Skip to content

Beater Essentials #166: Τα τραγούδια της εβδομάδας!

DATE

SHARE THIS ARTICLE


Η δεύτερη εβδομάδα της νέας μας σεζόν περιλαμβάνει για ακόμη μια φορά εξαιρετικά νέα τραγούδα από καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. The Weeknd, Teddy Swims, London Grammar και FKA twigs, συναντούν τους δικούς μας The Callas, Monsieur Minimal, Sworr, και άλλους. Προσδεθείτε και… αφεθείτε στο έλεος της δύναμης της μουσικής.

______________________

The Weeknd – Dancing In The Flames

Ο The Weeknd κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι “Dancing in the Flames”. Συνοδεύεται από ένα music video, σε σκηνοθεσία του Anton Tammi και διεύθυνση φωτογραφίας του Erik Henriksson, το οποίο γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με το νέο iPhone 16 Pro. Το βίντεο αποτελείται κυρίως από καθαρές λήψεις του Abel Tesfaye να οδηγεί μέσα σε μια χιονοθύελλα με ένα vintage κάμπριο, πριν αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες. Ο The Weeknd παρουσίασε το “Dancing in the Flames” για πρώτη φορά στη συναυλία του σε στάδιο στη Βραζιλία. Πρόκειται για το πρώτο δείγμα από το νέο του άλμπουμ “Hurry Up Tomorrow“, το οποίο ολοκληρώνει την τριλογία που ξεκίνησε με το “After Hours”. Ο The Weeknd δημιούργησε το “Dancing in the Flames” μαζί με τους Max Martin και Oscar Holter, τους παραγωγούς πίσω από τα τραγούδια “Blinding Lights”, “Take My Breath” και πολλά άλλα από τα άλμπουμ “After Hours” και “Dawn FM”.

______________________

Teddy Swims – Bad Dreams

Ο Teddy Swims συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία με την κυκλοφορία του νέου single “Bad Dreams”, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Το τραγούδι κυκλοφόρησε αμέσως μετά την παγκόσμια επιτυχία του “Lose Control”, που κατέκτησε τα charts παγκοσμίως. Ο Swims πρόσφατα εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στη σκηνή του MTV VMA Extended Play, όπου παρουσίασε μια μίξη των “Lose Control“, “The Door” και μια διασκευή του “Stay” της Rihanna. Το 2024 ήταν μια καταιγιστική χρονιά για τον Swims, με το “Lose Control” από το ντεμπούτο άλμπουμ του να φτάνει στην κορυφή του Billboard Hot 100 και να ξεπερνά τα 2,2 δισεκατομμύρια streams.

______________________

Jungle – Let’s Go Back

Οι Jungle επέστρεψαν με το νέο single “Let’s Go Back”, συνοδευόμενο από ένα music video σε σκηνοθεσία των Charlie Di Placido και J Lloyd. Αυτό είναι το πρώτο τους τραγούδι από τότε που η Lydia Kitto, τακτική συνεργάτιδα, έγινε επίσημο μέλος της μπάντας. Το βίντεο, που αναδεικνύει την ικανότητα των Jungle για μονοπλάνα, περιλαμβάνει συγχρονισμένες κινήσεις μέσα στο στούντιο της μπάντας, με χορογραφία από τους Shay Latukolan και Will West. Η Lydia Kitto είχε συνεργαστεί με τους Jungle στο single “Keep Moving” το 2021 και στο άλμπουμ “Loving In Stereo”, ενώ συνέγραψε κάθε τραγούδι στο άλμπουμ του 2023, “VOLCANO”, που είναι το μεγαλύτερο επιτυχία τους μέχρι σήμερα.

