Skip to content

Ταινίες της εβδομάδας: Beatles, Αόρατες και μια κούκλα που ακούει στο όνομα Annabelle!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς το συγκρότημα The Beatles, μία σατανική κούκλα που ακούει στο όνομα Annabelle και το θρυλικό ζευγάρι Alain Delon και Romy Schneider σας περιμένουν στις σκοτεινές αίθουσες την νέα κινηματογραφική εβδομάδα.

Yesterday

Αγγλία, 2019 | 116’

Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ

Πρωταγωνιστούν: Λίλι Τζέιμς, Κέιτ ΜακΚίνον, Χιμές Πατέλ, Εντ Σίραν

O Τζακ Μάλικ είναι ένας τραγουδοποιός που δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει, και το όνειρό του να πετύχει στη μουσική βιομηχανία μοιάζει να απομακρύνεται συνεχώς. Ο άσημος τραγουδοποιός ζει σε μια μικρή Βρετανική πόλη και τα όνειρά του για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι. Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…! Έτσι λοιπόν ο νεαρός τραγουδιστής αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος όλων των εποχών σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ! Με τη βοήθεια της μάνατζέρ του Ντέμπρα, η φήμη του εκτοξεύεται. Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.

Αθήνα: Αθηναία (Θερινός), Άνεσις (Θερινός), Αελλώ Cinemax, Λιλά Digital Cinema (Θερινός), Village 15 Cinemas @ The Mall, Διάνα, Χλόη (Θερινός), Τρία Αστέρια 3D Digital, Άλσος Dolby Digital (Θερινός), Άνοιξη Art Cinema 2+1, Κατερίνα Digital Cinema (Θερινός), Σινέ Πέραν Digital (Δημ. Κιν/φος) (Θερινός), Village Shopping And More, Cine Βοτσαλάκια (Θερινός), Odeon Starcity – Λ. Συγγρού, Village 9 Cinemas @ Faliro, Cine Φλοίσβος Peugeot (Θερινός), Ακτή (Θερινός), Αριάν (Θερινός), Town Cinemas (πρώην Cinepolis), Αίγλη 3D Digital, Cine Paris (Θερινός), Αττικόν Άλσος (Θερινός), Cine Φιλοθεη (Θερινός), Νανά Cinemax, Σινέ Αργυρούπολη (Θερινός),
Village Cinemas Athens Metro Mall – Ag. Dimitrios, Σίσσυ Digital Cinema (Θερινός), Φλερύ (Θερινός), Νέα Μασκώτ (Δημ. Κιν/φος) (Θερινός), Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον), Αστέρι Digital Cinema (Θερινός), Ωρωπός 3D Digital Cinema (Θερινός), Alex Digital Cinema (Θερινός), Village Cinemas Παγκράτι, Άρτεμις (Δημ. Κιν./φος) 3D Digital (Θερινός), Άστρον Digital Cinema (Θερινός), Κοράλι Cinemax (Θερινός)

Θεσσαλονίκη: Odeon Πλατεία, Village Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Μακεδονία (Πρώην STER), Ελληνίς (Θερινός, -50%), Village Θερινό – Cosmos

______________________

Οι Αόρατες/Les Invisibles

Γαλλία, 2018 | 102’

Σκηνοθεσία: Λουί – Ζιλιέν Πετί

Πρωταγωνιστούν: Οντρέ Λαμί, Νοεμί Λβόβσκι, Κορίν Μασιερό, Ντέμπορα Λουκουμόεβα

Με απόφαση του Δήμου, το κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών Envol πρόκειται να κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν μόνο τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να επανεντάξουν στην κοινωνία, με κάθε τρόπο, τις γυναίκες που έχουν στη μέριμνά τους: πλαστογραφούν, καταφεύγουν στο ψέμα και προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε «μέσο» για να ανασταλεί η απόφαση. Για αυτό το διάστημα, τα πάντα επιτρέπονται, αρκεί οι γυναίκες να «σωθούν».

Αθήνα: Παναθήναια (Θερινός), Κάρμεν (Θερινός), Στέλλα Δημοτικός Κινηματογράφος (Θερινός), Μίμης Φωτόπουλος (Δημ. Κιν/φος) (Θερινός), Τρία Αστέρια 3D Digital, Cine Παράδεισος 2+1 (Δημ. Κιν/φος), Βάρκιζα, Σινέ Παλλήνη Digital Cinema (Θερινός), Mariel (Θερινός), Αίγλη (Θερινός)

Θεσσαλονίκη: Alex (Θερινός, -50%)

______________________

Το Ένστικτο της Ζωής/Animal

Αργεντινή – Ισπανία, 2018 | 112’

