Skip to content

Οι ταινίες της εβδομάδας: Από την «Ευτυχία» της Ανιές Βαρντά στο νέο Toy Story 4!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Εικονογράφηση: Ειρήνη Ντελή

Οκτώ ταινίες βγαίνουν στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα, ανάμεσά τους τέσσερις εξαιρετικές επανεκδόσεις, με νέες, ψηφιακές κόπιες, που αξίζει να δει κανείς στη μεγάλη οθόνη.

Η Ευτυχία/Le Bonheur

Γαλλία, 1965 | 80’

Σκηνοθεσία: Ανιές Βαρντά

Πρωταγωνιστούν: Ζαν – Κλοντ Ντρουό , Μαρί – Φρανς Μπουαγιέ, Μαρσέλ Φορ – Μπερτάν

Ο Φρανσουά ζει ευτυχισμένος με τη σύζυγο του, Τερέζ, και τα δύο τους παιδιά σε ένα εργατικό προάστιο του Παρισιού. Εκείνος είναι ξυλουργός και εκείνη μοδίστρα. Όταν ο Φρανσουά πάει σε μια άλλη πόλη για δουλειά γνωρίζει την Εμιλί, υπάλληλο ταχυδρομείου, και ξεκινάει μια σχέση μαζί της που θα φέρει δραματικές αλλαγές στην οικογενειακή του ζωή. Το αριστούργημα της Ανιές Βαρντά από το 1965. Αργυρή Άρκτος στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Σε επανέκδοση με αποκατεστημένες κόπιες.

Αθήνα: Ριβιέρα (Θερινός), Διάνα, Αλεξάνδρα (Θερινός)


Κόκκινη Εκλειψη/Rojo

Αργεντινή-Βραζιλία, 2018 | 109’

Σκηνοθεσία: Μπέντζαμιν Νάιστατ

Πρωταγωνιστούν: Αλφρέδο Κάστρο, Ντάριο Γκραντινέτι, Κλαούντιο Μαρτίνεζ Μπελ

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ένας παράξενος άνδρας φθάνει σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη. Εκεί, μέσα σε ένα εστιατόριο και χωρίς κανέναν προφανή λόγο αρχίζει να προσβάλει τον Κλαούντιο έναν φημισμένο δικηγόρο. Η κοινότητα υπερασπίζεται τον δικηγόρο και ο ξένος φεύγει κακήν κακώς. Αργότερα την ίδια νύχτα, ο ξένος, που είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί, επιτίθεται στον Κλαούντιο και στη γυναίκα του Σουζάνα .Ο δικηγόρος τότε θα πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή γεμάτο μυστικά και σιωπή. Αστυνομικό δράμα από την Αργεντινή με τρία βραβεία στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Αθήνα: Δεξαμενή (Θερινός), Σπόρτιγκ Digital Cinema, Φιλίπ (Θερινός), Αριάν (Θερινός), Αίγλη 3D Digital, Αβάνα (Θερινός), Σινέ Γαλάτσι (Θερινός), Αλόμα (Θερινός), Λάουρα Europa Cinemas Digital (Θερινός), Αίγλη (Θερινός)


Ο Έρωτας της Βιρτζίνια Γουλφ/Vita & Virginia

Ιρλανδία-Μεγάλη Βρετανία, 2018 | 110’

Σκηνοθεσία: Τσάνια Μπάτον

Πρωταγωνιστούν: Τζέμα Άρτερτον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι

Στο Λονδίνο του 1920, η ποιήτρια και μέλος της υψηλής κοινωνίας Βίτα Σάκβιλ Γουεστ και η θρυλική συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, θα ξεκινήσουν μια ταραχώδη, παθιασμένη σχέση, που θα ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά ταμπού, θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και το έργο τους και θα μείνει στην ιστορία. Αυτή η σχέση ενέπνευσε την Βιρτζίνια Γουλφ να γράψει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της: το «Ορλάντο». Βασισμένη στην αλληλογραφία ανάμεσα στην Βίτα Σάκβιλ-Γουέστ και την Βιρτζίνια Γουλφ, μια ιστορία για μια παθιασμένη σχέση που αψήφησε τα ταμπού και τα κοινωνικά όρια της εποχής.

