Skip to content

Μειονεκτήματα του να μένετε σε μικρή πόλη.

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Αν ζείτε σε μία μικρή πόλη, γνωρίζετε πως έχει πολλά θετικά, αλλά έχει αντίστοιχα και πολλά αρνητικά. Παρακάτω θα εστιάσουμε στα μειονεκτήματα, του να μένετε σε μία μικρή πόλη.

Έλλειψη ιατρικής περίθαλψης

Ένα μεγάλο πρόβλημα της διαμονής σε μία μικρή πόλη, είναι η ελάχιστη αν όχι ανύπαρκτη ιατρική περίθαλψη.

Αν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη επίσκεψη στον γιατρό, απλά κανονίζετε ποια μέρα να πάτε στην μεγαλύτερη πόλη στην οποία βρίσκεται, για να σας εξετάσει.

Όμως σε κάποια έκτακτη ανάγκη, αναγκαστικά πρέπει να καλέσετε έναν γιατρό από μία άλλη πόλη να έρθει στην δική σας ή να πάτε εσείς σε μία μεγαλύτερη πόλη και θα έχει περάσει πολλή ώρα μέχρι να πάρετε βοήθεια.

Μικρές εκπαιδευτικές δυνατότητες

Άλλο ένα αρνητικό των μικρών πόλεων, είναι οι μικρές δυνατότητες εκπαίδευσης που παρέχονται. Σε κάποιες μικρές πόλεις, υπάρχουν πολύ λίγες ή ακόμα και μία μόνο τάξη σε ολόκληρο το σχολείο και φυσικά συνήθως δεν υπάρχουν πανεπιστήμια.

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να σπουδάσετε, αναγκαστικά πρέπει να μετακομίσετε σε άλλη πόλη, σε πολλές περιπτώσεις.

Λίγα μαγαζιά

Είναι προφανές ότι σε μία μικρή πόλη, δεν υπάρχει τόση ζήτηση για καταστήματα, όσο σε μία μεγαλύτερη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην μικρή πόλη σας να μην έχετε διάφορες αλυσίδες μαγαζιών και μάρκες ρούχων, που βρίσκει κανείς εύκολα σε μία μεγάλη πόλη.

Περιορισμένες θέσεις εργασίας

Λόγω του μικρού πληθυσμού, δεν υπάρχουν πολλά μαγαζιά και κατ’ επέκταση, δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας. Οπότε, έχετε μικρή δυνατότητα επαγγελματικής εξέλιξης και για να κυνηγήσετε κάποια καριέρα, το πιθανότερο είναι να αναγκαστείτε να φύγετε από αυτή την πόλη.

Λίγος κόσμος

Φυσικά αφού ο πληθυσμός είναι μικρός, δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Πιθανότατα όλοι γνωρίζεστε μεταξύ σας απ’ όταν ήσασταν παιδιά και αν δεν έχετε καλές σχέσεις με τους συμπολίτες σας, δεν έχετε άλλες δυνατότητες για κοινωνικοποίηση.

Έλλειψη ιδιωτικότητας

Το πιο γνωστό μειονέκτημα που έχουν οι μικρές πόλεις, είναι πως δεν υπάρχει καμία ιδιωτικότητα. Όλοι γνωρίζεστε μεταξύ σας και τα κουτσομπολιά μεταφέρονται γρήγορα.

Ως αποτέλεσμα, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, χωρίς να αισθάνεστε ότι κάποιος σας βλέπει.

Αν έχετε κουραστεί να μένετε σε μία μικρή πόλη και έχετε την δυνατότητα να μετακομίσετε, γιατί δεν πηγαίνετε σε κάποια μεγάλη πόλη;

Αν θέλετε να μετακομίσετε στην πρωτεύουσα, θα βρείτε εύκολα σπίτι σε όποια περιοχή θέλετε, γράφοντας απλώς στο διαδίκτυο «πωλήσεις κατοικιών Ελληνικό» ή «πωλήσεις κατοικιών Ανάβυσσο» ή σε όποια άλλη περιοχή επιθυμείτε.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
«Το εισιτήριο», το ποίημα της Παρασκευής.
Τo Battle Of The Best Thessaloniki ενηλικιώνεται!