Skip to content

Beater Essentials #168: Τα τραγούδια της εβδομάδας!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Και ενώ το φθινόπωρο κάπως αργεί να έρθει, έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε να προσποιούμαστε πως είναι καλοκαίρι, μέχρι αποδείξεως τουναντίον. Και σαν προέκταση του καλοκαιριού, συνεχίζουμε να ακούμε και να εντοπίζουμε τις καλύτερες μουσικές κυκλοφορίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, που είδαν το φως τη δημοσιότητας αυτήν την εβδομάδα. Η εβδομάδα λοιπόν στο Beater ξεκινά με νέα Lady Gaga, ROSALÍA, Damiano, Kylie Minogue, Cilia Katrali κ.α. Και καλή μας ακρόαση!

______________________

ROSALÍA – Omega ft. Ralphie Choo

Η βραβευμένη με GRAMMY τραγουδίστρια και παραγωγός ROSALÍA κυκλοφόρησε το νέο single “Omega” σε συνεργασία με τον ανερχόμενο Ισπανό καλλιτέχνη Ralphie Choo, ανήμερα των γενεθλίων της. Το τραγούδι, σε παραγωγή των ROSALÍA, Ralphie Choo, Noah Goldstein και Dylan Patrice, συνοδεύεται από ένα music video σε σκηνοθεσία του Stillz, όπου οι δύο καλλιτέχνες απολαμβάνουν μια βόλτα σε τρενάκι του λούνα παρκ. Η ROSALÍA δήλωσε ότι το “Omega” είναι μια γιορτή της ασφάλειας που νιώθει κανείς όταν είναι με το αγαπημένο του πρόσωπο. Η συνεργασία της με τον Ralphie περιγράφηκε ως γεμάτη δημιουργικότητα και διασκέδαση, με τη ROSALÍA να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την ευκαιρία να συνεργαστεί μαζί του. Το single έρχεται μετά από τη συνεργασία της ROSALÍA με τη LISA στο hit “New Woman” και με τη Björk στο “Oral”. 

______________________

Lady Gaga – Happy Mistake

Την επόμενη εβδομάδα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ταινία Joker: Folie à Deux, με πρωταγωνίστρια τη Lady Gaga στον ρόλο της Harley Quinn. Πριν από την επίσημη κυκλοφορία, η Gaga μοιράστηκε το συνοδευτικό άλμπουμ με τίτλο Harlequin, το οποίο ανακοίνωσε μόλις δύο ημέρες πριν. Το άλμπουμ περιλαμβάνει κυρίως διασκευές κλασικών τραγουδιών, τα οποία αποτελούν το soundtrack της ταινίας, ενώ αρκετά από αυτά περιέχουν νέες προσθήκες που της αποδίδουν συγγραφικά δικαιώματα. Το Harlequin δεν είναι η συνέχεια του άλμπουμ Chromatica (2020), καθώς εκείνο θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2024. Σε συνέντευξή της στο Apple Music, η Gaga μίλησε για την επιρροή της Harley Quinn στην καλλιτεχνική της δημιουργία, τονίζοντας πως η ιδέα των “διπλών ταυτοτήτων” πάντα υπήρχε στη μουσική της. Το άλμπουμ περιλαμβάνει καινούργια τραγούδια, όπως το “Happy Mistake”, το οποίο συνυπέγραψε με τον BloodPop, και το “Folie à Deux”. 

______________________

Damiano David – Silverlines

Ο Damiano David, frontman των Måneskin, παρουσιάζει το “Silverlines”, το πρώτο τραγούδι από το πολυαναμενόμενο solo project του, σε συνεργασία με τον Άγγλο τραγουδιστή και παραγωγό Labrinth. Το τραγούδι αποτελεί μια κινηματογραφική σύνθεση με εντυπωσιακή παραγωγή, αναδεικνύοντας την ισχυρή φωνητική γκάμα του Damiano και τον ποιητικό λυρισμό του. Ο ίδιος δηλώνει ότι το “Silverlines” έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτόν, καθώς ήταν ένα από τα πρώτα κομμάτια που ηχογραφήθηκαν για το νέο του project και αντικατοπτρίζει ακριβώς τη φάση της ζωής στην οποία βρίσκεται. Η κυκλοφορία του τραγουδιού σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου μουσικού κεφαλαίου για τον Damiano, που επιδιώκει να εκφράσει μια πιο προσωπική και ευάλωτη πλευρά του εαυτού του.

