζει στην ιστορία ενός Gentleman και μιας Slutinas! Ακολουθήστε τους

______________________

AUTHOR

Αλέξανδρος Τσώνης

Εάν ήταν τραγούδι θα ήταν το «Αλλιώτικο Παιδί» της Μαρίζας Ρίζου. Ένας space cowboy που ζει στο Άμστερνταμ, αγαπά το Star Wars, την country μουσική και τις queer τέχνες.

Loading...
8ο Athens Tattoo Expo: Οι καλύτεροι tattoo artists έρχονται στην Αθήνα!
Burgundy dots: Οι Παρασκευές του Θερμαϊκού γεμίζουν με «αληθινή» αναλογική dance μουσική!