Skip to content

10 γυναίκες μιλάνε για την φιλία.

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το προηγούμενο ποστ αφορούσε φιλικές σχέσεις που με το πέρασμα του χρόνου τελειώνουν. Στο σημερινό ποστ και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της φιλίας θα σας μιλήσω για εκείνες τις φιλίες που αντέχουν, για τις φίλες και τους φίλους που όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα χιλιόμετρα και αν μας χωρίζουν θα είναι πάντα εκεί.

Αν με ρωτούσατε πως καταλαβαίνεις πότε κάποιος είναι πραγματικά φίλος σου θα έλεγα ότι είναι αυτός που μπορεί να έχεις να μιλήσεις μέρες, βδομάδες, μήνες μαζί του και που όταν τον δεις θα είναι σαν να μην πέρασαν 5 λεπτά από την στιγμή που χωριστήκατε.

Για να συμπεριλάβω και αλλες γνώμες σε αυτό το ποστ και με αφορμή την ημέρα της φιλίας ζήτησα από γυναίκες διαφόρων ηλικίων να συμπληρώσουν τις παρακάτω 2 προτάσεις:

  1. Φιλία για εμένα είναι …
  2. Αν δεν υπήρχαν οι φίλοι μου…

Αυτές είναι οι απαντήσεις τους:

  • Η φιλία για εμένα αντικατοπτρίζεται σε μια κοινότυπη και όμως τόσο αληθινή φράση, ” φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε”
  • Φιλιά για μένα είναι ένα είδος αγνής αγάπης και κατανόησης ανάμεσα σε 2 ή περισσότερες ψυχές/προσωπικότητες
  • Φιλία για ‘μένα είναι ένα ατέρμονο συναίσθημα ασφαλείας. Ασφάλεια στο ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα σε κρίνουν, τα μυστικά θα μείνουν μυστικά, έχεις καποιον -ους που θα μοιραστείς μέρες και ώρες και θα παρακαλάς να μπορούσες να γυρνούσες τον χρόνο σε κάθε στιγμή που πέρασες μαζί τους. Ασφάλεια ότι θα είναι αποδεκτό το γέλιο και το κλάμα σου, οι «μαύρες» μέρες σου και οι «άσπρες» σου.
  • Φιλιά για εμένα είναι οι άνθρωποι που με στηρίζουν στα εύκολα και στα δύσκολα, που μπορούμε να εμπιστευομαστε ο ένας τον άλλον.
  • Φιλία για εμένα είναι μια σχέση που να περιλαμβάνει αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση και αγάπη!
  • Φιλιά για εμενα ειναι όταν το χαμόγελο και το δάκρυ σου δεν κρύβονται από εμενα.
  • Φιλιά για εμένα είναι να κάνεις τρελές και να εκφράζεται χωρίς να φοβάσαι πως θα κριθείς.
  • Αν δεν υπήρχε η φίλη μου η ζωή μου θα ήταν τόσο διαφορετική. Μέσω τη φιλίας εκτός από τον φίλο σου γνωρίζεις και τον εαυτό σου και ίσως μάθεις και να τον αγαπάς . Αυτή τη στιγμή αγαπάω τον εαυτό μου εξαιτίας της φίλης μου . Ελπίζω και εκείνη να νιώθει έτσι ….
  • Αν δεν υπήρχαν οι φίλοι μου δεν θα ήμουν αυτή που είμαι σήμερα. Γιατί οι φίλοι μου μου βγάζουν τον καλύτερο μου εαυτό, με κάνουν έναν καλύτερο άνθρωπο.
  • Αν δεν υπήρχαν οι φίλοι δεν θα μπορούσα να ωριμάσω σαν άνθρωπος! Να με κάνει καλύτερη από αυτό που είμαι!
  • Οι φίλοι είναι συντροφιά και στήριγμα για κάθε θετικό η αρνητικό στην ζωή μας
  • Αν δεν υπήρχαν οι φίλοι μου θα έψαχνα μια ζωή για να τους βρω γιατί αυτό που προσφέρουν στη ζωή μου κρύβει το νόημα της ζωής. Να χαιρόμαστε με τις μικρές στιγμές και να μην ψάχνουν ευτυχία στα υλικά αγαθά.
  • Αν δεν υπήρχαν οι φίλοι μου, θα είχα περάσει τα φοιτητικά μου χρόνια βαρετά. Χωρίς εκείνους, δεν ξέρω αν οσα έζησα αυτά τα 4 χρόνια θα ήταν τόσο έντονα.
  • Αν δεν υπήρχαν οι φίλοι μου δεν θα μάθαινα πως να στηρίζομαι σε μένα, πως πολλές φορές σε βοηθούν να αντιληφθείς πράγματα πως μόνος ίσως να μην μπορούσες εύκολα, πως όταν χρειαστείς κάποιον εκείνοι θα προσπαθήσουν να κάνουν ότι μπορούν για να είναι κοντά σου
  • Αν δεν υπήρχαν οι φίλοι μου, εγώ δεν θα ήξερα τι θα πει ευτυχία
  • Αν δεν υπήρχαν οι φίλοι μου δεν θα υπήρχε λόγος να σηκωθώ από το κρεβάτι και να κινητοποιηθώ σε διάφορα θέματα κλπ.
  • Αν δεν υπήρχαν οι φίλοι μου, δεν θα είχαν αξία οι στιγμές…

Διαβάζοντας κάποιες από τις απαντήσεις μπορώ να πω ότι συγκινήθηκα σκεπτόμενη και τις δικές μου εμπειρίες με φίλους και πόσο γεμάτη είναι η ζωή μου όταν περιτριγυρίζομαι από αυτούς. Η φιλία είναι ένα δύσκολο αλλά υπέροχο πράγμα και όσοι είναι έχουν φίλους αληθινούς κοντά τους είναι πραγματικά τυχεροί και ευλογημένοι.

Θα κλείσω με ένα απόφθεγμα του Jon Katz

Μην απομακρύνεσαι, μην αποσπάσαι, μην είσαι πολύ απασχολημένος ή κουρασμένος, μην τους έχεις δεδομένους. Οι φίλοι είναι μέρος της κόλλας που κρατά τη ζωή και την πίστη μαζί. Σημαντικό πράγμα.

AUTHOR

The Abstract Girl

H Εύα Κώττα σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστων στο ΑΠΘ. Στην συνέχεια μετακόμισε για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα όπου και διαμένει τα τελευταία χρόνια. Μέσα στην καραντίνα δημιούργησε το The Abstract Girl ένα blog με σκοπό να στεγάσει τις απόψεις της, τα πράγματα που την εμπνέουν και όλα αυτά που την προβληματίζουν καθημερινά. Τα αγαπημένα της θέματα αφορούν την ισότητα, την αλληλοϋποστήριξη και την ενδυνάμωση των γυναικών.
Γιατί όμως The Abstract Girl? Γιατί οραματίζεται κορίτσια αφηρημένα, που δεν χωράνε σε καλούπια, δεν φέρουν ταμπέλες και δεν περιορίζονται στα στενά όρια που η πατριαρχία τους επιβάλλει, αντίθετα εκτείνονται από το μηδέν εώς το άπειρο, δημιουργούν, ονειρεύονται και ζουν με τους δικούς τους κανόνες.

Loading...
Οι φωνητικοί χρωματισμοί της Coco-Paloma «ταξιδεύουν» με τα beats του Héctor Oaks!
«Ποια θάλασσα», το ποίημα της Παρασκευής.