______________________

London Grammar – The Greatest Love

Οι London Grammar επιστρέφουν με το νέο τους album “The Greatest Love”, που κυκλοφόρησε από την Panik Records/Sony Music. Το album αυτό έρχεται 11 χρόνια μετά το διπλά πλατινένιο debut τους “If You Wait” και γιορτάζει τη δημιουργική τους ελευθερία. Η Hannah Reid δήλωσε πως το album είναι η μεγαλύτερη αγάπη τους και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την τέχνη που τους καθορίζει. Μετρώντας πάνω από 3 εκατ. πωλήσεις album παγκοσμίως, οι London Grammar ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη περιοδεία τους, με συναυλίες σε εμβληματικούς χώρους όπως η O2 Arena του Λονδίνου. Το album περιλαμβάνει επιτυχημένα singles όπως “House”, “Kind Of Man και “Into Gold”.

______________________

FKA twigs – Eusexua


Η FKA twigs κυκλοφόρησε το πρώτο single από το επερχόμενο project EUSEXUA, το πρώτο της στούντιο άλμπουμ από το 2019. Το ομώνυμο κομμάτι, σε παραγωγή των Eartheater και Koreless, είναι ένα επικό euro-trance μανιφέστο. Η twigs μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες στο Instagram για τη σύλληψη του EUSEXUA, περιγράφοντας ένα rave στην Πράγα όπου επινόησε τη λέξη. Χαρακτηρίζει το EUSEXUA ως «πρακτική», «κατάσταση ύπαρξης» και «το απόγειο της ανθρώπινης εμπειρίας». Μάλιστα, το αποκάλεσε το μεγαλύτερο έργο της και «κεντρικό πυρήνα» της καλλιτεχνικής της ύπαρξης.

______________________

The Callas – ΑΓΜΣΟΥΡΕΜΛΚ

Μετά το “Πλύση Στομάχου”, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο, οι Callas παρουσιάζουν το δεύτερο single τους, “ΑΓΑΜΣΟΥΡΕΜΛΚ”. Και τα δύο τραγούδια περιέχονται στο νέο τους album, “Ανατολή”, που θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 27 Σεπτεμβρίου και σε βινύλιο στις 8 Νοεμβρίου. Το “ΑΓΑΜΣΟΥΡΕΜΛΚ” είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες και συνοδεύεται από video. Οι Callas θα είναι headliners στο event για τα 10 χρόνια των TRI (The Real Intellectuals), που θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου στο ΠΛΥΦΑ. Θα ακολουθήσει ένα πανελλαδικό tour του Velvet Bus από 17 έως 27 Οκτωβρίου.

______________________

Sworr. – BHDHTF (Broken Hearts Don’t Heal That Fast)

“Η ελπίδα τρεμοπαίζει μέσα στην αγκαλιά της απελπισίας, καθώς ο χρόνος κυλά, αφήνοντας το σημάδι του.” Οι πληγωμένες καρδιές δεν γιατρεύονται τόσο γρήγορα. Αυτό είναι το τραγούδι των Sworr. που κυκλοφόρησε και δημοσιεύτηκε από την Mellowsophy Music. Η μουσική είναι των Sworr. ενώ οι στίχοι ανήκουν στον Robin K

______________________

Franz Ferdinand – Audacious

Οι Franz Ferdinand ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ “The Human Fear”, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου από την Domino. Το πρώτο single “Audacious” συνοδεύεται από video σε σκηνοθεσία του Andy Knowles, γυρισμένο στο Barrowlands της Γλασκώβης. Το άλμπουμ, που ηχογραφήθηκε στα στούντιο AYR στη Σκωτία με παραγωγό τον Mark Ralph, περιλαμβάνει 11 τραγούδια που εστιάζουν στους ανθρώπινους φόβους και την αποδοχή τους. Ο Άλεξ Καπράνος δήλωσε πως η δημιουργία του δίσκου ήταν αναζωογονητική, με τα τραγούδια να εξερευνούν τη συγκίνηση του να είσαι άνθρωπος μέσω των φόβων.

