Skip to content

Το The Blue Cup μας μυεί στον κόσμο του τρίτου κύματος του καφέ!

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Φωτογραφίες/Βίντεο: Γιάννης Τόμτσης

Κάπου ανάμεσα στα Λαδάδικα και στην οδό Σαλαμίνος 8 στεγάζεται από το 2013 σε ένα αναπαλαιωμένο διατηρητέο κτίριο, το The Blue Cup, καταφέρνοντας να φέρει στην πόλη την μαγεία του «τρίτου κύματος του καφέ» και να μυήσει τους Θεσσαλονικείς στη φιλοσοφία του!

Το The Blue Cup προσφέρει μια προσεγμένη εμπειρία βασισμένη στους μονοποικιλιακούς speciality καφέδες και τις χειροποίητες μεθόδους παρασκευής. Συνεργάζεται με την ελληνική εταιρεία Mokka Coffee, μια από τις παλαιότερες εταιρείες στον χώρο του καφέ, η οποία ειδικεύεται στους speciality καφέδες καθώς από το 1999  συνεργάζεται με την φάρμα Monte Alegre, την καλύτερη και μεγαλύτερη φάρμα της Βραζιλίας. Το blend (χαρμάνι) της εταιρίας Mokka Coffee αποτελείται από τρεις διαφορετικές επεξεργασίες της συγκεκριμένης φάρμας. Η ομάδα της Mokka Coffee καβουρδίζει δύο φορές την εβδομάδα τον βραζιλιάνικο πιστοποιημένο καφέ, δίνοντας του ένα εξαιρετικό και ποιοτικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά, το freddo η ομάδα των baristi του The Blue Cup προτείνει το ιδανικό blend (χαρμάνι) για σίγουρο και σταθερό αποτέλεσμα. Επίσης, αυτό το διάστημα μπορεί ο καθένας να βρει και να γευτεί ένα εξαιρετικό καφέ της ποικιλίας El Salvador Pacamara, ο οποίος έχει κατακτήσει το βραβείο Cup of Excellence.

Πρωτοπόροι της διαδικασίας brew, δηλαδή της απόσταξης, οι έμπειροι baristi μπορούν να παρασκευάσουν μια συγκεκριμένη ποικιλία καφέ με διαφορετικούς τρόπους, δίνοντας και διαφορετικό χαρακτήρα στον καφέ και ικανοποιώντας έτσι τις διάφορες προτιμήσεις του κόσμου. Στο μικρό «εργαστήρι της καφεΐνης» θα βρεις σύνεργα όπως τη μηχανή espresso Victoria Arduino Black Eagle gravitech, τους μύλους Mazzer-Ditting-Mahlkonig, το V60, το Chemex ή το Aeropress, καθώς και το Coffee Syphon.

Η συνηθέστερη απόσταξη είναι αυτή του V60, μιας και το αποτέλεσμα είναι καθαρό και αρωματικό, ενώ από την άλλη η διαδικασία του Coffee Syphon δίνει ένα πιο spicy χαρακτήρα. Παράλληλα, η μέθοδος του Aeropress δημιουργεί πίεση των 9 bars δίνοντας ένα ομοιογενές αποτέλεσμα με έντονο σώμα στο τελικό ρόφημα. Ακόμα, με την διαδικασία του cold brew γίνεται κρύα απόσταξη 3lt καφέ σε διάρκεια 5 ωρών και με αυτό τον τρόπο παρασκευής, προτείνουν μια εναλλακτική του κλασικού freddo espresso.

Οι ιδιοκτήτες του The Blue Cup, Ελπινίκη Αρβανιτίδου και Βασίλης Καρίπογλου, μας μίλησαν για την φιλοσοφία του καφέ. «Αγαπάμε τον καφέ για αυτό και στόχος μας είναι η καλή ποιότητα και η τεχνογνωσία, προκειμένου να υπάρξει μια διαφοροποίηση και ένα ισχυρό αποτύπωμα για το μαγαζί», όπως μας ανέφεραν.

Παράλληλα, ο χώρος του The Blue Cup λειτουργεί ως καφεκοπτείο. Ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί αλεσμένο ή μη καφέ (espresso και φίλτρου), καθώς και ορισμένα εργαλεία παρασκευής του (Hario, Acaia, Aeropress, Chemex). Η ποιότητα καφέ και snack που παρέχει έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση του take away, αφού από νωρίς το πρωί το The Blue Cup είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες του.

Ακόμα, εκεί παρασκευάζονται μερικά από τα πιο γευστικά signature ροφήματα όπως Oreo, Lila Ρause και Mochaccino ενώ από το πρωί έως το βράδυ ο καφές ή το πότο μπορεί να συνοδευτεί με ένα από τα 8 πιάτα του νέου μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Σάββας Τακνασβίλης. Υγιεινές και γευστικές επιλογές με αβοκάντο, γαρίδες, σολομό, κοτόπουλο, με τη συνοδεία εκλεκτής ποιότητας τυριών και αλλαντικών.

Αν λοιπόν και εσύ αγαπάς τον καλό καφέ, μην διστάσεις παρά να επισκεφτείς το The Blue Cup και να ανακαλύψεις όλους εκείνους τους τρόπους και τις τεχνικές που θα δώσουν το γεύση που ζητάς!


The Blue Cup
Σαλαμίνος 8, Λαδάδικα

Ακολουθήστε το The Blue Cup
www.facebook.com/thebluecup.gr
www.instagram.com/thebluecup

AUTHOR

Κατερίνα Τσιουρή

Μαγικός ρεαλισμός. Έχει γάτο μουστακάτο. Χρειάζεται καφέ, πολύ καφέ. Νησιώτισσα που έχει πάρει τα βουνά. Ψυχαναγκαστική από κούνια.

Loading...
Το Promo Espresso & Spirits είναι το σπίτι του καλού ποτού!
Η Έπαυλη Μαρόκκου είναι το νέο “Talk of the Τown”!