Skip to content

In Vino Estate: Πάθος για το καλό κρασί!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

«Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος. Να ‘ν’ ήμερος να ‘ναι άκακος.
Λίγο φαΐ λίγο κρασί. Χριστούγεννα κι Ανάσταση.»

Ο. Ελύτης

Βρισκόμαστε στο ορεινό χωριό Άγιος Παντελεήμονας Αμυνταίου του Ν. Φλώρινας, που βρέχεται από το γλυκό νερό των δυτικών οχθών της λίμνης Βεγορίτιδας. Στις εκτάσεις της γύρω περιοχής, λένε, ότι καλλιεργούνται μερικοί από τους πιο φημισμένους ελληνικούς αμπελώνες, με τους πιο γευστικούς καρπούς που συχνά ταξιδεύουν εκτός συνόρων, μέσα από περίτεχνες ή παραδοσιακές ετικέτες κρασιών. Η περιέργεια μας ακολούθησε το ένστικτο μας, που επιβάλλει την κατανάλωση ποιοτικού κρασιού με ετικέτα προέλευσης που βρίσκεις μόνο σε ράφια και καταστήματα που αγαπούν το καλό κρασί, και μας οδήγησε στην είσοδο του κτήματος In Vino Estate.

Μια οικογενειοκρατική επιχείρηση συνήθως συνοδεύεται από μεράκι και ποιότητα στο προϊόν της. Οι Αναστάσιος και Μιχαήλ Τσίπας μας ξενάγησαν με ζήλο στις σοδειές τους και στην επιλεκτική συγκομιδή και μας εξήγησαν την ιστορία πίσω από κάθε ετικέτα τους, που περήφανα μας προσέφεραν να γευτούμε.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η πιο ξεχωριστή – και πιο πρόσφατη – ετικέτα τους ονομάστηκε «Σοδειά» (Sodia Vintage). Ανήκει στην κατηγορία του Ερυθρού Ξηρού Οίνου, προσωπικά ο αγαπημένος μας. Ένα ποτήρι από τη κιμπάρικη «Σοδειά» αρκεί για να γευτείς στο έπακρο την ιδιαίτερα επιτυχημένη ποικιλιακή σύνθεσή του: Ξινόμαυρο 50%, Syrah 40%, Cabernet Sauvignon 10%. Αυτό όμως κάνει το κρασί αυτό μοναδικό στην επίγευσή του είναι ότι και οι τρεις ποικιλίες ωρίμασαν σε δρύινα βαρέλια.

Στην ίδια κατηγορία Ερυθρού Ξηρού Οίνου ανήκει και το «Οινόημα», που παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς ετικέτες του In Vino Estate. Εδώ, η πληθωρική γεύση αποδίδεται στον συνδυασμό των ποικιλιών Ξινόμαυρο (70%), Cabernet Sauvignon (20%) και Merlot (10%), που επίσης ωρίμασαν σε δρύινα βαρέλια. Ένα ποτήρι «Οινόημα» εσωκλείει όλες τις αισθήσεις που προσφέρει ένα ταξίδι στα χωριά του Αμυνταίου. Το κρασί αυτό είναι για όσους έχουν δοκιμάσει πολλά, αλλά αγάπησαν λίγα.

Για όσους είναι λάτρεις των ροζέ και ανάλαφρων κρασιών, το Invino Estate δημιούργησε τη γουστόζικη σειρά «Ιδέες», με επιλογές σε ημίγλυκο και ξηρό, που δεν αφήνουν κανέναν ανικανοποίητο. Το Ξινόμαυρο, η χαρακτηριστική ποικιλία της περιοχής που ωριμάζει στους αρχαιότερους αμπελώνες των Βαλκανίων, αξιοποιείται και στις δύο περιπτώσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσφέροντας διακρητικές μυρωδιές φρούτων και εκλεπτυσμένη επίγευση στο τέλος κάθε γουλιάς. Αναλόγως με τις προτιμήσεις, ένα μπουκάλι ημίγλυκο ή ξηρό «Ιδέες» μπορεί να απογειώσει ένα βραδινό γεύμα με ψάρι, κρέας ή τυριά.

Για το κλείσιμο, σου επιφυλάσσουμε την αρχοντική «Στάλα Χρυσή». Φτιαγμένη από 100% Sauvignon blanc, είναι η πολυβραβευμένη βασίλισσα των In Vino Estate κρασιών. Η πρώτη ετικέτα του οινοποιείου διατηρεί σταθερά εδώ και 5 χρόνια τη φρεσκάδα και την ισορροπία του πρώτου μπουκαλιού της. Στην ημίγλυκή της έκδοση ή στην ξηρή, το χρώμα της είναι πάντα λαμπερό χρυσαφί. Θα σου κλέψει την καρδιά.

Μια βόλτα στην περιοχή του Αμυνταίου και στο κτήμα In Vino Estate θα σε αναζωογονήσει!

Δες περισσότερα: www.invinoestate.com
Facebook: @invinoestate
Instagram: @invinoestate
Twitter: @InVinoEstate


In Vino Etstate | Wine Tasting στην Έπαυλη Μαρόκκου

Αυτή την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και λίγο πριν το ερχομό του νέου έτους, το κτήμα In Vino Estate περνάει το κατώφλι της Έπαυλης Μαρόκου και μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις καλύτερες ετικέτες του σε προνομιακή τιμή, ενώ παράλληλα, μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με μια επιλογή αλλαντικών και τυριών από τη νέα Salumeria του μαγαζιού.

Επίσης, στις 31 Δεκεμβρίου η ετικέτα «Στάλα Χρυσή» θα είναι κομμάτι του φετινού Πρωτοχρονιάτικο menu του μαγαζιού κι ένα καλό κίνητρο για να μην μείνεις σπίτι!

Πληροφορίες\Κρατήσεις
Έπαυλη Μαρόκκου

Βασιλήσης Όλγας 133, Ανάληψη
Τηλ.: 231 083 6233

Δείτε ακόμη: Σου αποκαλύπτουμε τα μυστικά του πρώτου ορόφου της Έπαυλης Μαρόκκου!

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Freedom Candlemaker: Το νέο solo project του Λευτέρη Μουμτζή!
Soul Saving Sundays | Οι Κυριακές στην Έπαυλη Μαρόκκου «ακούγονται» διαφορετικά!