Image
Top
Navigation
March 17, 2015

To «Cocktail Bar» είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του!

DSC_0480

Κείμενο: Eli
Φωτογραφίες: Ηρακλής Νικολαίδης

Είναι Παρασκευή βράδυ, κοντεύει 10 και είσαι, ήδη, στο αυτοκίνητο, στη θέση του συνοδηγού, με τον Η. δίπλα σου, να γκρινιάζει για την κίνηση και τον κορεσμό της πόλης. Σταματημένοι για ώρα στην Τσιμισκή, αναρωτιέσαι αν, όντως, θα ήταν καλύτερη η ιδέα του, να βλέπατε ταινία. Λίγο πριν απογοητευτείς πλήρως και συναινέσεις στην αναστροφή και επιστροφή στο σπίτι, παίζεις το τελευταίο σου χαρτί. Την κοινή σας αδυναμία, στα κοκτέιλ. Η κόκκινη πινακίδα, με την ένδειξη “Cocktail Bar”, αναβοσβήνει στην οθόνη του μυαλού σου.

Η τύχη είναι μαζί σου. Βρίσκετε να παρκάρετε στο τέλος της Ολυμπίου Διαμαντή και περπατάτε μέχρι την στοά, που βγάζει στην Πολυτεχνείου. Στο τέλος της, παραμερίζετε τις κουρτίνες και βρίσκεστε στο self service Cocktail Bar, που άνοιξε, πριν 4 χρόνια, τις πόρτες του και εντάχθηκε στην ετερόκλητη περιοχή, σαν να ήταν εκεί από πάντα.

DSC_0335

Η επιλογή του κοκτέιλ είναι εύκολη υπόθεση, αρκεί να περιγράψεις, στους έμπειρους bartenders, τις γεύσεις που σου αρέσουν και να είσαι έτοιμος, να αφεθείς στο πρωτόγνωρο. Φυσικά, δεν θα αρνηθούν να σου ετοιμάσουν μια κλασική margarita ή ένα negroni (βλέπε εδώ), αλλά γιατί να μην δοκιμάσεις κάτι νέο;

Το, βιομηχανικού σχεδιασμού, μπαρ είναι γεμάτο από νέο κόσμο που μιλάει, γελάει και χαζεύει τα τρελά, που συμβαίνουν πίσω από το μπαρ. Σαν άλλοι ζογκλέρ, τα παιδιά με τις χακί μπλούζες, που γράφουν #YBar, δημιουργούν και σερβίρουν, σε ταχύτητες μαγείας, ό,τι τους ζητηθεί.

nai

Σήμερα, ζητάς κάτι καυτερό, ενώ ο Η, που αρχίζει σιγά σιγά να ξεπερνάει την τρέλα της πόλης και να ηρεμεί, κάτι γλυκό να του θυμίζει το νησί του, λέει. Κι έτσι γίνεται. “Moscow’s Hottie” για την κυρία, με Vodka, βανίλια, σιρόπι μάνγκο, τσίλι πιπεριά, λεμόνι και φρέσκια καυτερή πιπεριά. Ενώ για τον κύριο, “Frany Colada”. Λευκό ρούμι, λικέρ φουντουκιού, φρέσκος πουρές ανανά, σιρόπι καρύδας και γιαούρτι. Λευκά τα σπίτια στο νησί, λευκό και το κοκτέιλ του. Στόχος επετεύχθη.

telikh

Η ώρα περνάει και το βλέμμα σου πέφτει στα κοκτέιλ των διπλανών, γιατί ο άνθρωπος, ως γνωστόν, θέλει αυτό που δεν έχει. Κλείνεις συνωμοτικά το μάτι και λίγα λεπτά μετά, έχετε μπροστά σας δύο μικρά νέα θαύματα, για τον ουρανίσκο σας. Το “Russian Eclipse” με Vodka, φρέσκο πουρέ φράουλας, μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, χυμό σμέουρου και λεμόνι, είναι κατακόκκινο και ιδιαίτερα προκλητικό, ενώ το “Dark ‘n’ Joy” με ρούμι, αρωματικά μπαχαρικά, σιρόπι πυκραμύγδαλο, lime, σπιτικό αναψυκτικό από τζίντζερ και αρωματικά μπίτερ, έχει έξτρα γαρνιτούρα, με καραμελωμένη ζάχαρη, κανέλα, καφέ και φρέσκο δυόσμο. Η Ντίνα Κουτσού, ο ιθύνων νους του Cocktail Bar, βρήκε αυτόν τον χώρο τυχαία, περνώντας, κι αυτή, ένα βράδυ από την στοά και με τον Βασίλη, τον Βαγγέλη και τον Χρήστο, έφτιαξαν ό,τι απολαμβάνουμε σήμερα. Παραδέχεται πως η επιλογή της, να στήσει ένα μπαρ, εκεί που δεν υπήρχε κανένα άλλο, ήταν ένα μεγάλο ρίσκο. Η επιβράβευση κι η εμπιστοσύνη του κόσμου, την δικαιώνει μέχρι σήμερα. Όπως χαρακτηριστικά λέει, “έχει πλάκα, γιατί ο κόσμος δεν ζητάει ένα κοκτέιλ με το όνομά του, αλλά αντίθετα, το περιγράφει. Ας πούμε, κάτι γλυκόξινο με βότκα ή κάτι φρουτώδες με τζιν”.

5

Ο Βαγγέλης Σεργίνης, κομμάτι του πυρήνα της ομάδας, μας ρωτάει αν τα κοκτέιλ ανταποκρίθηκαν των προσδοκιών μας και ο Η. δε χάνει την ευκαιρία, να απαντήσει με ερωτήσεις. Για τα υλικά που χρησιμοποιούν, για τα κοκτέιλ που “φεύγουν” περισσότερο και οτιδήποτε άλλο, σχετικό με το θέμα “κοκτέιλ”. Οι απαντήσεις είναι πλήρως κατατοπιστικές. Φρέσκα υλικά, εποχικότητα και αποφυγή των συσκευασμένων, είναι οι βασικές τους αρχές. Για να φτιάξεις ένα καλό κοκτέιλ, πρέπει να έχεις τα παραπάνω, σε συνδυασμό με κατάλληλο εξοπλισμό  και φυσικά, ρόλο παίζει κι ο ανθρώπινος παράγοντας. Προτιμάει τις έντονες γεύσεις και δεν μπορεί να παραβλέψει την αδυναμία των περισσότερων, στα γλυκόξινα κοκτέιλ. Καταλήγει πως η γνώση πρέπει να μοιράζεται και είναι περήφανος, για το “παιδί” του, το “dark n joy”.

DSC_0459

Διασχίζοντας την στοά και φεύγοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση, έχεις ακόμη την γεύση από το κοκτέιλ, που έφτασε στα χέρια σου και δεν μπορείς, παρά να κανονίσεις, εκ των προτέρων, την επόμενη φορά, που θα βρεθείς στο Cocktail Bar!

p.s. Ιδιαίτερα live και μουσικές, δεν λείπουν ποτέ από τις βραδιές του Cocktail Bar.


Πληροφορίες:

Cocktail Bar
Πολυτεχνείου 17α (στοά)
τηλ: 2310524242
mail: cocktailbar.skg@gmail.com
facebook page
Ώρες λειτουργίας: 20:30-04:00

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER TOY BEATER.GR!

Submit a Comment

Close