Skip to content

Το διαστηµικό ρέκβιεµ της ανθρωπότητας Μαύρη τρύπα, το νέο Avengers και άλλες 6 ταινίες γι’ αυτή την εβδομάδα!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Illustration: Ειρήνη Ντελή

Τις εταιρείες διανομής δεν τις σκιάζει φοβέρα καμιά και εξακολουθούν να τροφοδοτούν με νέα φιλμ τις αίθουσες. Έτσι, οι σινεφίλ έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε μαύρες τρύπες (κάτι πολύ επίκαιρο αν το καλοσκεφτούμε), κατάρες, αρκετά κοινωνικά δράματα και δύο χαριτωμένα animation.

Transit

2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 101′

Του Κρίστιαν Πέτζολντ
Mε τους: Πόλα Μπέερ, Φραντς Ρογκόφσκι, Γκόντεχαρντ Γκίζε

Με τα γερμανικά στρατεύματα να προελαύνουν, ένας άντρας φτάνει στο λιμάνι της Μασσαλίας με αποσκευή το τελευταίο χειρόγραφο ενός συγγραφέα που αυτοκτόνησε. Υιοθετώντας την ταυτότητα του νεκρού, αποπειράται να δραπετεύσει για την Αμερική, αλλά οι αρχές ενημερώνουν τη σύζυγο του συγγραφέα πως ο άντρας της ζει.

Αθήνα: Ιντεάλ, Νιρβάνα 1 & 2 Cinemax, Αλεξάνδρα Europa Cinemas Digital, Κηφισιά Cinemax 3, Φοίβος Digital Cinema, Δημ. Κιν. Σινεάκ, Cinerama Digital cinema, Βάρκιζα, Ατλαντίς Classic Cinemas

Θεσσαλονίκη: Φαργκάνη Art, Ολύμπιον


Γυναίκες με τα όλα τους/Die Gottliche Ordnung

2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′

Του Πέτρα Μπλοντίνα Βόλπε
Με τους: Μαρί Λεουνμπέργκερ, Μαξιμίλιαν Σιμόνιστσεκ, Ράκελ Μπράουνσβαϊγκ

Όταν ο σύζυγος της ταπεινής και υπάκουης νοικοκυράς Νόρας, τής απαγορεύει να πιάσει μια εργασία μερικής απασχόλησης, εκείνη νιώθει τόση αγανάκτηση που τελικά την οδηγεί ώστε να γίνει η εμβληματική φιγούρα του φεμινιστικού κινήματος του χωριού της. Όμως αυτή η πρωτόγνωρη διασημότητα θα φέρει ταπείνωση, απειλές, και ένα πιθανό τέλος στο γάμο της, αλλά, εκείνη αρνούμενη να κάνει πίσω, πείθει τις γυναίκες του χωριού της να κάνουν απεργία… και ταυτόχρονα κάνει μερικές εντυπωσιακές ανακαλύψεις σχετικά με τη δική της απελευθέρωση.

Αθήνα: Έλλη, Δαναός, Διάνα, Ζέα Digital Cinema, Μικρόκοσμος


Ένας ελέφαντας στέκεται όρθιος/Da Xiang xi di er Zuo/An Elephant Sitting Still

2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 234′

Του Hu Bo
Mε τους: Ζανγκ Γιου, Πενγκ Γιουτσάνγκ, Γουάνγκ Ουβίν, Λι Κονγκσί

Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό μιας μικρής πόλης στη βόρεια Κίνα, οι ζωές διάφορων απεγνωσμένων ανθρώπων διαπλέκονται στη διάρκεια μίας και μόνο έντονης μέρας, από το ξημέρωμα μέχρι το σούρουπο. Μια μελαγχολική ιστορία μηδενιστικής οργής, η οποία σκιαγραφεί το πορτρέτο μιας κοινωνίας που καθορίζεται από τον εγωισμό, οδηγώντας τα μέλη της να θυσιάσουν ό,τι θεωρούν πιο πολύτιμο.

