Skip to content

Μία μαγική ερμηνεία της Κοτιγιάρ, σύγχρονα παραμύθια και υπερηρωίδες στις ταινίες της εβδομάδας!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Εικονογράφηση: Ειρήνη Ντελή

Από την Τζιν Γκρέι στο «X-Men» μέχρι την Τίνα στα «Σύνορα» του Αμπάσι, αλλά και την Κοτιγιάρ ως αυτοκαταστροφική Μαρλέν στην ταινία της Φιλό, η κινηματογραφική εβδομάδα είναι γένους θηλυκού.

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας/Dark Phoenix

ΗΠΑ, 2019 | 114’

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ

Πρωταγωνιστούν: Σόφι Τέρνερ, Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Νίκολας Χουλτ, Τάι Σέρινταν, Αλεξάντρα Σιπ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Έβαν Πίτερς, Τζέσικα Τσαστέιν

Αυτή είναι η ιστορία της αγαπημένης ηρωίδας των X-MEN, Τζιν Γκρέι, καθώς εξελίσσεται στον εμβληματικό Μαύρο Φοίνικα. Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ.

Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-MEN αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτή είναι η πιο έντονη και συναισθηματική ταινία X-MEN που έγινε ποτέ. Είναι η κορύφωση των 20 χρόνων ταινιών X-MEN, με την οικογένεια των μεταλλαγμένων που γνωρίζουμε και αγαπάμε να πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο ολέθριο εχθρό μέχρι τώρα – έναν από αυτούς.

Αθήνα: Αελλώ Cinemax, Novacinema Odeon Μαρούσι, Village 15 Cinemas @ The Mall, Τρία Αστέρια 3D Digital, Φοίβος Digital Cinema, Village Shopping And More, Σινέ Σελήνη (Θερινός), Odeon Starcity – Λ. Συγγρού, Village 9 Cinemas @ Faliro, Ρία Digital Cinema (Θερινός), Town Cinemas (πρώην Cinepolis), Σινέ Γαλάτσι (Θερινός), Cine Ψυχικό Βίκος Cola (Θερινός), Σινέ Γέρακας (Δημ. Κιν/φος) HD DIGITAL (Θερινός), Αλέκα (Δημ. Κιν/φος) (Θερινός), Νανά Cinemax, Village Cinemas Athens Metro Mall – Ag. Dimitrios, Cool Τύμβος, Σίσσυ Digital Cinema (Θερινός), Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον), Ωρωπός 3D Digital Cinema (Θερινός), Mariel (Θερινός), Village Cinemas Παγκράτι, Αρκαδία (Θερινός), Ορφέας Dolby Digital (Θερινός), Τα Χρόνια της Αθωότητας Cinemax (Θερινός)

Θεσσαλονίκη: Odeon Πλατεία, Village Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Μακεδονία (Πρώην STER)


Καζανόβα, η τελευταία αγάπη/Casanova, last love/ Dernier Amour

Γαλλία, 2019 | 98′

Σκηνοθεσία: Μπενουά Ζακό

Πρωταγωνιστούν: Βινσέντ Λιντόν, Στέισι Μάρτιν, Βαλέρια Γκολινό, Τζούλια Ρόι, Νάνσι Τέιτ

Λονδίνο, 18ος αιώνας. Ο Καζανόβα, διάσημος για το πάθος του για τις απολαύσεις και τον τζόγο, υποχρεώνεται σε εξορία μακριά από το Παρίσι. Μη γνωρίζοντας τίποτα για το Λονδίνο, συναντά μία νεαρή πόρνη, τη Μαριάν ντε Σαρπιγιόν.

Τον γοητεύει σε τέτοια βαθμό που αγνοεί τις γυναίκες γύρω του. Ο θρυλικός γόης είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει, αλλά η Σαρπιγιόν καταφέρνει να ξεφύγει από τα δίχτυα του με διάφορα τεχνάσματα. Τον προκαλεί λέγοντας του ότι θα την αποκτήσει μόνο, όταν θα σταματήσει να την ποθεί!