______________________

Kylie Minogue – Lights Camera Action

Την περασμένη εβδομάδα, η Kylie Minogue ανακοίνωσε το νέο της άλμπουμ Tension II, το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του περσινού Tension και περιλαμβάνει συνεργασίες με τον Diplo, την Bebe Rexha, και άλλους καλλιτέχνες. Τώρα, η βετεράνος της ποπ μας προσφέρει μια γεύση με το single “Lights Camera Action.” Την παραγωγή του “Lights Camera Action” έχει κάνει ο Lewis Thompson, ο οποίος συνέβαλε και στη δημιουργία του τραγουδιού μαζί με την Minogue και την Ina Wroldsen. Το single συνοδεύεται από remix εκδοχές του κομματιού από τους Confidence Man, Zach Witness, και JACONDA. 

______________________

Cilia Katrali – Orizontas

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, η Σίλια Κατραλή μας παρουσιάζει τώρα και το video clip του νέου της single “Ορίζοντας”. Ένα ευφάνταστο οπτικό ταξίδι μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας, με την υπογραφή του Γιώργου Αθανασίου. Το βίντεο κλιπ πραγματεύεται την παράξενη ιστορία μιας σερβιτόρας που θέλει να πιστέψει πολύ σε κάτι… Πρόκειται για μια αλληγορία μεταξύ του υπαρκτού και του φαντασιακού κόσμου. Όταν κοιτά κανείς μακριά ως τον ορίζοντα η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση μπλέκονται, καμιά φορά σε μια σύνδεση τόσο βαθιά, σχεδόν αλληλένδετη, που κανείς πια δεν μπορεί να φανταστεί τη μια ανεξάρτητα από την άλλη. Ο “Ορίζοντας” θα είναι, μαζί με το Αερόστατο και τα “Κεράσια Του Απρίλη” που κυκλοφόρησαν νωρίτερα το καλοκαίρι, στο νέο δίσκο της Σίλιας, “Πατίνια Στο Φεγγάρι”, που θα μας αποκαλυφθεί διαδοχικά σε μικρές αυτοτελείς ιστορίες, και που αναμένεται στις αρχές του 2025, από την Walnut Entertainment.

______________________

Alex Κ + Κτίρια τη Νύχτα (featuring Κίκα) – Aν Ποτέ

Ο Alex K. και τα Κτίρια τη Νύχτα παρουσιάζουν την πρώτη τους συνεργασία, ένα άλμπουμ που γεννήθηκε μέσα από πολύμηνη αλληλεπίδραση, σε κλίμα ελευθερίας, εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Οι ηχογραφήσεις έγιναν κυρίως στα σπίτια τους από το φθινόπωρο του 2021 έως την άνοιξη του 2023, με τους δύο μουσικούς να παίζουν σχεδόν όλα τα όργανα. Το άλμπουμ εκφράζει τις διαθέσεις και τους προβληματισμούς των συναντήσεών τους, δημιουργώντας ένα κοινό καταφύγιο απέναντι σε έναν σκληρό κόσμο. Τα κείμενα του Alex K., για πρώτη φορά στα ελληνικά, βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε κομματιού, ενώ γύρω τους ξεδιπλώνεται ένα πολυσύνθετο μουσικό σύμπαν. Σημαντικοί συνεργάτες συνέβαλαν στο εγχείρημα, όπως οι Φώτης Σιώτας (βιόλα), Κώστας Χρυσόγελος (ντραμς), Θάλεια Ιωαννίδου (τρομπέτα) και η Κίκα, που ερμηνεύει δύο κομμάτια και έχει επιμεληθεί τις φωτογραφίες του άλμπουμ. Το mastering έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot. Το άλμπουμ κυκλοφορεί ψηφιακά στις 11 Οκτωβρίου και σε LP στις 8 Νοεμβρίου από την Inner Ear.