Αθήνα: Ααβόρα


Μαύρη τρύπα/High Life

2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 110′

Του Claire Denis
Με τους: Ρόμπερτ Πάτινσον, Μία Γκοθ, Ζιλιέτ Μπινός

Στο Μακρινό Διάστημα. Ο Monte και η κόρη του Willow ζουν μαζί σε ένα διαστημόπλοιο σε απόλυτη απομόνωση. Ένας άντρας που η αυστηρή αυτοπειθαρχία του στέκεται σαν ασπίδα ενάντια σε κάθε επιθυμία, ο Monte, φροντίζει την κοπέλα σαν πατέρας, ενάντια στην θέληση του. Το σπέρμα του χρησιμοποιήθηκε για να γονιμοποιήσει το ωάριο της νέας γυναίκα που την γέννησε. Ήταν και οι δύο μέλη ενός πληρώματος θανατοποινιτών. Πειραματόζωα σε αποστολή. Τώρα έχουν απομείνει μόνο ο Monte και η Willow.Μέσω της κόρης του βιώνει την γέννηση μιας παντοδύναμης αγάπης. Μαζί πατέρας και κόρη προσεγγίζουν τον προορισμό τους, την Μαύρη Τρύπα στην οποία ο χώρος και χρόνος δεν υπάρχουν.

Αθήνα: Odeon Όπερα, Γαλαξίας, Ίλιον Cinema & Stage, Κηφισιά Cinemax, WestCity Cinemas, Δημ. Κιν. Σινεάκ, Σπόρτιγκ Digital Cinema, Odeon Starcity – Λ. Συγγρού, Town Cinemas (πρώην Cinepolis), Αβάνα, Ατλαντίς Classic Cinemas


Ο ευγενικός κύριος Λινκ/Missing Link

2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 94′

Του Κρις Μπάτλερ

Ο κύριος Λινκ (Κωστής Μαραβέγιας) είναι ένα ελαφρώς αφελές αλλά πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο που αποτελεί και το τελευταίο δείγμα της πρωτόγονης καταγωγής του ανθρώπου. Είναι ο σύνδεσμος που λείπει. Με όλο και περισσότερα είδη να είναι υπό εξαφάνιση, ο κύριος Λινκ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο καθώς είναι ο τελευταίος του είδους του. Ξεκινώντας μια τολμηρή αναζήτηση των μακρινών συγγενών του, θα ζητήσει τη βοήθεια του Σερ Λάιονελ Φρόστ (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), του μεγαλύτερου ερευνητή μύθων και τεράτων στον κόσμο, και της Αντελίνα Φόρτναϊτ (Αντιγόνη Ψυχράμη) που έχει στην κατοχή της τον μοναδικό γνωστό χάρτη που θα οδηγήσει στη μυθική κοιλάδα που κρύβονται οι μακρινοί συγγενείς του, σε μια απίθανη οδύσσεια σε όλον τον κόσμο.

Αθήνα: Έμπασσυ Novacinema Odeon, Γαλαξίας, Αελλώ Cinemax, Novacinema Odeon Μαρούσι, Village 15 Cinemas @ The Mall, Τρία Αστέρια 3D Digital, WestCity Cinemas, Λάμπρος Κωνσταντάρας – Ρένα Βλαχοπούλου, Village Shopping And More, Δημ. Κιν. Σινεάκ, Σπόρτιγκ Digital Cinema, Odeon Starcity – Λ. Συγγρού, Village 9 Cinemas @ Faliro, Βάρκιζα, Novacinema Odeon Γλυφάδα, Town Cinemas (πρώην Cinepolis), Αβάνα, Νανά Cinemax, Village Cinemas Athens Metro Mall – Ag. Dimitrios, Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον), Village Cinemas Παγκράτι

Θεσσαλονίκη: Βακούρα, Village Center, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία, Cineplexx One Salonica


Μάρνι – Μια τρελή συμμορία/Marnie’s World

2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 85

Των Κριστόφ Λόουενσταϊν, Βόλφγκανγκ Λόουενσταϊν

Μερικές φορές ο κόσμος έξω από το ζεστό μας σπιτικό μοιάζει απειλητικός και ξένος… άλλες φορές, όμως, απλώς μας περιμένει να τον κατακτήσουμε! Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Κριστόφ και Βόλφγκανγκ Λαουνστάιν εμπνέονται από μία ευφάνταστη ιστορία των πολυαγαπημένων αδελφών Γκριμ και την μετατρέπουν σε μια μοντέρνα, ξεκαρδιστική και γλυκύτατη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, που θα απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια!