Αθήνα: Αίγλη Ζαππείου (Θερινός), Αθήναιον, Αελλώ Cinemax, Κηφισιά Cinemax, Αλίκη Digital Cinema (Θερινός), Village Shopping And More, Cinerama Digital cinema, Cine Φλοίσβος Peugeot (Θερινός), Town Cinemas (πρώην Cinepolis), Αίγλη 3D Digital, Νανά Cinemax

Θεσσαλονίκη: Ελληνίς (Θερινός, -50%)


Ένα αγγελικό πρόσωπο/Angel Face

Γαλλία-Βέλγιο, 2018 | 108’

Σκηνοθεσία: Βανέσα Φιλό

Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Αϊλίν Αξοϊ-Ετέξ

Η Μαρλέν, μια νεαρή μητέρα, ζει και μεγαλώνει μόνη την οκτάχρονη κόρη της Έλι. Όταν γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα, αποφασίζει να τον ακολουθήσει άνευ όρων αδιαφορώντας για το ανήλικο παιδί της. Η μικρή Έλι, αρχίζει έναν αγώνα επιβίωσης και προσπάθειας για να ενωθεί και πάλι με την μητέρα της.

Αθήνα: Άστορ, Δαναός, Παναθήναια (Θερινός), Στέλλα Δημοτικός Κινηματογράφος (Θερινός), Cine Παράδεισος 2+1 (Δημ. Κιν/φος), Σπόρτιγκ Digital Cinema, Μαριλένα (Θερινός), Μαργαρίτα Cinema (Θερινός), Αβάνα (Θερινός), Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Άρτεμις (Δημ. Κιν./φος) 3D Digital (Θερινός)

Θεσσαλονίκη: Απόλλων (Θερινός, -50%), Alex (Θερινός,  -50%)


Αγκάθα, η εξιχνίαση ενός φόνου

Αγγλία, 2018 | 92’

Σκηνοθεσία: Terry Loane

Πρωταγωνιστούν: Ruth Bradley, Bebe Cave, Dean Andrews

1926. Με την προσωπική της ζωή στην χειρότερη φάση, και το συγγραφικό της έργο σε παύση, η νεαρή Αγκάθα Κρίστι εμπλέκεται σε ένα μυστηριώδες άλυτο έγκλημα. Η Φλόρενς βρίσκεται νεκρή σε ένα τρένο για το Χέιστιγκς και η έρευνα για τον δολοφόνο που ακολουθεί αποβαίνει άκαρπη. Η νονά της, απελπισμένη απευθύνεται στην Αγκάθα με την ελπίδα να πετύχει αυτό που η αστυνομία δεν κατάφερε, να βρει τον δολοφόνο.

Η νεαρή συγγραφέας προσπαθεί να λύσει το μυστήριο βασισμένη στις γνώσεις της από τα μυθιστορήματα, σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι ο δολοφόνος είναι πολύ πιο κυνικός και επικίνδυνος από οποιοδήποτε φανταστικό της ήρωα.

Αθήνα: Δεξαμενή (Θερινός), Κηφισιά Cinemax, Νοσταλγία (Δημ. Κιν/φος) (Θερινός), Ζέα Digital Cinema, Φιλίπ (Θερινός), Ρία Digital Cinema (Θερινός), Cine Φιλοθεη (Θερινός), Αλόμα (Θερινός), Λάουρα Europa Cinemas Digital (Θερινός)

Θεσσαλονίκη: Cineplexx One Salonica, Cineplexx One Salonica (Θερινός)


Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ;

Τουρκία-Γαλλία, 2019 | 100’

Σκηνοθεσία: Χίνερ Σαλέμ

Πρωταγωνιστούν: Λίλα Γκούρμεν, Μεσούτ Ακούστα, Τουργκέι Αϊντίν, Εργκούν Κουγιουτσού, Έζγκι Μόλα, Μεχμέτ Κουρτούλους, Σενάι Γκούρλερ, Κόρκμαζ Ασλάν

Η Λαίδη Γουίνσλεϊ, μία Αμερικανίδα συγγραφέας, δολοφονείται σε ένα μικρό τούρκικο νησί. Ο διάσημος επιθεωρητής Φεργκάν, απόμακρος αλλά και μεθοδικός στην δουλειά του, καταφθάνει από την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβει την έρευνα.

Γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με καλά κρυμμένα μυστικά σε αυτό το απόμακρο κομμάτι της χώρας, όπου τα ταμπού αφθονούν, οι οικογενειακοί δεσμοί παραμένουν δυνατοί και οι παραδόσεις είναι ισχυρότερες απ’ οτιδήποτε άλλο.