______________________

leroybroughtflowers – daylight

Το νέο mini album του leroybroughtflowers Exit Scene, που κυκλοφορεί από τη Mellowsophy Music, είναι μια καρτ ποστάλ από το Λονδίνο προς την Ελλάδα, απαντώντας στις ερωτήσεις για το πώς τα πάω, τι έχει κάνει και τι σημαίνει να αφήνεις την πατρίδα σου για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Σταδιακά, όσο έγραφε το άλμπουμ, αυτό έγινε μια διαδρομή διαφυγής, ένας χάρτης, μια έξοδος κινδύνου. “Δεν ξέρεις πού πηγαίνεις αν δεν ξέρεις από πού έχεις έρθει.” Αλλά ο χρόνος μας κάνει να ξεχνάμε, και γι’ αυτό υπάρχουν αυτά τα τραγούδια. Για να μην ξεχνάμε. Το project αποτελείται από 6 τραγούδια, το καθένα δίνοντας μια νέα έννοια στη λέξη “Έξοδος”. Εξερευνά τις έννοιες της μετάβασης και της αλλαγής, της ολοκλήρωσης, του στοχασμού και της φυγής, αλλά και τη σκληρή συνειδητοποίηση ότι το καλοκαίρι τελείωσε, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

______________________

Amyl and The Sniffers – Big Dreams

Οι Amyl και The Sniffers κυκλοφορούν το single “Big Dreams” μέσα από το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ τους “Cartoon Darkness”, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου από την Rough Trade Records. To “Big Dreams” δίνει μια άλλη διάσταση στον ήχο και την έκφραση του συγκροτήματος μέσα από τη γλυκιά μελωδία του. Μιλώντας για το πώς ακριβώς έφτιαξαν ένα τραγούδι που είναι τόσο κοντά σε μια straight-up μπαλάντα, η τραγουδίστρια Amy Taylor είπε: «Γράφω αυτό πριν κυκλοφορήσει το “Big Dreams” και πραγματικά αγχώνομαι λίγο που είναι single, γιατί είναι τόσο διαφορετικό από όσα περιμένουν όλοι από εμάς. Αυτό το τραγούδι γράφτηκε επειδή πολλοί άνθρωποι στη ζωή μου δυσκολεύεστε οικονομικά και είναι πραγματικά δύσκολο να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα όταν προσπαθείτε να τα βγάλετε πέρα καθημερινά. Αλλά μετά όταν σκέφτομαι τους φίλους μου να κάνουν αυτό που τους αρέσει, και βλέπω πόσο καλοί είναι σε αυτό, ξέρω πως πάντα υπήρχε η θέληση και πως τίποτα δεν υπάρχει που μπορεί να την χαλάσει ή να τους την πάρει.

______________________

The Bonnie Nettles – Bound In Heaven

Οι The Bonnie Nettles παρουσιάζουν το single “Bound In Heaven” από το επερχόμενο άλμπουμ τους “First In/First Out”, που κυκλοφορεί στις 25 Οκτωβρίου. Το κομμάτι ξεχωρίζει για την προσθήκη πιάνου στις συνθέσεις τους, κάτι που δεν υπήρχε στην προηγούμενη δουλειά τους. Το “Bound In Heaven” έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό, καθώς παίζεται live από την περσινή τους περιοδεία. Το συγκρότημα, γνωστό για τον συνδυασμό ψυχεδελικών και pop επιρροών, ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή περιοδεία “First In/First Out”, στηρίζοντας το νέο τους δίσκο. Οι The Bonnie Nettles σχηματίστηκαν στην Αθήνα το 2016 και καθιερώθηκαν με τα εκρηκτικά ζωντανά τους shows. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, κυκλοφόρησε το 2019 και έλαβε θετικές κριτικές. Με εμπειρία στη σκηνή δίπλα σε διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Måneskin και Palaye Royale, ανυπομονούν να επιστρέψουν στη ζωντανή δράση στην Ευρώπη.

______________________

Μαριάνα Κατσιμίχα – Στροφές

Κυκλοφορεί από το OGDOO MUSIC GROUP  το νέο τραγούδι της Μαριάνας Κατσιμίχα με τίτλο «Στροφές» σε μουσική και στίχους του Θάνου Μόσχου. Ο Θάνος Μόσχος είναι ένας νέος, χαρισματικός συνθέτης που ήδη έχει δώσει δείγματα του ταλέντου του στην τραγουδοποία  κι εδώ συναντά την αιθέρια ερμηνεία της Μαριάνας Κατσιμίχα με την έντονη εκφραστικότητα. Μια ταξιδιάρικη κι ανάλαφρη ταυτόχρονα μελωδία, που μιλάει για τη νοσταλγία που τρέφεται από το παρόν και σταδιακά μας απελευθερώνει από στιγμές του παρελθόντος εκεί που τα αστέρια γίνονται ευχές που θα μας φέρουνε πάλι κοντά σε ότι βαθιά μας συγκινεί. Ένα τραγούδι γλυκόπικρo για όσους αναζητούν την ομορφιά που πηγάζει από τα συναισθήματα που μοιράζεται η μουσική.

