Skip to content

Η Melisoula ξέρει πώς να κάνει τη ζωή σου πιο γλυκιά!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Κείμενο: Χριστίνα Δελιανή

Είναι μια από τις πιο γνωστές pastry bloggers και πρόσφατα άνοιξε το δικό της κανάλι στο Youtube. Κάθε μέρα ανεβάζει συνταγές στα social media, και γεμίζει το feed μας με περίτεχνες τούρτες, βουτυράτα μπισκότα και κέικ, ενώ στο κανάλι της θα βρεις συνταγές για γλυκά που εντυπωσιάζουν. Είναι η Μελίνα Χατζηπαντελή και ξέρει πώς να κάνει γλυκιά τη ζωή σου.

 

Πότε ξεκίνησες το food blog σου και τι ρόλο έπαιξαν τα social media στην πορεία σου;

Ξεκίνησα κάπως ανάποδα. Άρχισα να ασχολούμαι με την ζαχαροπλαστική εμπειρικά. Μου άρεσαν πολύ τα γλυκά και άρχισα να τα φτιάχνω και να ανεβάζω φωτογραφίες στο Facebook. Οι δημοσιεύσεις μου είχαν μεγάλη απήχηση και έπαιρνα αρκετά likes και χαιρόμουν. Αυτό οδήγησε και στην δημιουργία λογαριασμού στο Instagram. Το 2015 σκέφτηκα να κάνω ένα blog για να τα αρχειοθετήσω όλα μαζί. Να έχω ένα προσωπικό cook book προσβάσιμο στον καθένα. Πρόσφατα, έγινε και το κανάλι μας στο Youtube, όπου δίνοντας έμφαση στην εικόνα και στο βίντεο, εξηγούμε πως εκτελούνται οι συνταγές.

Ξέρουμε πως ζεις στην Πτολεμαΐδα. Τι σε κρατά εκεί;

Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν, έχω ζήσει για μεγάλα διαστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ έχω ταξιδέψει και αρκετά στο εξωτερικό. Η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που μπορώ να την πάρω και να πάω να την εξασκήσω σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Γιατί λοιπόν να μην την κάνω από την Πτολεμαΐδα; Άλλωστε είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Εδώ βρίσκονται οι δικοί μου άνθρωποι, οι φίλοι μου! Δεν νιώθω να μου λείπει κάτι εδώ που θα μπορούσα να το έχω κάπου αλλού.

Πώς αποφασίζεις για τις συνταγές σου και τα όσα προτείνεις στο κανάλι σoυ;

Συνήθως οι ιδέες με βρίσκουν σε τρελές στιγμές. Έμπνευση μπορεί να μου δώσει ένα έντονο χρώμα που θα δω σε μια βιτρίνα, ή ένα φρέσκο υλικό που θα βρω όταν βγω για ψώνια. Μια μυρωδιά ή μια μνήμη. Δοκιμάζω τα πάντα, δεν πετυχαίνουν όμως πάντα. Επίσης, η διάδραση με τον κόσμο παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόφαση που θα πάρω.  

Υπάρχουν συνταγές που ακόμη δεν τόλμησες να δοκιμάσεις να φτιάξεις επειδή είναι πολύ περίπλοκες;

Καμία συνταγή δεν είναι περίπλοκη. Μερικές ίσως έχουν κάποιο βαθμό δυσκολίας ο οποίος οφείλεται είτε σε χρονοβόρα εκτέλεση, είτε αποτελείται από πολλά στάδια παρασκευής. Με υπομονή αγάπη και μεράκι καμία συνταγή δεν είναι δύσκολη και το αποτέλεσμα, πραγματικά σε αποζημιώνει.

Ποιες είναι οι τάσεις στη ζαχαροπλαστική αυτή την περίοδο;

Όπως και στην μόδα έτσι και στην ζαχαροπλαστική οι κυρίαρχες τάσεις ξεκινούν από την Γαλλία. Πειραγμένα παραδοσιακά γλυκά, αποδόμηση των κλασσικών συνταγών και κάτι που τείνει να καθιερωθεί και να μην είναι μία τάση που θα περάσει, είναι ο σεβασμός στην πρώτη ύλη και η αναζήτηση της αυθεντικής γεύσης.

Επηρεάζεσαι από το Pinterest ή το Instagram; Πόσο εύκολο είναι να ετοιμάσει κανείς αυτά τα περίτεχνα γλυκά που βλέπει στο ίντερνετ;

Δεν θα έλεγα ότι επηρεάζομαι. Φυσικά και παρακολουθώ τα trends, άλλα μου αρέσουν και άλλα όχι τόσο. Ό,τι κερδίζει το ενδιαφέρον μου, το κρατάω και το εξελίσσω με βάση την προσωπική μου αισθητική και το δικό μου γούστο. Όσο για το αν είναι εύκολο ή όχι να πετύχει κανείς την εικόνα των γλυκών όπως την συναντάμε στο internet μπορείτε να το διαπιστώσετε με μια επίσκεψη στο κανάλι μου στο youtube.

Δείτε περισσότερα: www.melisoula.gr
Facebook/ Instagram: @melisoula.gr

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Βόλτα στις καλύτερες μπιραρίες της Θεσσαλονίκης!
Εσύ, μήπως είδες την Ιταλίδα καλλονή που τριγυρνά στη Θεσσαλονίκη;