Skip to content

Το reworks “κλείνει” τα 20 τιμώντας την club κουλτούρα!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το μεγάλο ραντεβού του Σεπτέμβρη δίνεται από την Τετάρτη 18 μέχρι και την Κυριακή 22 του μήνα. 5 ημέρες γεμάτες μουσική και ψηφιακή τέχνη, πέντε ημέρες reworks! Mέσα από μια μεγάλη επιλογή καλλιτεχνών και ήχων, τo reworks που επιστρέφει 18 – 22 Σεπτέμβρη, προσδοκά να παρουσιάσει την σημασία του DJing στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής και τη μετεξέλιξή του ως σύμβολο κουλτούρας στο σήμερα – Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα θα μετατραπούν για ακόμα μια φορά σε σημείο συνάντησης φίλων, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, της ηλεκτρονικής μουσικής. Η πρώτη ανακοίνωση εμπεριέχει μια επιλογή καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία με τις εμφανίσεις τους στο φεστιβάλ.

Την ημέρα έναρξης του, το reworks γιορτάζει!

Ο Cerrone, ο θρυλικός Γάλλος dj και παραγωγός, αναγνωρίζεται ως ο «νονός» της disco των ’70s και πρωτοπόρος του French Touch. Με πάνω από 30 εκατομμύρια δίσκους πουλήθηκαν παγκοσμίως, οι εμβληματικές του επιτυχίες όπως το “Supernature” και το “Love in C Minor” αναδιαμόρφωσαν την εποχή της disco, συνδυάζοντας ηλεκτρονικά συνθεσάιζερ με συμφωνική ορχήστρα. Επιτομή η εμφάνιση του στην Τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού τον περασμένο μήνα, όπου ο Πυργος του Αιφελ φωτίστηκε υπό τους ήχους του. Η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές του reworks στην ιστορία του.

Εκεί θα βρίσκεται και ο αγαπημένος της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας Louie Vega παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη το αγαπημένο του πρότζεκτ ῾The Ritual῾ μαζί με την Anané.  Ο πολυβραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης αποτελεί την μεγάλη δύναμη στην House σκηνή, με την μοναδική ευχέρεια στο να φέρνει κοντά την House με Afro-beat, Jazz, Soul και φαν του τους Kendrick Lamar, Kayne West κ.α. Πίσω από τα πρότζεκτ των Nu Yorican Soul, Masters at Work κ.α ο Louie Vega διαρκώς εξελίσσεται, και βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο.

To ῾The Ritual῾ είναι μια μοναδική μουσική εμπειρία, ένα concept που παρουσιάζεται σε ειδικούς χώρους, φέρνοντας κοντά το ταλέντο του κορυφαίου DJ με την singer & DJ Anane. Mια μοναδική χημεία των δύο γεμάτη από προσωπική και μουσική επικοινωνία, γεμίζοντας χαρά και χρώματα προσφέροντας ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι.

Oι καλλιτέχνες της φετινής χρονιάς

Athineos / ArKi / ARTBAT / BEN KLOCK / CERRONE / CHAOS IN THE CBD
Ehohroma/ FJAAK / Indi Skullmors /INNELLEA / Ison/ KINK / MACEO PLEX
MANO LE TOUGH/ MOMERY/ MOXIE/ MYROPHORA/ NINA KRAVIZ/ PABLO BOZZI
Pinelopi/ Raxon / RICHIE HAWTIN/ ROYKSOPP DJ / SOLOMUN / THE RITUAL w/ Anané & Louie Vega/ Vajohn

Από τα techno icons Richie Hawtin και Ben Klock, στην ποικιλόμορφη ηχητική παλέτα των Μaceo Plex και KiNK. Από τους μελωδικούς ήχους των ARTBAT  στα επιμελή και απόλυτα ακριβή set του Mano Le Tough και τον δυναμικό ήχο των Fjaak. Το δίδυμο Fjaak από το Βερολίνο έρχεται στο Reworks με μεγάλη φόρα, o Mano Le Tough θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό ενώ η Nina Kravitz ερχεται στο 20ο reworks να μας χαρίσει μοναδικές μουσικές εμπειρίες – άλλωστε η παρουσία της σε κάθε reworks αποτελεί πάντα ξεχωριστό κομμάτι του φεστιβάλ!

O Solomun άλλαξε την ευρωπαϊκή dance σκηνή, με παραγωγές, remix και εντυπωσιακά DJ sets! Στο reworks εχουμε ζήσει μοναδικές στιγμές μαζί του, και δεν μπορούσε να λείπει από την φετινή εορταστική 20η έκδοση του φεστιβάλ!  Επίσης, μια μικρή αλλά χαρακτηριστική γεύση από καλλιτέχνες οι οποίοι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο reworks είναι οι Royksopp σε ένα dj set αλλά και ο Pablo Bozzi o οποίοι αμφότεροι θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ τον Σεπτέμβρη. Κυριακή στα deck ανεβαίνουν οι CHAOS IN THE CBD!

______________________

reworks 2024:

18 – 22 Σεπτέμβρη
Πολλαπλοί χώροι
More info: εδώ
Εισιτήρια: εδώ

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Momery: To djing είναι ένα performance το οποίο μας συνδέει με τον κόσμο.
Cinematic Odyssey #11: Οι ταινίες της εβδομάδας!