Skip to content

Ο νέος Brad Pitt στο Ad Astra, Η καρδερίνα, Το τελευταίο μάθημα και άλλα στις ταινίες της εβδομάδας!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα μας επιφυλάσσει μία διαστημική περιπέτεια με τον Μπραντ Πιτ και την Νικόλ Κίντμαν πρωταγωνίστρια στη μεταφορά του γνωστού best seller «Η καρδερίνα».

Η Καρδερίνα / Goldfinch

ΗΠΑ, 2019 | 148’

Σκηνοθεσία: Τζον Κρόουλι

Πρωταγωνιστούν: Όουκς Φέγκλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Σάρα Πόλσον, Νικόλ Κίντμαν, Τζέφρι Ράιτ

Η τελευταία φορά που ο 13χρονος Θίο Ντέκερ είδε τη μητέρα του, εκείνη γλιστρούσε μακριά του σε μία από τις αίθουσες του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Δευτερόλεπτα μετά, μία βόμβα τρομοκρατικής επίθεσης εκρήγνυται, καταστρέφοντας ανεκτίμητα έργα τέχνης και την ίδια τη ζωή του Θίο. Τα επόμενα τρικυμιώδη χρόνια, ενώ ο Θίο ενηλικιώνεται, παραμένει αγκιστρωμένος σε ένα πολύτιμο αντικείμενο -τη μόνη απτή σύνδεση με τη μητέρα που έχασε εκείνη τη φριχτή μέρα – έναν πίνακα ανεκτίμητης αξίας, την Καρδερίνα. To βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα της Ντόνα Ταρτ μεταφέρεται στο σινεμά με all-star καστ και υψηλές φιλοδοξίες.

Αθήνα: Αίγλη Ζαππείου Θερινός, Έμπασσυ Novacinema Odeon, Αθήναιον, Αελλώ Cinemax, Κηφισιά Cinemax, Novacinema Odeon Μαρούσι, Village 15 Cinemas @ The Mall, Τρία Αστέρια 3D Digital, Άνοιξη Art Cinema 2+1, Λάμπρος Κωνσταντάρας – Ρένα Βλαχοπούλου, WestCity Cinemas, Ζέα Digital Cinema, Village Shopping And More, Cinerama Digital cinema, Σπόρτιγκ Digital Cinema, Village 9 Cinemas @ Faliro, Αριάν Θερινός, Βάρκιζα, Μαριλένα Θερινός, Town Cinemas, Αίγλη 3D Digital,
Σινέ Παλλήνη Θερινός, Νανά Cinemax, Village Cinemas Athens Metro Mall – Ag. Dimitrios, Cool Τύμβος, Σίσσυ Digital Cinema Θερινός, Αλεξάνδρα Digital Cinema, Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον), Alex Digital Cinema Θερινός, Village Cinemas Παγκράτι, Κοράλι Cinemax Θερινός

Θεσσαλονίκη: Odeon Πλατεία (-42%), Village Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Μακεδονία (Πρώην STER, -42%), Ελληνίς (Θερινός, -50%) Σινέ Πανόραμα (Θερινός)m Αύρα (Θερινός, -50%) Ολύμπιον Φαργκάνη (-50%)

______________________

Το Τραγούδι των Σκορπιών / The Song of Scorpions

Ελβετία – Γαλλία, 2017 | 119’

Σκηνοθεσία: Ανούπ Σινγκ

Πρωταγωνιστούν: Γκολσιφτέ Φαραχανί, Ιρφάν Καν, Βαχίντα Ρεχμάν

Η Νουράν, ανέμελη και προκλητικά ανεξάρτητη, είναι μια όμορφη, νεαρή γυναίκα που μαθαίνει την αρχαία τέχνη του θεραπευτή από τη σεβαστή από τους πάντες γιαγιά της, η οποία γνωρίζει πώς να τραγουδήσει για να σώσει κάποιον από το τσίμπημα των σκορπιών. Όταν ο Ανταμ, που εμπορεύεται καμήλες στην έρημο του Ρατζαστάν, ακούσει τη Νουράν να τραγουδάει, την ερωτεύεται απεγνωσμένα. Αλλά πριν καλά καλά μπορέσουν να γνωριστούν περισσότερο μεταξύ τους, η Νουράν δηλητηριάζεται από μια αναίσχυντη προδοσία. Μια προδοσία που την οδηγεί σε ένα επικίνδυνο ταξίδι, από τη μία για να εκδικηθεί κι από την άλλη για να βρει το τραγούδι της. Μια ιστορία για έναν καταραμένο έρωτα, μια εκδίκηση και τη λυτρωτική δύναμη ενός τραγουδιού.

