Skip to content

Πάρ’το απ’την αρχή!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Του Παντελή Κανιούρα

Με το κλίμα σιγά σιγά να βαραίνει, τις ημέρες των Χριστουγέννων να απομακρύνονται βασανιστικά και την εξεταστική να πλησιάζει, χρειαζόμουν κάτι ευχάριστο, κάτι ελπιδοφόρο, ένα χάδι μεταμορφωμένο σε ταινία. Χώθηκα, λοιπόν, στη θεσούλα, ξεφορτώνοντας τις έγνοιες μου.

Η ιστορία περιστρέφεται, γύρω από 3 άτομα. Η Gretta (Keira Knightley) και ο Dave (Adam Levine) είναι ερωτευμένοι και ζευγάρι, από το κολέγιο, με μεγάλο τους πάθος, τη μουσική. Μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη , όπου ο Dave υπογράφει συμβόλαιο, σε μία σπουδαία δισκογραφική εταιρία και σύντομα κυριεύεται από τη δόξα, εγκαταλείποντας την αγαπημένη του. Απογοητευμένη η Gretta, στο τελευταίο της βράδυ στην πόλη, συναντά τον Dan (Mark Ruffalo), έναν μουσικό παραγωγό, σακατεμένο από τη ζωή. Εκείνος βλέπει στο πρόσωπό της το επόμενο μεγάλο αστέρι της μουσικής σκηνής και η συνεργασία τους θα τους φέρει μια καινούρια αρχή στις ζωές τους.

(L-R) KEIRA KNIGHTLEY and MARK RUFFALO star in BEGIN AGAIN

Ο John Carney επιστρέφει, μετά το Once, τη μουσική ρομαντική κομεντί, που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία το 2007, σε μία παρόμοια ταινία, ποντάροντας περισσότερα, αυτή τη φορά, στο Cast του. Η Keira Knightley συνοδεύει τη ταινία, με τις γλυκές μουσικές μελωδίες της και τον ευγενικό της χαρακτήρα, ενώ ο Mark Ruffalo κερδίζει τον θαυμασμό και την εμπάθειά μας, υποδυόμενος εξαιρετικά έναν μουσικό παραγωγό, όπου η ζωή του γκρεμίστηκε σε μια βραδιά. Στο ντεμπούτο του στην υποκριτική, ο Adam Levine δεν ήταν κακός στο ρόλο του τραγουδιστή, ένα αντικείμενο που κατέχει, δίχως όμως να μας δείχνει σημάδια ανερχόμενου ταλέντου.

Μια ευχάριστη ρομαντική κομεντί, που δεν εμβαθύνει σε μεγάλους προβληματισμούς. Ένα δημιούργημα, με αυτοσκοπό να μας αλλάξει τη διάθεση, να μας κάνει να γελάσουμε, να μας γεμίσει όρεξη για χορό και να μας θυμίσει πως αν πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, ποτέ δεν θα βγούμε χαμένοι. Αναμφισβήτητα, δεν αποτελεί ταινία φαινόμενο, αλλά είναι, άραγε, αυτό το ζήτημα σε κάθε παραγωγή;  Ή μήπως το κυριότερο είναι να μας αρέσει το αποτέλεσμα ; Εγώ θα συμφωνήσω με το δεύτερο. Η ζωή, πολλές φορές, μας φέρνει αναποδιές. Κάπου εκεί, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι απλά ένα χαμόγελο και ο John Carney μου το προσέφερε.

Στοιχεία ταινίας
Σκηνοθεσία: John Carney
Σενάριο: John Carney
Ηθοποιοί: Keira Knightley , Mark Ruffalo , Adam Levine , James Corden , Hailee Steinfeld
Διάρκεια: 104 λεπτά

begin-again-trailer-mark-ruffalo

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Album Review: Manimalism – Manimalism
New videoclip: Flying Lotus – Coronus, The Terminator