Skip to content

Live acts, dj sets, performances και εκθέσεις | Το πρόγραμμα του 3ου Kapani Project τα έχει όλα!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

untitled-656

Αυτό τον Οκτώβριο, οι δρόμοι της αγοράς «Καπάνι» γεμίζουν με την δημιουργική πνοή της Θεσσαλονίκης. 24 ώρες που συγκεντρώνουν κινήσεις, χρώματα και μουσικές στην Ασκήτου, στην Κυδωνιάτου, στην Βλάλη και όχι μόνο. Εκεί όπου η πολιτιστική φωνή της πόλης παίρνει μορφή και ζωντανεύει για 3η χρονιά ένα -άλλοτε κεντρικό- σημείο στη ζωή της Θεσσαλονίκης. Μπάντες που μας παρασύρουν με τους δικούς τους ξεχωριστούς ήχους, dj sets σε draw και alternative stages, που μας καλούν με δυναμικά ακούσματα, performances με εντυπωσιακές κινήσεις και χρώμα από τις αγορές των Βαλκανίων μέσα από μία ιδιαίτερη έκθεση. Όλα μαζί σε μια γιορτή που υπόσχεται να μας παρασύρει.

untitled-2059

Live acts

Στην σκηνή του 3ου Kapani Project θα ανέβουν μπάντες γεμάτες εμπειρία και ενέργεια που θα ξεσηκώσουν ζωντανά το κοινό. Οι The Noise Figures και το δίδυμο του Γιώργου Νίκα (φωνητικά, τύμπανα) και του Στάμου Μπάμπαρη, είναι μια από τις πιο δραστήριες ελληνικές μπάντες, τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά με τους δικούς τους ροκ ήχους, ενώ ο ΒΝC – The Disco Vampire με δεκαετή εμπειρία στην μουσική βιομηχανία αναμειγνύει hip hop, funk, jazz, reggae και electronica μουσικές. Μαζί, οι Seahorse, ένα σύνολο συμπαγές, καλοκουρδιζμένο, προπονημένο και δουλεμένο με απολαυστική ροκ μουσική, και οι Gangsters of Love που συνδυάζουν το κλασικό beat making µε αναλογικά όργανα, δημιουργώντας ένα ξεσηκωτικό χορευτικό, groovy αλλά και ρομαντικό σετ.  Όλοι τους θα δώσουν την live πνοή στους δρόμους της αγοράς.

untitled-1047Dj sets

Draw Style Stage | Θα απολαύσουμε ένα Shango Records Showcase με τους Larry SKG & Pale Penguin, εκεί όπου η ηλεκτρονική μουσική συναντά παραδοσιακούς ήχους του κόσμου. To stage θα πλαισιώνουν επίσης, εντυπωσιακοί djs όπως οι Mister T, Phon και Stelio gala!

Alternative stage | Θα ακούσουμε τους PRISM (Arthurk / Stoz / Lefen / Ant.one), μια μουσική κολεκτίβα που επικεντρώνεται στον μινιμαλιστικό ήχο ενώ μαζί τους θα απογειώσουν το stage οι Thomas Numan, Jiles John και Tikis a.k.a. 9west!

Στο line up αναμένεται να προστεθούν και άλλοι καλλιτέχνες οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα, βάζοντας τα δικά τους στοιχεία στο μουσικό σύνολο του 3ου Kapani Project

untitled-487

Performances

Η «ανταλλαγή» | Τα μέλη της ομάδας περπατάνε στην αγορά και ζητάνε από τους μαγαζάτορες να τους δώσουν κάτι μικρό από τα προϊόντα που πουλάνε πριν τα προσφέρουνε στον κόσμο.

Ομάδα triplx Η ομάδα triplx αποτελείται από τις φοιτήτριες της Σχολή Καλών Τεχνών Αφροδίτη Δάφνου, Αριάδνη Πεδιωτάκη και Μαργαρίτα Τσουλουχά.

Playback Theatre | Το θέατρο Playback  είναι ένα είδος αυτοσχεδιαστικού, διαδραστικού θεάτρου όπου οι ιστορίες του κοινού ζωντανεύουν πάνω στη σκηνή από τους ηθοποιούς κι έναν μουσικό.