Αθήνα: Νιρβάνα 1 & 2 Cinemax, Αελλώ Cinemax, Village 15 Cinemas @ The Mall, Κηφισιά Cinemax 3, Λάμπρος Κωνσταντάρας – Ρένα Βλαχοπούλου, Village Shopping And More, Δημ. Κιν. Σινεάκ, Cine Παράδεισος 2+1 (Δημ. Κιν/φος), Cinerama Digital cinema, Town Cinemas (πρώην Cinepolis), Νανά Cinemax, Αλεξάνδρα Digital Cinema

Θεσσαλονίκη: Βακούρα, Κολοσσαίον, Cineplexx One Salonica


Από τον Τρόμο στην Αντίσταση

2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 87′

Του Γιώργου Κεραμιδιώτη
Με τους: Θεώνη Αμοιρίδου, Δημήτρης Τσιλινίκος

Η ταινία αφηγείται γεγονότα που συμβαίνουν στο ναζιστικό στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και στη ναζιστική Γερμανία την περίοδο 1941-1944. Όπως σε κάθε πολεμική ταινία, όπου έχουμε στρατό κατοχής, εκτελέσεις, μάχες και πράξεις αντίστασης, έτσι κι εδώ έχουμε φυλακισμένους, αντιστασιακούς, συνεργάτες του εχθρού, αλλά και ιστορίες αγάπης.

Αθήνα: Studio new star art cinema

Θεσσαλονίκη: Αποθήκη 1 – Λιμάνι


Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη/Avengers: Endgame

2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 181′

Των Άντονι και Τζο Ρούσο
Με τους: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Κρις Χέμσγουορθ, Μπρι Λάρσον

Στον απόηχο της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Θάνος, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει να βρουν τον τρόπο να υπερνικήσουν τις δυνάμεις του Τρελού Τιτάνα, στο τελευταίο κεφάλαιο του μεγάλου επίλογου των Εκδικητών, μετά από 22 ταινίες της Marvel Studios.

Αθήνα: Έλλη, Αθήναιον, Αελλώ Cinemax, Τριανόν, Όσκαρ Digital, Κηφισιά Cinemax, Novacinema Odeon Μαρούσι, Village 15 Cinemas @ The Mall, Τρία Αστέρια 3D Digital, WestCity Cinemas, Άνοιξη Digital Cinema (δημ. Κιν/φος) 2+1, Φοίβος Digital Cinema, Λάμπρος Κωνσταντάρας – Ρένα Βλαχοπούλου, Village Shopping And More, Ζέα Digital Cinema, Cine Παράδεισος 2+1 (Δημ. Κιν/φος), Σπόρτιγκ Digital Cinema, Odeon Starcity – Λ. Συγγρού, Village 9 Cinemas @ Faliro, Cinerama Digital cinema, Town Cinemas (πρώην Cinepolis), Αίγλη 3D Digital, Σινέ Χολαργός, Νανά Cinemax, Village Cinemas Athens Metro Mall – Ag. Dimitrios, Άρτεμις (Δημ. Κιν/φος), Αλεξάνδρα Digital Cinema, Odeon Escape (πρώην Ster Cinemas Ίλιον), Μαρία Έλενα-Όναρ Digital Cinema (Δημ. Κιν/φος), Village Cinemas Παγκράτι

Θεσσαλονίκη: Βακούρα, Village Center, Odeon Πλατεία, Odeon Μακεδονία, Cineplexx One Salonica

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Δείτε δωρεάν το «9023», την πολυταξιδεμένη και πολυβραβευμένη ταινία!
«Μελίσσια», τo έργο του Αλέξη Σταμάτη στο Εθνικό Θέατρο!