______________________

Lusaint – Remember Me

Το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο EP της Lusaint “Self Sabotage” έφτασε, μαζί με το απίστευτο single “Remember Me”, το έκτο και τελευταίο τραγούδι μέσα από την κυκλοφορία. Το EP, σε παραγωγή του Blue May (Joy Crookes, Kano, George Fitzgerald), περιλαμβάνει το “Dark Horse”, ένα κομμάτι «γεμάτο συναισθηματική απήχηση και ωμή ειλικρίνεια», όπως έγραψε περιοδικό Wonderland. Ένα τραγούδι που μιλάει για «μια σχέση του παρελθόντος που διαλύθηκε απροσδόκητα», εξηγεί η Lusaint, το οποίο έγραψε μαζί με τον θρυλικό Eg White (Adele, P!nk, Florence and the Machine). Επίσης, το “Self  Sabotage” περιλαμβάνει τα τραγούδια “Dream Life”, “Sweet Tooth”, “Sober” καθώς και το jazzy, αισιόδοξο “Fool For You”.

______________________

Tate McRae – It’s ok I’m ok

Η Tate McRae, διάσημη star της pop μουσικής βιομηχανίας, κυκλοφορεί το πολυαναμενόμενο single της “It’s ok I’m ok”, με την υποστήριξη της Panik Records/Sony Music. Γραμμένο από τους Ryan Tedder, ILYA και Savan Kotecha, το τραγούδι συνοδεύεται από ένα χορευτικό music video σε σκηνοθεσία της Hannah Lux Davis και χορογραφία του Sean Bankhead. Η Tate McRae περιγράφει το τραγούδι ως αναστοχασμό των εμπειριών της και ως έναν ύμνο για την αυτοαναγνώριση.

______________________

Monsieur Minimal – Last Dance

Ο Monsieur Minimal αποχαιρετά το καλοκαίρι οπτικοποιώντας το “Last Dance” το τραγούδι που έχει ξεχωρίσει  μέσα από το νέο του άλμπουμ “Seven {From East to West}”. Ένα αυτοσχέδιο,  βιωματικό, lofi-βίντεο γεμάτο με high lights απο προσωπικές στιγμές, συμμετοχές από φιλικά κι αγαπημένα του πρόσωπα και μεγάλο συμπρωταγωνιστή τον Monsieur Minimal Junior . “Γιατί η ζωή, παρόλες τις δυσκολίες της, είναι απλή, μικρή κι όμορφη σαν ένα πάρτυ που διψάει για χορό.”

______________________

Stella Shanti – Καθρέφτης

Με το τραγούδι «Καθρέφτης» μας συστήνεται η πρωτοεμφανιζόμενη ερμηνεύτρια Stella Shanti, μια δημιουργία της ίδιας και του κιθαρίστα και συνθέτη Στυλιανού Σφηκάκη μέσα από μια ιδιαίτερη οπτική κι ένα πρίσμα πνευματικότητας. Η λιτή ενορχήστρωση του Στυλιανού Σφηκάκη με την ενσωμάτωση αέρινων χορωδιακών και κινηματογραφικών στοιχείων συναντά μια πηγαία, ονειρική ερμηνεία από την Stella Shant με την εκφραστικότητα της φωνής της να πρωταγωνιστεί. Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από την Stella Shanti και περιγράφουν την συμπαντική αλήθεια του αντικατοπτρισμού. Αυτή η αλήθεια μας υπενθυμίζει ότι ο τρόπος που βλέπουμε τον εαυτό μας και κατ’επέκταση τον κόσμο γύρω μας αντανακλά την πραγματικότητα που βιώνουμε.

______________________

AUTHOR

Αλέξανδρος Τσώνης

Εάν ήταν τραγούδι θα ήταν το «Αλλιώτικο Παιδί» της Μαρίζας Ρίζου. Ένας space cowboy που ζει στο Άμστερνταμ, αγαπά το Star Wars, την country μουσική και τις queer τέχνες.

Loading...
Cinematic Odyssey #11: Οι ταινίες της εβδομάδας!
SalonicaBar Show: Η επιτομή του Fine Drinking έρχεται στη Θεσσαλονίκη!