Skip to content

7Ply Project: Το καλύτερο φεστιβάλ των φίλων της street κουλτούρας επιστρέφει!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης – Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αποθήκη Β1, λιμάνι
Διάρκεια: 07-15 Οκτωβρίου
Μέρες & ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τρίτη-Κυριακή 10:00-18:00

Έκθεση, δράσεις, εργαστήρια, ξεναγήσεις, προβολές και skateboards, πολλά skateboards πρόκειται να φιλοξενηθούν στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι, από τις 7 έως τις 15 Οκτωβρίου (εγκαίνια Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, ώρα 19:00-22:00), στο πλαίσιο του 7Ply project 2016, που πραγματοποιείται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την Propaganda Rollin co. στην πόλη.

H συμμετοχή σε όλες τις δράσεις στο ΚΣΤΘ είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους, με το εισιτήριο εισόδου στον χώρο (3 ευρώ γενική είσοδος, 1,5 ευρώ φοιτητικό-μαθητικό, 1 ευρώ ομαδικό. Ισχύουν ατέλειες).

Το 7Ply Project είναι το φεστιβάλ της σύγχρονης αστικής κουλτούρας, μια γιορτή των νέων, μια πλατφόρμα συνεύρεσης καλλιτεχνών και φίλων της street κουλτούρας και της μουσικής, μια ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή ιδεών, skate κόλπων και έκφρασης με σύγχρονα μέσα στο πλαίσιο της contemporary urban culture.

131

Το 7Ply project περιλαμβάνει επίσης ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων skate, graffiti performance, διαγωνισμών skate και άλλων events, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκη , στο Cocktail Bar, στον Πολυχώρο WE και στο Art House Gallery Bar.

Η έκθεση και το πρόγραμμα δράσεων του 7Ply project στο ΚΣΤΘ

Το φεστιβάλ αποτελεί πλατφόρμα συνεύρεσης καλλιτεχνών από όλη την χώρα, αλλά και το εξωτερικό, που μετατρέπουν σανίδες του skateboard σε πηγή καινοτόμου δημιουργίας. Αναπόσπαστο κομμάτι του αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενήσει τη δουλειά Ελλήνων και ξένων φωτογράφων και θα παρουσιάσει την δική τους οπτική πάνω στο skateboard, αλλά και την street εικόνα και αισθητική. Περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις εικαστικές τους δημιουργίες πάνω στα επτά φύλλα ξύλου που σχηματίζουν τις σανίδες του skateboard, από όπου προκύπτει και η ονομασία του “7Ply project”. Μοναδικός περιορισμός, η απαραίτητη χρήση της σανίδας στο έργο τους!

Τιμώμενος προσκεκλημένος στο ενδέκατο 7Ply project θα είναι ο εικαστικός και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών στη Λιμόζ, Μάριος Teriade Ελευθεριάδης, με σειρά έργων του σε σανίδες του surf, από τη σειρά El Pecado Salva, που αποτελούν τον προπομπό του skateboard. Συνολικά, θα παρουσιάσει μια εικαστική εγκατάσταση και τα δικά του μεταμορφωμένα skate, σε συνομιλία μεταξύ τους.

82

Ειδικά προσκεκλημένη είναι η επιμελήτρια και διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Eric Olivera, που συμμετέχει στην έκθεση και θα πραγματοποιήσει διάλεξη στα πλαίσια του 7ply project.

Επίσης, ο Ισραηλινός Guy Pitchon ο οποίος προέρχεται από την skate σκηνή του Tel Αviv και αποτελέι πλέον έναν πολυθεματικό καλλιτέχνη, που επικεντρώνει το έργο του στην street φωτογραφία, στις γραφικές τέχνες και στην δερματοστοιξία.

Ο Guy Pitchon p/t/c/h συμμετέχει στην έκθεση και θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό εργαστήριο για την street art.

Πρόγραμμα δράσεων του 7Ply project στο ΚΣΤΘ / Αποθήκη Β1, λιμάνι Θεσσαλονίκης

*H συμμετοχή σε όλες τις δράσεις στο ΚΣΤΘ είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους, με το εισιτήριο εισόδου στον χώρο.

**Καθημερινά μαθήματα skate για όσους ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την σανίδα και ξεναγήσεις στον χώρο της έκθεσης.