Αθήνα: Αθηναία (Θερινός), Ελληνίς Cinemax (Θερινός), Κηφισιά Cinemax, Άνοιξις (Θερινός), Cinerama Digital cinema, Βάρκιζα, Αμίκο (Θερινός), Σινέ Παλλήνη Digital Cinema (Θερινός), Αμύντας (Θερινός), Κοράλι Cinemax (Θερινός)


Η Κομπίνα/The Hustle

ΗΠΑ, 2019 | 94’

Σκηνοθεσία: Κρις Άντισον

Πρωταγωνιστούν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρέμπελ Γουίλσον, Άλεξ Σαρπ

Η στυλάτη και αριστοκράτισσα Χάθαγουεϊ με την πληθωρική και ατσούμπαλη Γουίλσον, αλληλοσυμπληρώνονται άριστα και απογειώνουν τους ρόλους τους. Το κωμικό timing συναντά τα καλύτερα στοιχεία των buddy movies, της σλάπστικ κωμωδίας αλλά και μερικών heist movies, σε ένα διασκεδαστικό και ανάλαφρο μείγμα ψυχαγωγικού σινεμά, πάντα σε στυλ θηλυκό.

Η Τζόσεφιν Τσέστερφιλντ (Χάθαγουεϊ) είναι η μοιραία γυναίκα με τη χλιδάτη ζωή και το κομοπολίτικο lifestyle, η οποία λειτουργεί σαν κομψό αρπακτικό, ξαφρίζοντας διαμάντια και περιουσίες ευκατάστατων αντρών, οι οποίοι πέφτουν στη γοητεία της μέσα από τις ευρηματικές της κομπίνες.

Αθήνα: Αθήναιον, Άνεσις (Θερινός), Αελλώ Cinemax, Λιλά Digital Cinema (Θερινός), Κηφισιά Cinemax, Village 15 Cinemas @ The Mall, Χλόη (Θερινός), Τρία Αστέρια 3D Digital, Άλσος Dolby Digital (Θερινός), Άνοιξη Art Cinema 2+1, Κατερίνα Digital Cinema (Θερινός), Σινέ Πέραν Digital (Δημ. Κιν/φος) (Θερινός), Village Shopping And More, Odeon Starcity – Λ. Συγγρού, Village 9 Cinemas @ Faliro, Βάρκιζα, Αριάν (Θερινός), Town Cinemas (πρώην Cinepolis), Αίγλη 3D Digital, Cine Paris (Θερινός), Αττικόν Άλσος (Θερινός), Νανά Cinemax, Σινέ Αργυρούπολη (Θερινός), Village Cinemas Athens Metro Mall – Ag. Dimitrios, Κήπος (Θερινός), Φλερύ (Θερινός), Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον), Αστέρι Digital Cinema (Θερινός), Μαρία Έλενα-Όναρ Digital Cinema (Δημ. Κιν/φος), Alex Digital Cinema (Θερινός), Village Cinemas Παγκράτι, Αμαρυλλίς Garden Digital Cinema (Θερινός), Τα Χρόνια της Αθωότητας Cinemax (Θερινός)

Θεσσαλονίκη: Odeon Πλατεία, Village Cosmos, Odeon Μακεδονία (Πρώην STER), Ελληνίς (Θερινός, -50%), Σινέ Πανόραμα (Θερινός, -50%), Village Θερινό – Cosmos


Σύνορα/Border

Σουηδία-Δανία, 2018 | 110’

Σκηνοθεσία: Αλί Αμπάσι

Πρωταγωνιστούν: Εύα Μέλαντερ, Ίρο Μιλόνοφ

Η Τίνα έχει την ικανότητα να μυρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα, μια ιδιότητα που τη βοηθάει πολύ ως συνοριοφύλακα. Μια μέρα εμφανίζεται ένας μυστηριώδης άντρας χωρίς μυρωδιά. Βαθιά ταραγμένη, θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό.

Αθήνα: Δαναός, Εκράν (Θερινός), Διάνα, Αλεξάνδρα (Θερινός), Διονύσια (Θερινός)

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Όλες οι εκθέσεις που πρέπει να ξέρεις για το London Festival of Architecture 2019!
Οι ταινίες που θα απολαύσουμε φέτος στους θερινούς του Πανοράματος και της Πυλαίας!