______________________

The Weeknd, Playboi Carti – Timeless

Στις αρχές του μήνα, ο The Weeknd παρουσίασε επτά νέα τραγούδια στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, για να εντείνει τον ενθουσιασμό γύρω από τον νέο του δίσκο Hurry Up Tomorrow, ο οποίος ακόμα δεν έχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Ένα από τα τραγούδια ήταν το “TIMELESS”, σε συνεργασία με τον Playboi Carti, το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα και είναι σε παραγωγή του Pharrell. Το “TIMELESS” ακολουθεί το πρώτο single “Dancing In The Flames”. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Abel Tesfaye (The Weeknd) και ο Carti συνεργάζονται, καθώς είχαν συνεργαστεί και στο τραγούδι “Popular” για τη σειρά The Idol, στο οποίο συμμετείχε και η Madonna. Παράλληλα, ο Playboi Carti ανακοίνωσε πρόσφατα το άλμπουμ του με τίτλο MUSIC και κυκλοφόρησε το τραγούδι “All Red”.

______________________

TURBOFLOW3000 – A.I. (Remix)

Οι TURBOFLOW3000 «πειράζουν» το underground gem, A.I., του Tony Bluebird, σε ένα Remix που δίνει μια νέα πνοή στο τραγούδι με το οποίο ξεκίνησε τη solo πορεία του το πρώην μέλος των Strawberry Pills. Τα δυναμικά beats και οι κιθάρες των TURBOFLOW3000 «δένουν» με τα φωνητικά του Tony Bluebird σε ένα ρετροφουτουριστικό μουσικό περιβάλλον! Όλα αυτά λίγο καιρό πριν κυκλοφορήσει το «Στοιχειωμένο» E.P. από τον Tony Bluebird, με το οποίο θα μπει σε μια πιο σκοτεινή περίοδο της πορείας του. Το remix του A.I.  συνδυάζεται με το launch των αντίστοιχων t-shirt αλλά και με ένα επερχόμενο live του Tony Bluebird στο Smoking Barrels, στις 13 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί για να παρουσιαστεί το νέο merch – στον χώρο θα υπάρχει ένα pop up store!

______________________

Δημήτρης Κανέλλος – Μια Ζωή Το Παλεύω

Ο Δημήτρης Κανέλλος, ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της νεότερης γενιάς στο έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Μια Ζωή Το Παλεύω». Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια, που έγραψε ο Γιάννης Πάριος και ερμήνευσε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Όπως έχει δηλώσει σε αρκετές συνεντεύξεις του και ο ίδιος ο Δημήτρης, ο Γιάννης Πάριος αποτελεί γι’ αυτόν πρότυπο και του έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να παρουσιάσει ξανά με το δικό του μοναδικό τρόπο το τραγούδι «Μια Ζωή Το Παλεύω».

______________________

Χριστίνα Μάνη – SUNSET PRELUDE

Η Χριστίνα Μάνη, πιανίστρια και συνθέτις σύγχρονης ορχηστρικής μουσικής, παρουσιάζει το νέο της κομμάτι “Sunset Prelude”, ένα ορχηστρικό για πιάνο και έγχορδα, εμπνευσμένο από τα χρώματα του δειλινού. Το κομμάτι εξερευνά την αγάπη σε αρμονία με τη φύση, όπως αποτυπώνεται και στο video όπου η ίδια παίζει πιάνο μέσα στη θάλασσα, ενώ οι χορευτές στην ακτή συμβολίζουν τη σύνδεση με τη γη. Η Μάνη, με σπουδές στη LAMDA και χρόνια εμπειρίας στο Λος Άντζελες, έχει ήδη βραβευτεί για το κομμάτι της “Crescent Heights”. Το “Sunset Prelude” προλογίζει το επερχόμενο άλμπουμ της.

______________________

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Cinematic Odyssey #13: Οι ταινίες της εβδομάδας!
Πικ Νικ Urban Festival 2024: Η καλύτερη εκδρομή στην πόλη!