Αθήνα: Έλλη, Αλεξάνδρα Θερινός

______________________

Ο Φιλοξενούμενος / The Guest

Ιταλία, 2019 | 94’

Σκηνοθεσία: Ντούτσιο Κιαρίνι

Πρωταγωνιστούν: Σίλβια Ντ’Αμίκο, Ντανιέλε Παρίζι, Άνα Μπελάτο

Ο Γκουίντο, αναπληρωτής καθηγητής λογοτεχνίας και επίδοξος συγγραφέας, σκεφτόταν ότι είχε μια προγραμματισμένη ζωή, μέχρι που ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, ένα «ατύχημα» προκαλεί εξελίξεις στη σχέση του με την κοπέλα του Κιάρα. Λίγο πριν η Κιάρα πάρει το χάπι της επόμενης μέρας, ο Γκουίντο προτείνει να μην το πάρει τελικά και η Κιάρα του αποκαλύπτει τις αμφιβολίες της για τη σχέση τους. Αυτή είναι η αρχή της κρίσης στη σχέση τους καθώς ο Γκουίντο πακετάρει τα πράγματα του και φεύγει από το διαμέρισμα τους, αλλά για πού; Φιλοξενούμενος από τον έναν καναπέ στον άλλον, ο Γκουίντο σύντομα διαπιστώνει ότι μπορεί να γνωρίζει σε βάθος το έργο του Ιτάλο Καλβίνο, αλλά ελάχιστα για να ξεκινήσει ξανά τη ζωή του.

Αθήνα: Αθηναία Θερινός, Διάνα, Σπόρτιγκ Digital Cinema, Βάρκιζα, Αλόμα Θερινός, Νανά Cinemax, Λάουρα Europa Cinemas Digital Θερινός

______________________

Κρίση Πανικού / Panic Attack

Πολωνία, 2017 | 100’

Σκηνοθεσία: Πάβελ Μασλόνα

Πρωταγωνιστούν: Γιούλια Βισίνσκα, Άρτουρ Ζμιζέφσκι, Μαγκνταλένα Ποπλάφσκα

Μια γυναίκα συναντά τους δύο πρώην της το ίδιο βράδυ, ένα ζευγάρι διαλέγει τις χειρότερες θέσεις σε ένα αεροπλάνο, ένα νεαρό κορίτσι κινδυνεύει να εκτεθεί στις φίλες της ως πορνοστάρ, μια νύφη γεννάει στο δικό της γάμο, ένας έφηβος μαστουρώνει για πρώτη φορά ενώ ένας νεαρός άνδρας αναγκάζεται να ικετεύσει την παράξενη μητέρα του ώστε εκείνη να σώσει τους κόπους ολόκληρης της ζωής του. Έξι ιστορίες συνηθισμένων ανθρώπων που βρίσκονται ξαφνικά σε ακραίες καταστάσεις οι οποίες τους προκαλούν κρίση πανικού. Κωμωδία από την Πολωνία. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Αθήνα: Ταινιοθήκη της Ελλάδος

______________________

Το Τελευταίο Μάθημα / School’s Out

Γαλλία, 2018 | 104’

Σκηνοθεσία: Σεμπαστιέν Μαρνιέ

Πρωταγωνιστούν: Λοράν Λαφίτ, Εμανουέλ Μπερκό, Λουανά Μπατζραμί

Σε ένα φημισμένο σχολείο για ιδιοφυή παιδιά, ο μέχρι τώρα δάσκαλός τους αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια τους. Ο Πιέρ αναλαμβάνει τη θέση του δασκάλου και γρήγορα διακρίνει μια διάχυτη βία και εχθρότητα σε μία από τις τάξεις. Η παγερή υπεροψία και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι μαθητές τόσο εκείνον όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, του προκαλούν τρόμο και εμμονικές σκέψεις. Αδυνατώντας να κατανοήσει την επιθετική συμπεριφορά τους, επιχειρεί να εξιχνιάσει το μυστικό τους. Τρόμος με φόντο ένα σχολείο αλλιώτικο από τα άλλα, στην ταινία του Σεμπαστιάν Μαρνιέ που έκανε την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Βενετίας του 2018.

Αθήνα: Παναθήναια Θερινός, Κάρμεν Θερινός, Στέλλα Δημοτικός Κινηματογράφος Θερινός, Cine Παράδεισος 2+1 (Δημ. Κιν/φος)

______________________

Ad Astra

ΗΠΑ, 2019 | 122’

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέι

Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Λιβ Τάιλερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρουθ Νέγκα

Ο αστροναύτης Ρόι ΜακΜπράιντ ταξιδεύει στα πέρατα του ηλιακού συστήματος για να βρει τον χαμένο πατέρα του και να διαλευκάνει ένα μυστήριο που απειλεί την επιβίωση του πλανήτη. Το ταξίδι του θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά που θέτουν υπό αμφισβήτηση τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και τη θέση μας στο σύμπαν. Ο Τζέιμς Γκρέι στέλνει τον Μπραντ Πιτ στ’ αστέρια. Και ίσως και στα Όσκαρ. Από τις 19 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες.