Σκηνοθεσία: Αρμάντο Μπο

Πρωταγωνιστούν: Αρμάντο Φρανκέλα, Κάρλα Πίτερσον, Γκλόρια Καρά

Ο Αντόνιο έχει την τέλεια ζωή: μια αγαπημένη οικογένεια, πολύ καλή δουλειά κι ένα όμορφο σπίτι. Η φούσκα στην οποία ζει, όμως, θα σκάσει, όταν θ’ ανακαλύψει ότι χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση νεφρού. Ο Αντόνιο ζούσε πάντα με το γράμμα του νόμου, αλλά όταν όλοι οι νόμιμοι οδοί στερεύουν, το ήθος του θα δοκιμαστεί. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Σεναρίου για το «Birdman», Αρμάντο Μπο, σκηνοθετεί το θρίλερ που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Αργεντινή.

Αθήνα: Εκράν (Θερινός), Ελληνίς Cinemax (Θερινός), Άνοιξις (Θερινός), Μαριλένα (Θερινός), Αλεξάνδρα (Θερινός), Διονύσια (Θερινός)

______________________

Κόλπο Γκρόσο/Ricchi di Fantasia

Ιταλία, 2019 | 102’

Σκηνοθεσία: Φραντζέσκο Μιτσίκε

Πρωταγωνιστούν: Σέρτζιο Καστελίτο, Σαμπρίνα Φερίλι, Βαλέρια Φαμπρίτσι

O Σέρτζιο, ένας μεροκαματιάρης επιπλοποιός και η Σαμπρίνα, μια αποτυχημένη τραγουδίστρια είναι παράνομο ζευγάρι εδώ και αρκετό καιρό αλλά δεν μπορούν να χωρίσουν τους νόμιμους συζύγους τους λόγω οικονομικών δυσχερειών. Μία μέρα οι φίλοι του Σέρτζιο θέλοντας να τον εκδικηθούν για να τις χοντροκομμένες φάρσες του, τον κάνουν να πιστέψει ότι κέρδισε το jackpot του λαχείου. Ο Σέρτζιο χωρίς να το πολυσκεφθεί χωρίζει την γυναίκα του, και φεύγοντας παίρνει μαζί του όχι μόνο την Σαμπρίνα αλλά και όλη της την οικογένεια. Αργότερα ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει φράγκο αλλά είναι πολύ αργά για επιστροφή . Έτσι θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα σύρει όλη την οικογένεια στην Νότια Ιταλία. Όμως τα ψέματα δεν διαρκούν πολύ.

Αθήνα: Δεξαμενή (Θερινός), Αίγλη Ζαππείου (Θερινός), Αελλώ Cinemax, Μπομπονιέρα Digital Cinema (Θερινός), Αλίκη Digital Cinema (Θερινός), Ρία Digital Cinema (Θερινός), Μαργαρίτα Cinema (Θερινός), Αβάνα (Θερινός), Σινέ Γαλάτσι (Θερινός), Αλόμα (Θερινός), Σινέ Δάφνη (Θερινός), Λάουρα Europa Cinemas Digital (Θερινός), Αμαρυλλίς Garden Digital Cinema (Θερινός), Τριανόν Cinemax (Θερινός)

Θεσσαλονίκη: Ελληνίς (Θερινός -50%) Σινέ Πανόραμα (Θερινός, -50%)

______________________

Πρόσκληση σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο/Murder by Death

ΗΠΑ, 1976 | 94’

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μουρ

Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Σέλερς, Ντέιβιντ Νίβεν, Άλεκ Γκίνες, Μάγκι Σμιθ, Αϊλίν Μπρέναν, Πίτερ Φολκ, Τζέιμς Κόκο, Τρούμαν Καπότε

Οι πιο διάσημοι ντετέκτιβ του κόσμου προσκαλούνται σε μια μυστηριώδη έπαυλη για δείπνο. Ο οικοδεσπότης τους ανακοινώνει ότι θα γίνει ένας φόνος μέσα στο σπίτι μέχρι τα μεσάνυχτα- εκείνοι καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Η αμοιβή του νικητή θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια. | Ένα all-star cast που ξεκινά από τον Τρούμαν Καπότε και δεν τελειώνει στον Πίτερ Σέλερς, στη θρυλική ταινία του Ρόμπερτ Μουρ από το 1976.

