Skip to content

2ο Thessalonink και 7ο Street Mode: Τατουάζ και street culture σημειώσατε Χ

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Φωτογραφίες: Λάμπρος Φλιούκας

Τα γιορτινά του φόρεσε το πρώτο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του δεύτερου «Thessalonink tattoo convention» και του έβδομου «Street Mode Festival». Τα δύο φεστιβάλ, έχοντας κοινά μεταξύ τους στοιχεία, και σαφώς, κοινό, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα, μάλλον, δικαίωσε τόσο τους διοργανωτές, όσο και τους επισκέπτες, οι οποίοι ανήλθαν σε χιλιάδες και μάλιστα, ποικίλων ηλικιών.

Το πρόγραμμα του τριημέρου ήταν γεμάτο με δραστηριότητες, διαγωνισμούς και σόου. Στην Αποθήκη Γ’ έλαβαν χώρα οι κυρίως δράσεις του «Tattoo Convention», ενώ ο εξωτερικός χώρος φιλοξενούσε αυτές του «Street Mode» και διάφορα κιόσκια με εμπόρευμα, γύρω από την κουλτούρα του δρόμου και του τατουάζ. Παράλληλα, υπήρχαν μπαρ και stands με φαγητό, για να ξεδιψούν και γεμίζουν το στομαχάκι τους οι επισκέπτες. Η μουσική ξεκινούσε να παίζει από νωρίς το μεσημέρι, προσκαλώντας και υποδεχόμενοι το κοινό. Το βράδυ, τους djs διαδέχονταν συγκροτήματα-κερασάκι στην τούρτα του φεστιβάλ.

IMG_5477-32

Η προσέλευση την Παρασκευή ξεκίνησε από νωρίς, παρά τη ζέστη και τον ήλιο. Τα μοτεράκια πήραν μπρος και το βουϊτό τους δε σταμάτησε, παρά μόνο αργά το απόγευμα. Δεκάδες tattoo artist παρουσίαζαν τη δουλειά τους και συζητούσαν με τους επισκέπτες. Παράλληλα, δημιουργούσαν πάνω στους ζωντανούς καμβάδες τους και αργότερα, διαγωνίζονταν στο καλύτερο τατουάζ της ημέρας. Η κριτική επιτροπή αποτελούταν από διεθνείς καλλιτέχνες του τατουάζ και όταν δυσκολεύτηκε να καταλήξει σε αποτέλεσμα, πήρε τη σκυτάλη το κοινό. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες μπορούσαν να εντυπωσιαστούν ελεύθερα από τα κόλπα των παιδιών που επιδείκνυαν τις ικανότητες τους στο parkour, το bmx ή να παρακολουθήσουν το έργο των γκραφιτάδων. Το συναυλιακό κομμάτι του φεστιβάλ άνοιξαν οι «Anima Nation». Ακολούθησαν τα «Ημισκούμπρια», κάνοντας τους παλιούς να θυμηθούν και τους νεότερους να μάθουν και τη βραδιά έκλεισαν δυναμικά οι «Nightstalker».

IMG_5783-62

Το Σάββατο επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη στους επισκέπτες, αλλά και τους διοργανωτές. Μετά από μία καταγγελία – η οποία αργότερα την ίδια μέρα αποκαλύφθηκε αβάσιμη – τα μοτέρ έπρεπε να ησυχάσουν και συνεπώς, να μη γίνουν τατουάζ. Παρόλα αυτά, χωρίς να πτοηθούν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, συνέχισαν να δημιουργούν, αυτή τη φορά με μαρκαδόρους, θέλοντας έτσι να περάσουν ένα μήνυμα για το πάθος και τη δουλειά τους. Οι διαγωνισμοί έγιναν κανονικά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις δραστηριότητες του εξωτερικού χώρου ή οποιασδήποτε άλλης πλευρά της διοργάνωσης. Το parkour και τα bmx εντυπωσίασαν για άλλη μια μέρα. Σημαντική προσθήκη στην ημέρα του Σαββάτου, υπήρξε η performance της Sana Sakura, με τίτλο “Kawai. Sexy”, μια μίνι παράσταση με στοιχεία από την ιαπωνική κουλτούρα, το χοροθέατρο «Butoh» και το σύγχρονο χορό, που το εγχώριο κοινό δεν έχει συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσει. Με τη δύση του ήλιου, ξεπρόβαλλαν στη σκηνή οι «ΒΗΤΑΠΕΙΣ», έπειτα οι «Bad Movies» και τέλος, σάρωσαν το λιμάνι οι «Planet of Zeus».

IMG_5729-59

Η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ είχε εξίσου μεγάλη προσέλευση. Τα τατουάζ και οι διαγωνισμοί έγιναν κανονικά, όπως και οι επιδείξεις parkour, breakdance, hip hop και τα graffiti. Η performance “Kawai. Sexy” επαναλήφθηκε για όσους την έχασαν το Σάββατο ή επιθυμούσαν να την παρακολουθήσουν ξανά. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η πρόταση γάμου, που έγινε ως επίλογος του Thessalonink, στη σκηνή της Αποθήκης Γ’. Τα live των «12ος Πίθηκος», «Jaw Bones» και «Μωρά στη Φωτιά» σήμαναν τη λήξη της τριήμερης γιορτής.

Συνολικά, η σύμπραξη των φεστιβάλ δημιούργησε ένα ευχάριστο κλίμα στο λιμάνι και όσοι προσήλθαν, φάνηκαν να ικανοποιούνται από το αποτέλεσμα. Πάντα, βέβαια, υπάρχουν και οι φωνές που υπερασπίζονται πως τέτοιου είδους διοργανώσεις δεν προάγουν τις συγκεκριμένες τέχνες και δραστηριότητες. Αυτό, μάλλον, θα το κρίνει εν τέλει ο “λαός” των εκάστοτε τεχνών και αθλημάτων.

Ως τον επόμενο Σεπτέμβρη, κρατάμε τις φετινές εντυπώσεις και περιμένουμε μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση του χρόνου.

AUTHOR

Κική Μαριάδου

Είναι δεξιόχειρας. Της αρέσουν πολλά πράματα, ανάμεσα σε αυτά είναι η μουσική, τα κολλάζ, το τσάι και τα «kindercountry».

Loading...
To Κ.Ο.Θ. Underground επιστρέφει στο Block33!
Η La Roux συμμετέχει στο νέο κομμάτι των New Order!