Skip to content

«Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι» στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ένας Ηλίθιος σημερινός, αληθινός, που ζει ανάμεσά μας κι ασκείται καθημερινά να εκφράζεται με ορθό λόγο και ν’ αγαπάει άνευ όρων.

Και μπορείς να τον καλέσεις κι εσύ. Να βοηθήσει σε κάποιο πρόβλημα, να συμφιλιώσει μια σχέση, να λύσετε έναν κόμπο, να στοχαστείτε, να ασκηθείτε μαζί. Στα αστεία, στα σοβαρά, στα δύσκολα, στα ωραία. Να γίνει ο προβληματολόγος σου, που λέγαμε παιδιά. Στην ασκητική του πώς να γίνουμε Ηλίθιοι του Ντοστογιέφσκι. Όλοι οι άνθρωποι, όλα τα πλάσματα, όλες οι ψυχές. Αφού αυτό είναι το νόημα. Η ευτυχία στη συνύπαρξη. Με όσο ταρακούνημα, με όσες ομορφιές, με όσο ταξίδι κουβαλούν τα κύτταρα, από μέρα σε μέρα, από χρονιά σε χρονιά. Κάπως να ζήσουμε πιο αγαθοί κι ελεύθεροι μαζί.

Κι ο Ηλίθιος αυτός ζει κι αναπνέει κανονικά, κοντά δυο χρόνια πια, σαν από πάντα, 24/7. Προσφέρει την ποίηση, τις γνώσεις, τον μόχθο και τους στοχασμούς του δωρεάν. Εργάζεται ως καλλιτέχνης, παιδαγωγός, προπονητής, ανιματέρ. Ή ό,τι χρειαστείς. Γνωρίζεται με όλο τον κόσμο στον ενικό, κάνει κοινωνικές δράσεις και παρεμβάσεις, από λαμπερά καλλιτεχνικά βραβεία και σημαντικές δίκες για την καταδυνάστευση της φύσης από τους μεγαλοεργολάβους, μέχρι κάθε γωνιά του δρόμου που προσπερνάς. Εκεί που βρίσκει φίλους τις άστεγες ψυχές και τους προσφέρει ποσοστό των εσόδων του έργου. ‘Η όπου χρειαστεί. Με κοστούμι ή με παντόφλες ή με γαλότσες ή όπως προκύψει. Αυτός είναι ο Ηλίθιος. Και δίνει το τηλέφωνό του χωρίς δεύτερη σκέψη κι όσα υπόσχεται τα πραγματοποιεί.

Και να θυμάστε, Ηλίθιο τον έλεγαν οι άλλοι.

Ο Νικόλας Ανδρουλάκης μας καλεί -για δεύτερη χρονιά- σε μια παράσταση πραγματικότητας που ξεκινάει ως διάλεξη, σαν ένα παράξενο χωριάτικο TEDx των αρχών της δεκαετίας του ’90 και εξελίσσεται σε μια προσωπική κατάθεση ψυχής, σε ένα εξομολογητικό σάλτο μορτάλε, μέχρι να λιώσει σαν κερί και να αναστηθεί, έτσι που βαθαίνει κι ανοίγει η ψυχή. Μες απ’ τα σκοτάδια, προς το φως κάθε μας ρόλου, κάθε χαρακτήρα. Έτσι που γράφουμε εαυτό. Κάθε μέρα, λίγο λίγο, απ’ την αρχή.

Στην πρώτη καθ’ ολοκληρίαν εφαρμογή της μεθόδου του Θεάτρου της Πραγματικότητας, όπως εξελίσσεται τα τελευταία πέντε χρόνια, φιλοσοφικά, δραματουργικά, ερμηνευτικά.

Δραματουργία-σκηνοθεσία: Νικόλας Ανδρουλάκης
Παραγωγή: Ντουέντε

___________________

Πληροφορίες:

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ (Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη)
Παραστάσεις: Τετάρτη 23 & 30 Οκτωβρίου 2024, στις 21:00
Τηλέφωνο: 2310 230013
Εισιτήρια: εδώ

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
5+1 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις στη Θεσσαλονίκη!
Έκθεση «Στερεοσκοπία. Από τη φωτογραφική συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Δήμου Καλαμαριάς «Χρήστος Καλεμκερής»