Αθήνα: Θησείον (Θερινός)

______________________

Η Πισίνα

Γαλλία, 1968 | 120’

Σκηνοθεσία: Ζακ Ντερέ

Πρωταγωνιστούν: Αλέν ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ, Μορίς Ρονέ, Τζέιν Μπίρκιν

Πενήντα χρόνια μετά τη πρώτη της προβολή, η κλασσική ταινία του Jacques Deray που επανένωσε στη μεγάλη οθόνη το θρυλικό ζευγάρι Alain Delon και Romy Schneider, επιστρέφει στις αίθουσες σε νέα πλήρως αποκατεστημένη επανέκδοση. Ο Ζαν-Πολ και η Μαριάν περνούν τις τους διακοπές σε μία βίλα στη Νότια Γαλλία. Όταν όμως ο πρώην εραστής της, Χάρυ μαζί με τη νεαρή του κόρη Πενελόπ, εμφανίζονται ξαφνικά, οι ονειρεμένες καλοκαιρινές ημέρες πνίγονται στην ανείπωτη ζήλια και το υπόκωφο πάθος, με τα κρυστάλλινα νερά της πισίνας να γίνονται το σκηνικό ενός εγκλήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=6-Y_6pnkN20

Αθήνα: Ριβιέρα (Θερινός), Cine Παράδεισος 2+1 (Δημ. Κιν/φος), Αιολία Δημοτικός Κινηματογράφος
(Θερινός), Όασις (Θερινός)

______________________

Annabelle Comes Home

ΗΠΑ, 2019 | 106’

Σκηνοθεσία: Γκάρι Ντόμπερμαν

Πρωταγωνιστούν: Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Μακένα Γκρέις, Στιβ Κούλτερ

Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την Annabelle από το να προκαλέσει τον όλεθρο, οι δαιμονολόγοι Εντ (Πάτρικ Γουίλσον) και Λορέν Γουόρεν (Βέρα Φαρμίγκα) κλειδώνουν τη δαιμονική κούκλα στο δωμάτιο με τα καταραμένα αντικείμενα, την τοποθετούν «με ασφάλεια» σε μία προθήκη και ζητούν την ευλογία ενός ιερέα. Όμως, έναν χρόνο αργότερα, μία δαιμονική νύχτα τρόμου παραμονεύει όταν η 10χρονη κόρη τους, Τζούντι, και οι φίλες της επισκέπτονται το δωμάτιο, ξυπνάνε την Annabelle και όλα τα κακά πνεύματα που κατοικούν εκεί.

Αθήνα: Αθήναιον, Αελλώ Cinemax, Novacinema Odeon Μαρούσι, Village 15 Cinemas @ The Mall, Τρία Αστέρια 3D Digital, Φοίβος Digital Cinema, Σινέ Πέραν Digital (Δημ. Κιν/φος, Θερινός), Village Shopping And More, Σινέ Σελήνη (Θερινός), Odeon Starcity – Λ. Συγγρού, Village 9 Cinemas @ Faliro, Town Cinemas (πρώην Cinepolis), Αττικόν Άλσος (Θερινός), Νανά Cinemax, Village Cinemas Athens Metro Mall – Ag. Dimitrios, Cool Τύμβος, Κήπος (Θερινός), Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον), Village Cinemas Παγκράτι, Τα Χρόνια της Αθωότητας Cinemax (Θερινός)

Θεσσαλονίκη: Odeon Πλατεία,  Village Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Μακεδονία (Πρώην STER), Ελληνίς (Θερινός, -50%), Cineplexx One Salonica (Θερινός)

______________________

Η Πένθιμη Παρέλαση των Ρόδων

Ιαπωνία, 1969 | 105’

Σκηνοθεσία: Τόσιο Ματσουμότο

Πρωταγωνιστούν: Πίτερ, Οσάμου Ογκασαβάρα, Γιοσίμι Τζο

Προσπαθώντας να ξεφύγει από ένα δραματικό παρελθόν που εξακολουθεί να τη στοιχειώνει, μία νεαρή τραβεστί συνάπτει δεσμό με τον αρκετά μεγαλύτερό της σε ηλικία ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου στο οποίο εργάζεται. Δεν γνωρίζει όμως πως εκείνος κατέχει το το κλειδί στο τραγικό πεπρωμένο που την περιμένει. «H ταινία προέκυψε από μία αυθόρμητη ανάγκη ενός καλλιτέχνη να μεταφράσει με κινηματογραφικούς όρους τις σαρωτικές αλλαγές που διέκρινε να συντελούνται στον συλλογικό ψυχισμό γύρω του. Ως ντοκουμέντο ενός αθέατου Tόκιο που επιχειρεί την σεξουαλική του απελευθέρωση και απενοχοποίηση, η ταινία διατηρεί ακόμα και σήμερα μία αυθεντικότητα κι έναν χαρακτήρα που την κάνουν μοναδική».

Αθήνα: Studio new star art cinema, Μικρόκοσμος, Διονύσια (Θερινός)

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Ένας παιδότοπος με τα χρώματα του Pinterest!
Μια πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους για τα προσφυγόπουλα της Συρίας.