Skip to content

Οι γάτες και η χιουμοριστική φωτογραφική ματιά του Masayuki Oki.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Το αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας αποτελείται από πάνω από 6.800 νησιά, από τα οποία κατοικούνται περίπου 280· σε ορισμένα από αυτά, γνωστά ως neko-shima ή «γατονήσια», τα υπερήφανα τετράποδα ξεπερνούν κατά πολύ τα νοήμονα δίποδα. Ψαροχώρια, όπως στο Aoshima, το πιο γνωστό από τα περίπου δώδεκα «γατονήσια», έφεραν στις αρχές του 20ού αιώνα γάτες για να αντιμετωπίσουν τα τρωκτικά. Οι απόγονοι αυτών των γατιών εδώ και χρόνια γοητεύουν τον φωτογράφο Masayuki Oki.

Ακούραστος, εδώ και οκτώ χρόνια ο Oki καταγράφει με τον φακό του γάτες στην πόλη του, το Τόκιο και σε νησιά σε όλη τη χώρα, εστιάζοντας στις διαδράσεις των αιλουροειδών μεταξύ τους. Μέσα από μια ανθρωπομορφική φωτογραφική ματιά, στις φωτογραφίες απεικονίζονται με χιούμορ παιχνιδιάρικοι πήδοι και άγαρμπα μπερδέματα των τετράποδων.

Στον λογαριασμό του στο Instagram δίνεται η δυνατότητα να έχουμε το βάλσαμο των στιγμιότυπων που απαθανατίζει ο Oki. Κάθε χρόνο εκδίδει ημερολόγιο με τις καλύτερες φωτογραφίες του της χρονιάς ενώ συχνά τροφοδοτεί και το κανάλι του στο YouTube.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Όχι εγώ: Ένα έργο του Μπέκετ από την Ομάδα Σημείο Μηδέν.
Design αυτοκινήτου: Μοντέλα που έχουν ξεχωρίσει για την εμφάνισή τους.