Η ομάδα Playback Theatre Thessaloniki συγκροτήθηκε το 2018 από μέλη δύο παλαιότερων ομάδων Playback της πόλης: τους T!NG, και τους AquNa This. Η ομάδα αποτελείται από τις Καλλιόπη Σαβρανίδου, Όλγα Κατσιώκαλη, Τάνια Βλαχομήτρου, Βασίλης Καρκαφίρης, Γιώργος Καρυπίδης, Μαρία Καμπάνη

Χορευτική performance «sliπ» | H έμπνευση για το κομμάτι ήρθε από τη σύγχρονη νυχτερινή ζωή και την ατμόσφαιρα του κλαμπ, με ό,τι χαρακτήρα αυτή μπορεί να έχει: pop, μαζικό, σέξυ και σκοτεινό. Μέσα σε ένα αυθεντικό περιβάλλον διασκέδασης τα σώματα ξεχνάνε την ντροπή και την ταυτότητά τους και χορεύουν μέχρι τελικής πτώσης με σκοπό να είναι θελκτικά.

Η ομάδα πίσω από το έργο αποτελείται από τις: Ολίνα Οικονομίδου και Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου ενώ στη μουσική θα ακούσουμε mary and the boy, gesaffelstein.

Κοινωνία | Πρόκειται για μια αφήγηση παραδοσιακής ιστορίας σε χαμηλή φωνητική ένταση ούτος ώστε οι παρευρισκόμενοι να κρατούν μικρή μεταξύ τους απόσταση προκειμένου να την παρακολουθήσουν. Όμοια με το τυπικό, θα κοινωνηθεί βρώση και πόση.

Την «Κοινωνία» θα παρουσιάσει η Βιργινία Μαστρογιαννάκη.

untitled-844

Interactive Installation

Balkan Route by Asklepeion | Ανακαλύπτοντας τη γειτονιά μας, τα Βαλκάνια, ομοιότητες και διαφορές, το Balkan Route στήνει γέφυρες φιλίας, γνωριμίας και αλληλοκατανόησης.

Ένα ταξίδι δέκα ετών μέσα από την προσωπική ματιά του φωτογράφου, από τις υδάτινες πύλες της Ανατολίας και τον Ευφράτη ποταμό, στο πολυποίκιλο μωσαϊκό πολιτισμών και παραδόσεων, το χωνευτήρι της Μέσης Ανατολής, στις πύλες του Δούναβη και της Μολδαβίας, το ταξίδι γνωριμίας που σας προσκαλούμε.   

Οδοιπορώvτας στις λαϊκές αγορές και εξερευνώντας γεύσεις, μυρωδιές, μουσικές, μνήμες, παραδόσεις, έθιμα και  συνοδοιπορώντας στην καθημερινότητα της Βαλκανικής χερσονήσου αλλά και στα ανεξίτηλα χρώματα των άλλων πολιτισμών, αλλά και της προσφυγικής κρίσης διαμέσου της βαλκανικής «κρυφής τότε οδού» 2014.

Γιατί είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

Συντελεστές
Photography & Video: Τσαρτσάνης Βασίλειος
Art director: Οικονομίδης Αλέξανδρος
Coordinator /IT development: Γεωργαλίδης Γεώργιος

Φιλική συμμεροχή
Αssist production: Εβελίνα Πολιτίδου
Text: Κουτρουμπάκη Εύη
Film maker: Βουρβαχάκης Νίκος
Director and producer of Balkan express ET3: Καλέσης Θεόδωρος

Project manager: Τσαρτσάνης Βασίλειος


[icon name=”info-circle” class=”fa-2x” unprefixed_class=””]

3ο Kapani Project

6 Οκτωβρίου 2018
Αγορά Καπάνι
Από τις 00.01 έως τις 23.59

Είσοδος Ελεύθερη

Βρείτε το Kapani Project
www.kapaniproject.gr
Facebook: www.facebook.com/kapaniproject
Instagram: www.instagram.com/kapaniproject

kapani-poster-lineup.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Πόσα σινεμά χωράνε οι ταράτσες της Θεσσαλονίκης;
Matthew Herbert, μια από τις μεγαλύτερες μουσικές ιδιοφυΐες έρχεται στο Reworks Festival!