Skip to content

Οι ταινίες της εβδομάδας!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

 

BEATER-movies

 

Κείμενο: Εύα Κώττα

Χαμένος Παράδεισος

Το όνομα Πάμπλο Εσκομπάρ είναι, πλέον, ευρέως γνωστό σε όλες τις άκρες του πλανήτη και άρρηκτα συνδεδεμένο με τις λέξεις «καρτέλ» και «ναρκωτικά». Ο Νικ, λοιπόν, όταν πατάει το πόδι του στην Κολομβία, βρίσκει έναν παράδεισο, θάλασσες, παραλίες και ό, τι άλλο θα μπορούσε να ονειρευτεί ένας Καναδός σέρφερ. Η ζωή του γίνεται ακόμα καλύτερη, όταν γνωρίζει και ερωτεύεται παράφορα τη Μαρία, μια Κολομβιανή, που έχει θείο, όπως μαντεύετε, τον Πάμπλο Εσκομπάρ. Έτσι, ο Καναδός, θέλοντας και μη, θα μπλεχτεί στα δίχτυα της οργάνωσης και θα γνωρίσει από πρώτο χέρι αυτόν τον πολυμήχανο άνθρωπο. Θα καταφέρει να ξεφύγει, όταν η κατάσταση γίνει πιο ζόρικη, απ’ ότι περίμενε;

Σκηνοθεσία: Αντρέα Ντι Στέφανο
Πρωταγωνιστούν: Τζος Χάτσερσον, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Μπράντι Κορμπέτ, Κλόντια Τράισακ, Κάρλος Μπαρδέμ

Η συνταγή τως Πωλέτ

Φανταστείτε πως είστε μια ηλικιωμένη κυρία, που χηρεύσατε πρόσφατα και μαζί με τον άντρα σας, χάσατε κάθε επιθυμία για ζωή. Οι λογαριασμοί ξεχειλίζουν, η κόρη σας, μία κρύο μία ζέστη, ενώ ο γαμπρός σας, μισητός. Ταυτόχρονα, έχετε τα εγγόνια, να σας φωνάζουν «γιαγιά», ενώ ξεκάθαρα δεν σας ταιριάζει αυτός ο ρόλος. Οι επιλογές δεν είναι πολλές, είτε θα κλάψετε την μοίρα σας, είτε θα ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό, που θα σας αναζωογονήσει και θα σας ξελασπώσει οικονομικά. Διαλέξατε την κουρτίνα νούμερο 2 και τι έκπληξη, αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το εμπόριο κάνναβης. Ναι, καλά ακούσατε, άντε και καλές δουλειές, κυρία Πωλέτ. Μια κωμωδία, που υπόσχεται να μας “ξεκαρδίσει”!

Σκηνοθεσία: Ζερόμ Ενρίκο
Πρωταγωνιστούν: Μπερναντέτ Λαφόν, Ντομινίκ Λαβανάν, Φρανσουάζ Μπερτέν, Αντρέ Πανβέρν, Αξέλ Λαφόν 

Σαγκάη

Ταινία, βασισμένη στο βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού «Ζ». Μία ιστορία πολιτικής διαφθοράς, σε μία φανταστική πόλη, στη σύγχρονη Ινδία. Η υπόθεση έχει ως βασικό κορμό τη δολοφονία ενός πολιτικού ακτιβιστή, την ημέρα της ομιλίας του. Ένας εισαγγελέας αναλαμβάνει να βρει τους πραγματικούς υπαίτιους και σιγά σιγά, ανακαλύπτει διάφορα παιχνίδια εξουσίας.

Σκηνοθεσία: Ντιμπακάρ Μπανερτζέ
Πρωταγωνιστούν: Εμραάν Χασμί, Αμπχάι Ντεόλ, Πρασένζιτ Σατερτζέ 

Αγνωστη Γη

Αραβική Ανοιξη, Υεμένη 2011 και η επανάσταση συνεχίζεται. Είναι η εποχή των μουσώνων και στο νησί Σοκότρα, η ζωή κυλά ήρεμα. Ένα ιστιοφόρο, με Ισραηλινή σημαία, βυθίζεται και οι έρευνες για επιζώντες, ξεκινούν. Το σώμα ενός ναυαγού ξεβράζεται σε μια παραλία. Στην άλλη άκρη του νησιού, ένας ντόπιος βλέπει στα όνειρά του το ναυαγό, ο οποίος ζητά τη βοήθειά του. Μέσα από το σώμα του ναυαγού, ενός ανθρώπου που έβλεπε τη ζωή του να βυθίζεται, ξεκινά αυτή η περιπέτεια, με σκοπό να τον αφυπνίσει και να του θυμίσει να είναι ευγνώμων.

Μια ταινία, που δίχασε τον αραβικό κόσμο και το Ισραήλ.

Σκηνοθεσία: Μάνουελ ντε Κόκο
Πρωταγωνιστούν: Μάνος Κοκορομύτης, Σάια Σάλεμ, Ντάνιελ Πλάκετ

Η ταπείνωση

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ. Ο Αλ-Πατσίνο ενσαρκώνει ένα διάσημο βετεράνο ηθοποιό, ο οποίος βρίσκεται στα όρια του λογικού και του παράλογου. Έχει χάσει λίγο τον εαυτό του και δυσκολεύεται να εναρμονιστεί με την πραγματικότητα. Κάπου εκεί, γνωρίζει μια γυναίκα, κατά 25 χρόνια νεότερη του, η οποία είναι αμφισεξουαλική και χωρίς να το καταλάβει, συνάπτει ερωτική σχέση μαζί της. Ο περίγυρος δεν αντιδρά και τόσο θετικά, αλλά αυτός αρνείται να συμμορφωθεί με τους κανόνες τους. Τελικά, πού θα οδηγηθεί αυτή η ερωτική ιστορία;

Σκηνοθεσία: Μπάρι Λέβινσον
Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Γκρέτα Γκέρβικ, Νίνα Αριάντα, Ντίλαν Μπέικερ

Chic!

Μια ακόμα κωμωδία, για αυτήν την εβδομάδα, σε σκηνοθεσία του Ζερόμ Κορνουό, ο οποίος επηρεάστηκε σημαντικά από τις κωμωδίες και τις ρομαντικές κομεντί των Μπλέικ Εντουαρτς και Χάουαρντ Χοκς. Το “στόρυ” της ταινίας κυλάει ως εξής: Η Αλίσια Ρικοσί είναι σχεδιάστρια μόδας, σε έναν επώνυμο οίκο υψηλής ραπτικής και μεγάλη ντίβα. Ενώ η παρουσίαση της επόμενης κολεξιόν πλησιάζει, χάνει την έμπνευσή της, εξαιτίας ενός χωρισμού. Η καυστική διευθύντριά της, Ελέν Μπιρκ,  πρέπει να βρει άμεσα λύση, ώστε η Αλίσια να ξαναβρεί τη δημιουργική της δύναμη. Δύο γυναίκες, έτοιμες για όλα! Οι μπελάδες είναι αναπόφευκτοι!

Σκηνοθεσία: Ζερόμ Κορνουό
Πρωταγωνιστούν: Φανί Αρντάν, Μαρίνα Χαντς, Ερίκ Ελμοσνίνο

 

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Μαριάνθη Πάσχου & Αριάδνη Χατζητάτση: Το Αrt 2 Rue – Street Art Fest φωνάζει «Αlors on y va!= Λοιπόν πάμε!»
Θανάσης Αλευράς & Κωνσταντίνος Καϊκής: 2 ήρωες ανάμεσά μας.