Αθήνα: Εκράν (Θερινός), Λιλά Digital Cinema (Θερινός), Κηφισιά Cinemax, Χλόη (Θερινός), Άνοιξις (Θερινός), Cinerama Digital cinema, Βάρκιζα, Μαργαρίτα Cinema (Θερινός), Cine Paris (Θερινός), Διονύσια (Θερινός), Αμύντας (Θερινός), Κοράλι Cinemax (Θερινός)


Άγριες Φράουλες/Wild Strawberries

Σουηδία, 1957 | 92’

Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Πρωταγωνιστούν: Βίκτορ Σιέστρομ, Ίνγκριντ Τούλιν, Μπίμπι Άντερσον

Ο ηλικιωμένος γιατρός Άϊζακ Μποργκ ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του για την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στο ταξίδι τον συνοδεύει η έγκυος νύφη του Μαριάν, η οποία δεν τρέφει και τα ευγενέστερα των συναισθημάτων για τον εγωπαθή πεθερό της. Στη διαδρομή, μετά και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο γιατρός θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που, συνειρμικά, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω και το ταξίδι του θα μετατραπεί, τελικά, σε μια πνευματική πορεία συμφιλίωσης με το παρελθόν και τους οικείους του, με το υποσυνείδητο να συναντά τους φόβους, τις αυταπάτες και τις διαψεύσεις μιας ζωής, πετυχημένης κοινωνικά, αλλά ακυρωμένης ερωτικά και συναισθηματικά. To αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, από το 1957, σε νέες ψηφιακές κόπιες.

Αθήνα: Αθηναία (Θερινός), Κάρμεν (Θερινός), Στέλλα Δημοτικός Κινηματογράφος (Θερινός), Κατερίνα Digital Cinema (Θερινός)


Toy Story 4

ΗΠΑ, 2019 | 100’

Σκηνοθεσία: Τζος Κούλι

Ο Γούντι ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Άντι είτε η Μπόνι. Οπότε, όταν το καινούριο παιχνίδι της Μπόνι, που είναι καρπός χειροτεχνίας από αναλώσιμα υλικά και ακούει στο όνομα Φόρκι αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Γούντυ αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Μπόνι παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Γούντι καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει μία συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Λόλα. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Λόλα και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Γούντι και η Λόλα συνειδητοποιούν ότι οι δύο κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

Αθήνα: Αθήναιον, Παναθήναια (Θερινός), Αελλώ Cinemax, Λιλά Digital Cinema (Θερινός), Στέλλα Δημοτικός Κινηματογράφος (Θερινός), Κηφισιά Cinemax, Novacinema Odeon Μαρούσι, Village 15 Cinemas @ The Mall, Χλόη (Θερινός), Τρία Αστέρια 3D Digital, Άλσος Dolby Digital (Θερινός), Άνοιξη Art Cinema 2+1, Φοίβος Digital Cinema, Κατερίνα Digital Cinema (Θερινός), Σινέ Πέραν Digital (Δημ. Κιν/φος) (Θερινός), Village Shopping And More, Village Renti Summer Πέμ.-Τετ.: 21.00 μεταγλ. (Θερινός), Ζέα Digital Cinema, Δημ. Κιν. Όνειρο Ρέντη (Θερινός), Σινέ Νίκαια (Θερινός), Cine Βοτσαλάκια (Θερινός), Cine Παράδεισος 2+1 (Δημ. Κιν/φος), Σπόρτιγκ Digital Cinema, Odeon Starcity – Λ. Συγγρού, Village 9 Cinemas @ Faliro, Cinerama Digital cinema, Novacinema Odeon Γλυφάδα, Ρία Digital Cinema (Θερινός), Μαριλένα (Θερινός), Αριάν (Θερινός), Town Cinemas (πρώην Cinepolis), Αίγλη 3D Digital, Αλεξάνδρα (Θερινός), Σινέ Γαλάτσι (Θερινός), Σινέ Παλλήνη Digital Cinema (Θερινός), Αλέκα (Δημ. Κιν/φος) (Θερινός), Νανά Cinemax, Σινέ Αργυρούπολη (Θερινός), Village Cinemas Athens Metro Mall – Ag. Dimitrios, Cool Τύμβος, Ρία (Θερινός), Κήπος (Θερινός), Φλερύ (Θερινός), Νέα Μασκώτ (Δημ. Κιν/φος) (Θερινός), Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον), Αστέρι Digital Cinema (Θερινός), Μαρία Έλενα – Όναρ (Δημ. Κινηματογράφος) (Θερινός), Αθηναία Garden (Θερινός), Ωρωπός 3D Digital Cinema (Θερινός), Alex Digital Cinema (Θερινός), Village Cinemas Παγκράτι, Αρκαδία (Θερινός), Αμαρυλλίς Garden Digital Cinema (Θερινός), Άρτεμις (Δημ. Κιν./φος) 3D Digital (Θερινός), Άστρον Digital Cinema (Θερινός), Αίγλη (Θερινός), Τα Χρόνια της Αθωότητας Cinemax (Θερινός)

Θεσσαλονίκη: Odeon Πλατεία, Village Cosmos, Cineplexx One Salonica, Odeon Μακεδονία (Πρώην STER), Ελληνίς (Θερινός, -50%), Απόλλων (Θερινός, -50%), Αύρα (Θερινός, -50%), Δημοτικός Κινηματογράφος Κορδελιού – Εύοσμου, Village Θερινό – Cosmos, Cineplexx One Salonica (Θερινός), Σινέ Ωραιόκαστρο (Θερινός, -50%)


