Skip to content

Τα βινύλια είναι στον αέρα!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Χιλιάδες στροφές, χιλιάδες χιλιόμετρα ταξίδι και μηδαμινά ναύλα, αναλώνονται γι’ αυτήν την σύναξη. Μουσικόφιλοι, fans της ιδιαίτερης μουσικής και λάτρες κάθε είδους κουλτούρας, θα βρεθούν κάτω από την μαρκίζα του “Vinyl is back”, που παραμένει συνεπής στο ραντεβού του, στήνοντας πάγκους στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Το μαυλιστικό, γεμάτο μουσική τριήμερο (13-15 Μαρτίου), πλησιάζει και η ακοή, η αφή και η όσφρηση του κάθε εμπειρογνώμονα, ευαισθητοποιείται  και λειτουργεί, πλέον, ως αισθητήρας. Άλλωστε, όλες οι αισθήσεις λειτουργούν καλύτερα στην θέα ενός βινυλίου, που καλύπτει λεπτομερειακά τη διάσταση του παλμού και της μελωδίας, νιώθοντας ως γήινο, κάθε όγδοο, που χτυπάει αλαφιασμένο στο pick-up.

Η μάχη της βελόνας, λοιπόν, και το γοητευτικό slide του δίσκου, πάνω στην κονσόλα, κατάφερε να κινητοποιήσει μια ομάδα ανθρώπων, διψασμένων για το share της μαγείας, που προσφέρει αυτό που λέμε «βινύλιο». Κάπως έτσι, γεννήθηκε το “Vinyl is back”. Ναι, τόσο απλά. Απλά και μόνο, από την επιθυμία για καλή μουσική, με καλούς φίλους. Γρήγορα, κατάφερε να ριζώσει στο τοπικό στερέωμα και να αγκαλιαστεί από τους παλιούς, που βγήκαν παγανιά, προκειμένου να αναστήσουν αναμνήσεις, και από τους νεοσύλλεκτους, προκειμένου να κατανοήσουν «τι εστί βινύλιο». Πρόκειται για έναν επαναπροσδιορισμό της σχέσης, μεταξύ των επίγειων και της μουσικής, και για ένα μάθημα ιστορίας, αφιερωμένο σε αυτήν, αφού το “vinyl is back”, αναβιώνει μύθους της μουσικής σκηνής, όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, οι Rolling Stones, οι Beatles, ο Jimi Hendrix, αλλά και μουσικούς, που παίζουν με πάθος, όπως οι Black Keys και φυσικά, οι U2, ο Nick Cave, ο Tom Waits, ο Γιάννης Αγγελάκας και τόσοι άλλοι, που γράφουν το δικό τους μύθο,  μέσα στα χρόνια!

1238130_636510309718386_508519259_n

Το “Vinyl is back”, μαζί με τα δισκοπωλεία και τις ανεξάρτητες εταιρίες, αλλά και τις δισκογραφικές, που κρατούν την παλιά τους αίγλη, με νέες προτάσεις, διεκδικεί την θέση του και την λάμψη του, που λησμονήθηκαν μέσα στον χρόνο και επαναφέρει τη μουσική, με τον ορισμό και την αίσθηση, που ήξεραν οι παλιοί! Την εκδήλωση συναπαρτίζουν μια σειρά από φορείς, με τις ίδιες επιθυμίες και τα ίδια οράματα, προσφέροντας την νότα τους στο “Vinyl is back”. Καταστήματα πώλησης δίσκων, ιδιώτες/συλλέκτες δίσκων, δισκογραφικές εταιρείες, που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου, θα βρίσκονται εκεί, ενώ θα διατίθενται μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ), αξεσουάρ για βινύλια, είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου, αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ, έπιπλα/βάσεις για ηχοσυστήματα, μουσικές αφίσες, μουσικά T-shirts & μπλούζες, μουσικά βιβλία και Handmade Express Bazaar, του “Ash In Art”, με χειροποίητα είδη, κοσμήματα, εικαστικά αντικείμενα, έργα τέχνης κ.α.

Η βελόνα μετράει αντίστροφα, λοιπόν. Τα pick-up γυρίζουν στο “on” και το 5ο “Vinyl is back” θα βρίσκεται εκεί, για να “στροφάρετε” μαζί. Υπόσχεται μια αβυσσαλέα μουσική εμπειρία και σίγουρα, ένα πρωτάκουστο μουσικό ταξίδι. Have fun and be selective!


Χώρος: Κτίριο Δ12 «Μηχανουργείο»
(Πειραιώς 100, Γκάζι)
Είσοδος Δωρεάν όλες τις ημέρες
Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 13 Μαρτίου : 5-9 μ.μ.
Σάββατο 14 Μαρτίου: 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 15 Μαρτίου: 11 π.μ. – 9 μ.μ.

www.vinylisback.gr

AUTHOR

Δήμητρα Σαμσάκη

Γενικά, θα την χαρακτήριζες λάτρη της «ψαγμενιάς»… Άλλωστε, πάντα το δήθεν ελκύει!

Loading...
Mediterranean Salsa & Kizomba Festival 2015 στο Principal Club Theater
3,2,1… Φύγαμε για τις αίθουσες! | #‎tdf17‬