***Κάθε Σάββατο στις 12:00 πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στους επισκέπτες των εκθέσεων του ΚΣΤΘ

181

Σάββατο 8 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:30

Διάλεξη και παρουσίαση έρευνας της Eric Olivera (διδάκτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου) πάνω στην σύνδεση του skateboard με την avant-garde τέχνη.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου/ Έναρξη 13:00

Δημιουργικό εργαστήριο street art από τον Ισραηλινό Guy Pitchon p/t/c/h που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει το αντίστοιχο εργαστήριο σε σχολεία στην Τελ Αβίβ. Το εργαστήριο περιλαμβάνει εισαγωγή στον κόσμο της street art, γνωριμία με τα εργαλεία και το πως θα φτιάξετε τα δικά σας paste ups, stencils ακόμα και τα δικά σας d.i.y. t-shirts.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου/ Έναρξη 16:00

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Rise Up” από το Vice (παραγωγή του Vice για το Netwix) με θέμα την κοινότητα των skaters στο Πάρκο Βεΐκου στο Γαλάτσι και πως με την D.I.Y. αισθητική του κατάφεραν να διαμορφώσουν τον χώρο του πάρκο σε ένα πραγματικό πάρκο για skateboard και συγχρόνως ναι κερδίσουν την εμπιστοσύνη και συμπαράσταση του Δήμου Γαλατσίου σε αυτή την ομαδική και γεμάτη πάθος προσπάθεια τους.

Προβολή ντοκιμαντέρ από το Vice (παραγωγή του Vice για το Netwix) για την ζωή του ταλαντούχου Βρετανού skater Paul Alexander και πως η εμφάνιση μιας ψυχικής ασθένειας επηρέασε την καριέρα και την ζωή του.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:00

Προβολή του νέου ντοκιμαντέρ της σειράς “Sky is the limit” του Γάλλου Jerome Thomas με θέμα το graffiti και συγκεκριμένα την δημιουργία των murals, τη διαδικασία ακραίας υλοποίησής τους σε πολύ ψηλά κτήρια και με μοναδικό όριο τον ουρανό!

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου/ Έναρξη 17:00

Εργαστήριο collage art από τον εικαστικό Γιώργο Μπογιατζίδη. Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρευρεθούν, φέρνοντας το υλικό που οι ίδιοι θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν και, μαζί και με άλλα υλικά που θα τους παραχωρηθούν, και τις οδηγίες του ειδικού στην τεχνική του collage, Γιώργου Μπογιατζίδη, να υλοποιήσουν τα έργα τους.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:00

Εργαστήριο κατασκευής cruiser boards από την Propaganda Rollin co. σε συνεργασία με τον Κωσταντίνο Νερκίζη skater και επαγγελματία του ξύλου και των ειδικών κατασκευών.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου/ Έναρξη 15:00

Εργαστήριο εισαγωγής στην παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής με τους Filter Effect, που αποτελούνται από την Άγγελο Τρανίδη και τον Κωνσταντίνο Πετράκο. Γνωριμία με τον βασικό εξοπλισμό και το λογισμικό που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. Απευθύνεται σε ηλικίες πάνω από 14 χρονών και προϋποθέτει βασική γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή.

121

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου/ Εγκαίνια ΚΣΤΘ / Έναρξη 19:00 – Λήξη 22:00 / Δωρεάν είσοδος

Εγκαίνια της έκθεσης του ενδέκατου 7Ply project festival και μουσική performance και τις συνθέσεις της Πιανίστα Σοφία Τσιτουρίδου και το κουαρτέτο Salonicco σε μια μοναδική συνεργατική εμφάνιση με το δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής TENDTS.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου/ Cocktail Bar / Έναρξη 19:00 / Δωρεάν είσοδος

7ply project Community Party at Cocktail Bar (Πολυτεχνείου 17) Πάρτυ με τον Κορδιάο, Τοτι, Paul Grey, Arthur K και ένα back-to-back set από τον Hearthink και τον KBLS για όλους τους φίλους, συμμετέχοντες και συντελεστές του φεστιβάλ.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου/ Πολυχώρος WE/ Έναρξη 17:00 / Είσοδος 7 ευρώ / Προπώληση 5 ευρώ

Διαγωνισμός skate με 3 νικητές στα 3 best trick χρηματικό έπαθλο 300? και πολλά δώρα για τους νικητές.

Γκραφίτι σε ειδικά διαμορφωμένες επιφάνειες από μέλη της ομάδας Yakuza και τους 3ΜΚ.
LIVE & DJ set από τους Αθηναίους RUNNIN SQUAD, live από τους βόρειους HAWK, SAPRANOV, PEPE FRANTIK / ABOVE THE HOOD και live & dj set από του Βρετανούς STOOKI SOUND.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου/ ART HOUSE Gallery Bar/ Έναρξη 19:00 / Δωρεάν είσοδος

Closing Party του ενδέκατου 7Ply project με έκθεση φωτογραφία και dj sets από τους Filter Effect, Mount Ten, Beat Ape και πολλές εκπλήξεις.

#7plyproject
#boardswithnoborders
http://dimitria.thessaloniki.gr/51/
www.cact.gr
www.weskg.gr
http://www.kedith.gr
https://www.monsterenergy.com/gr/en
www.propagandask8.com
www.7plyproject.eu

[email protected]

Με την υποστήριξη του Beater.gr!

Loading...
H ομάδα πίσω από το Kapani Project μιλάει στον Beater.gr!
Αυτά είναι τα highlights του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!