Θάνατος στη Βενετία/Death in Venice

Ιταλία, 1970 | 132’

Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι

Πρωταγωνιστούν: Ντερκ Μπόγκαρντ, Σιλβάνα Μαγκάνο, Μπιόρν Άντερσεν

Ο πενηντάχρονος Γκούσταφ Άσενµπαχ, ένας επιτυχηµένος συγγραφέας, ταξιδεύει στη Βενετία για διακοπές. Στη διάρκεια ενός γεύµατος στο ξενοδοχείο, την προσοχή του τραβάει ένα εξαιρετικά όµορφο αγόρι. Σύντοµα οι µέρες του αρχίζουν να περιστρέφονται γύρω από το πότε θα το ξαναδεί και αγνοεί τις δυσοίωνες φήµες που κυκλοφορούν ότι ένας λοιµός εξαπλώνεται στην πόλη. Ο Λουκίνο Βισκόντι διασκευάζει το αριστούργημα του Τόμας Μαν, σε μια από τις πιο εμβληματικές ταινίες της δεκαετίας του ’70. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Αθήνα: Βοξ (Θερινός), Ζέφυρος (Θερινός), Όασις (Θερινός)


Μικρά Αθώα Ψέματα 2/Nous Finirons Ensemble

Γαλλία, 2019 | 135’

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ

Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Κλιζέ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ζιλ Λελούς, Μπενουά Μαζιμέλ

O Μαξ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθλιψη γι’ αυτό και ξεκινά για ένα μοναχικό σαββατοκύριακο στο εξοχικό του. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του που έχει να δει τρία χρόνια καταστρώνουν ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του, σαν μια ευκαιρία για να ξανασμίξουν. Τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, τα ζευγάρια έχουν απομακρυνθεί, οι ζωές έχουν αλλάξει και όλοι λένε μικρά αθώα ψέματα, τι έχει απομείνει από τη φιλία; Η συνέχεια της επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας «Μικρά Αθώα Ψέματα» που αγαπήθηκε από το κοινό παγκοσμίως.

Αθήνα: Αίγλη Ζαππείου (Θερινός), Ελληνίς Cinemax (Θερινός), Αελλώ Cinemax, Novacinema Odeon Μαρούσι, Μπομπονιέρα Digital Cinema (Θερινός), Αλίκη Digital Cinema (Θερινός), Τρία Αστέρια 3D Digital, Άλσος Dolby Digital (Θερινός), Φοίβος Digital Cinema, Σινέ Πέραν Digital (Δημ. Κιν/φος) (Θερινός), Cine Βοτσαλάκια (Θερινός), Odeon Starcity – Λ. Συγγρού, Cine Φλοίσβος Peugeot (Θερινός), Novacinema Odeon Γλυφάδα, Ρία Digital Cinema (Θερινός), Θησείον (Θερινός), Αττικόν Άλσος (Θερινός), Cine Ψυχικό Βίκος Cola (Θερινός), Σινέ Γέρακας (Δημ. Κιν/φος) HD DIGITAL (Θερινός), Νανά Cinemax, Cool Τύμβος, Σίσσυ Digital Cinema (Θερινός), Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον), Ωρωπός 3D Digital Cinema (Θερινός), Mariel (Θερινός), Αρκαδία (Θερινός), Αμαρυλλίς Garden Digital Cinema (Θερινός), Άρτεμις (Δημ. Κιν./φος) 3D Digital (Θερινός), Ορφέας Dolby Digital (Θερινός), Τα Χρόνια της Αθωότητας Cinemax (Θερινός)

Θεσσαλονίκη: Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία (Πρώην STER), Ναταλί (Θερινός, -50%)


Ο Θάνατος Ενός Γραφειοκράτη/La muerte de un burócrata

Κούβα, 1966 | 84’

Σκηνοθεσία: Τόμας Γκ.Αλέα

Πρωταγωνιστούν: Τίμοθι Ντάλτον, Σαλβαντόρ Γουντ, Σίλβια Πλάνας

Όταν η χήρα ενός εργάτη δεν μπορεί να πάρει σύνταξη, διότι ο άντρας της θάφτηκε μαζί με το βιβλιάριο εργασίας του, ο ανιψιός της αποφασίζει να τη βοηθήσει. Θα μπλεχτεί όμως στα δίχτυα της κουβανικής γραφειοκρατίας, με κωμικοτραγικά αποτελέσματα.

Αθήνα: Studio new star art cinema

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Αυτή είναι η αφίσα του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!
Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Τσιτσάνη, με την Νατάσσα Μποφίλιου και την Δήμητρα Γαλάνη!