Αθήνα: Δεξαμενή Θερινός, Ελληνίς Cinemax Θερινός, Νιρβάνα 1 & 2 Cinemax, Αελλώ Cinemax, Μπομπονιέρα Digital Cinema Θερινός, Novacinema Odeon Μαρούσι, Village 15 Cinemas @ The Mall, Άλσος Dolby Digital Θερινός, Τρία Αστέρια 3D Digital,
Λάμπρος Κωνσταντάρας – Ρένα Βλαχοπούλου, Σινέ Πέραν Digital (Δημ. Κιν/φος) Θερινός, WestCity Cinemas, Cine Βοτσαλάκια Θερινός, Δημ. Κιν. Σινεάκ, Village Shopping And More, Cine Φλοίσβος Peugeot Θερινός, Village 9 Cinemas @ Faliro,
Ρία Digital Cinema Θερινός, Town Cinemas, Θησείον Θερινός, Αττικόν Άλσος Θερινός, Cine Ψυχικό Classique By Βίκος Cola Θερινός, Σινέ Γέρακας (Δημ. Κιν/φος) HD DIGITAL Θερινός, Νανά Cinemax, Σινέ Αργυρούπολη Θερινός, Village Cinemas Athens Metro Mall – Ag. Dimitrios, Cool Τύμβος, Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον), Ωρωπός 3D Digital Cinema Θερινός,
Mariel Θερινός, Αρκαδία Θερινός, Village Cinemas Παγκράτι, Αμαρυλλίς Garden Digital Cinema Θερινός, Άρτεμις (Δημ. Κιν./φος) 3D Digital Θερινός, Ορφέας Dolby Digital Θερινός, Τα Χρόνια της Αθωότητας Cinemax Θερινός

Θεσσαλονίκη: Odeon Πλατεία (-42%), Village Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Μακεδονία (Πρώην STER, -42%), Ναταλί (Θερινός, -50%), Βακούρα (-50%)

______________________

Διαφυγή / Crawl

ΗΠΑ, 2019 | 87’

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Αζά

Πρωταγωνιστούν: Κάγια Σκοντελάριο, Μπάρι Πέπερ, Ρος Άντερσον

Όταν ένας τεράστιος τυφώνας χτυπά τη Φλόριντα, η Χέιλι αγνοεί τις εντολές εκκένωσης για να αναζητήσει τον αγνοούμενο πατέρα της. Αφού τον εντοπίσει σοβαρά τραυματισμένο στο υπόγειο του πατρικού της, οι δυο τους θα παγιδευτούν από τα ορμητικά νερά που πλημμυρίζουν όλο και περισσότερο το σπίτι. Καθώς ο χρόνος που τους απομένει για να ξεφύγουν από την ισχυρή καταιγίδα εξαντλείται, η Χέιλι και ο πατέρας της ανακαλύπτουν ότι η ανερχόμενη στάθμη των υδάτων είναι το λιγότερο που πρέπει να φοβούνται.

Αθήνα: Αελλώ Cinemax, Village 15 Cinemas @ The Mall, Village Shopping And More, Νανά Cinemax, Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον)

Θεσσαλονίκη: Odeon Πλατεία (-42%), Cineplexx One Salonica, Odeon Μακεδονία (Πρώην STER, -42%)

______________________

Οι Δεσποινίδες του Ροσφόρ / Les Demoiselles de Rochefort

Γαλλία, 1967 | 120’

Σκηνοθεσία: Ζακ Ντεμί

Πρωταγωνιστούν: Κατρίν Ντενέβ, Φρανσουάζ Ντορλεάκ, Τζορτζ Τσακίρης

Δίδυμες αδερφές ζουν στο μικρό λιμάνι του Ροσφόρ ψάχνοντας με τον δικό τους τρόπο τον έρωτα και την ευτυχία. To κλασικό μιούζικαλ του Ζακ Ντεμί με την Κατρίν Ντενέβ και τις μουσικές του Μισέλ Λεγκράν, σε επανέκδοση.

https://www.youtube.com/watch?v=vZFK8svwtxA

Αθήνα: Εκράν Θερινός, Άνοιξις Θερινός

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Οι «Διάλογοι» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έρχονται στη Θεσσαλονίκη!
Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς από τον Μικρό Βορρά!