Skip to content

Οι «Fundracar» ξεδιπλώνουν το δικό τους μουσικό κόσμο!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

Ένα συνονθύλευμα διαφορετικών ήχων και κόσμων ενώνεται σε μία μπάντα, της οποίας βασική συνιστώσα αποτελεί, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η εμμονή για τη μουσική. Το όνομα τους «Fundracar», ο ήχος τους εκστατικός, φαίνεται να βρίσκεται σε τέλειο συνδυασμό με τον ιδιαίτερο και ορισμένες φορές, προκλητικό στίχο τους. Η παρέα αυτή κυκλοφορεί τον δεύτερο δίσκο της, με τίτλο “L.U.X” (Love Until Xtermination) και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, πρόκειται να τον παρουσιάσει στο κοινό της Θεσσαλονίκης, μαζί με ένα εκρηκτικό live. Μου μίλησαν, λοιπόν, για το επικείμενο live, τον ιδιαίτερο reggaeήχο και το πάντρεμά του με άλλους κόσμους, που σκοπό έχει την αφήγηση μίας ιδιαίτερης μουσικής ιστορίας.

Οχτώ χρόνια, σχεδόν, μετά τη σύστασή σας, τί θεωρείτε πως έχει αλλάξει στους «Fundracar»;

Η δημιουργία της μπάντας συμπίπτει, αν το σκεφτείς, με την αρχή όλων αυτών των αλλαγών,που βιώνουμε σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Συμπυκνωμένα γεγονότα οχτώ χρόνων, που σχεδόν άλλαξαν και αλλάζουν ακόμα τον κόσμο, όπως τον ξέραμε. Νομίζω είμαστε πια πιο ώριμοι για το τι θέλουμε, αλλά και πιο τσαντισμένοι μαζί. Ωστόσο, η εμμονή με τη μουσική παραμένει ίδια.

Εντάσσετε στον κλασσικό reggae ήχο, διάφορα άλλα στοιχεία και είδη. Είναι κάτι που πραγματοποιείται αβίαστα ή αποτελεί μία επιθυμία εξέλιξης του “reggae rhythm”;

Ποτέ δεν παίζαμε το ένα ή το άλλο στυλ μουσικής καθαρά. Δεν ταυτιστήκαμε με κάποιο συγκεκριμένο είδος ή sound. Μας αρέσει να ανακατεύουμε όλα αυτά τα ετερόκλητα είδη σε ένα, σαν μια μουσική ιστορία.

Πώς βλέπετε τη reggae/dub σκηνή στην Ελλάδα;

Η reggae- dub σκηνή στην Ελλάδα υπάρχει. Απλά υπάρχει, όμως. Εκπροσωπείται, βέβαια, από δυνατές, τόσο σε ιστορία, όσο και σε μουσική, μπάντες, αλλά και παραγωγούς, djs και soundsystems. Υπάρχει ένας σκληρός πυρήνας, που στηρίζει τη reggae σκηνή. Ακόμα,όμως, δεν έχει γίνει το επόμενο βήμα για να περάσει στο ευρύ κοινό, καθώς βέβαια δεν ευνοεί ο χωροχρόνος και η προκατάληψη που υπάρχει.

Υπάρχει κάποιο γεγονός, στην πορεία σας, που να καθόρισε την μπάντα σε αυτό που είναι σήμερα;

Είμαστε ζωντανοί οργανισμοί και ό,τι συμβαίνει, μας επηρεάζει ανάλογα. Οι δυσκολίες και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει μια μπάντα, για να υπάρξει, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.

11698867_1015672071805937_8991369211117482529_oΠώς θα χαρακτηρίζατε του στίχους των τραγουδιών σας;

Οι στίχοι μας αφήνουν χώρο για σκέψη στον ακροατή ,να φανταστεί και συνεπώς, να νιώσει. Είναι μια περιληπτική καταγραφή της καθημερινής παράνοιας που ζούμε, μέσα από το δικό μας πρίσμα και συναίσθημα.

Νέος δίσκος με τίτλο “L.U.X.” ή αλλιώς “Love Until Xtermination”. Επίκαιρος, όσο ποτέ. Πώς καταλήξατε στην επιλογή του;

Θέλαμε να βάλουμε κοντά δυο λέξεις, με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα και σημασία. Για μας, είναι σαν σφραγίδα πια, με δυνατό μήνυμα του τι πρέπει να κάνει κανείς. Love until xtermination, λοιπόν!

Τί διαφορετικό να περιμένουμε από το νέο δίσκο;

Το νέο album είναι μια πολύ καλή αντανάκλαση των «FUNDRACAR». Θέλαμε να είναι το ίδιο δυνατός, όπως το “ΠΛΑΚΩΣΟY”, την πρώτη μας δουλειά, και μάλλον είναι καλύτερος. Είναι πιο “εμείς”.

Και η συνεργασία με τον Εισβολέα, πώς προέκυψε;

Ξεχωρίζουμε τον Εισβολέα σαν μουσικό και στιχουργό, σύμφωνα με τη στάση του απέναντι στα πράγματα και σαν άνθρωπο. Γνωριστήκαμε, παίξαμε και το αποτέλεσμα μας άρεσε από κοινού, γι’ αυτό και το ηχογραφήσαμε τελικά. Ο κόσμος γούσταρε και το δέχτηκε σαν πείραμα.

Εμμένετε στη δωρεάν διανομή των δίσκων σας, από το διαδίκτυο. Γιατί;

Δίνουμε τη μουσική μας free στο site μας, έτσι ώστε να φτάσει σε περισσότερα αυτιά. Ο κόσμος μπορεί να κατεβάζει οτιδήποτε έχουμε κάνει ως τώρα. Δεν ασχολούμαστε με το οικονομικό συμφέρον και το θεωρούμε βασικό σαν στάση, ειδικά αυτή την εποχή. Ο κόσμος μας στηρίζει με την παρουσία του στο live.

Τί πρόκειται, λοιπόν, να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, στο Block 33;

Θα παρουσιάσουμε το σύνολο της μέχρι τώρα πορείας μας, αλλά και το μέλλον των «Fundracar», όπως το έχουμε φανταστεί. Θα υπάρξουν βέβαια και εκπλήξεις, από φίλους, εδώ στη Θεσσαλονίκη, οπότε κανείς δεν πρέπει να χάσει αυτό το live!

12190084_1073302659376211_4258274174430075843_n

AUTHOR

Χαρίκλεια Στρίγγα

Μία φράση που θα την εκπροσωπούσε; Η γλυκιά μελαγχολία! Αυτή που σου προκαλεί η δύση του ηλίου, ένα γλυκόπικρο τραγούδι ή ένα βράδυ καλοκαιριού.

Loading...
House και techno μουσική στο κέντρο της Αθήνας!
“PHASE REVERSE: Δίνουν στη δημοσιότητα νέο video clip.”