Image
Top
Navigation
October 18, 2017

Οι Les Au Revoir είναι νοσταλγοί μιας άλλης εποχής!

 

IMG_5542

Επιμέλεια: Σύρμα Κιουπέλογλου | Φωτογραφίες: Άννα Θεοδωρίδου

Οι Les Au Revoir είναι μία μπάντα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Ελλάδα, μία μπάντα που γυρνάει τον χρόνο λίγο πίσω ή και πολύ. Πειράζουν μουσικά κομμάτια, που έχουμε ακούσει, αλλά με τρόπο που δεν έχουμε ξανακούσει. Με πολλές επιρροές στον ήχο τους και τη γνώριμη retro αισθητική τους θα παρουσιάσουν, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, το πρώτο τους ολοκληρωμένο album Retro ‘Clock, στο Shark Bar Restaurant. Με αφορμή αυτό μιλούν στον Beater.gr, για το νέο τους δίσκο αλλά και το πως οι ίδιοι βιώνουν την εποχή της νοσταλγίας.

 

Les Au Revoir, η τελευταία κλεφτή ματιά μετά από έναν αποχαιρετισμό, γράφεται στην προσωπική σας σελίδα. Γιατί διαλέξατε ένα τόσο γλυκόπικρό όνομα;

Η ζωή είναι γλυκόπικρη και η αλήθεια είναι ότι όταν βρήκαμε το όνομα “Les Au Revoir” δεν σκεφτήκαμε ότι θα καθρέφτιζε και αυτό το κομμάτι, της ζωής. Οι Les Au Revoir αφήνουν, μέσα από τη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις τους, μία υπόσχεση ότι τραγούδια που αγαπήσαμε στο παρελθόν, θα έχουμε την ευκαιρία να μας συντροφεύουν και στο παρόν. Εις το Επανειδείν! Πόσες φορές αυτή η φράση μας συνόδευσε στη ζωή.

IMG_5403

Το στίγμα της μπάντας είναι οι ιδιαίτερες διασκευές σε ρομαντικά κομμάτια περασμένων δεκαετιών. Γιατί μόνο covers και τι είναι αυτό που σας ελκύει σε ένα κομμάτι ώστε να το πειράξετε;

Για μας οι Les Au Revoir δεν είναι ένα ακόμα group, είναι ένας τρόπος έκφρασης και ένα μέσο που έχει σκοπό να επαναφέρει κλασσικές μελωδίες στο σήμερα με σεβασμό πάντα στο πρωτότυπο τραγούδι. Κάθε διασκευή που υπάρχει στην πρώτη μας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Retro’ Clock”, είναι ξεχωριστή και δεν υπάρχει παρόμοια στο album.

Οι επιλογές των τραγουδιών έγιναν σε διαφορετικές περιόδους και είχαν να κάνουν καθαρά, με την αίσθηση που μας άφηνε ένα τραγούδι όταν το ακούγαμε. Έτσι, παράδειγμα το “Θα ξανάρθεις” μας προκαλούσε νοσταλγία, το “Θυμήσου το Σεπτέμβρη” μας ταξίδευε σε παραμύθι, οι “Θαλασσιές οι Χάντρες” μας θυμίζουν το καλοκαίρι και όλα είχαν να κάνουν με τις κλεφτές ματιές στο χρόνο γι’ αυτό και το album ονομάστηκε “Retro’ Clock”!

IMG_5451

Κάποιοι λένε ότι οι διασκευές συνιστούν μια εύκολη λύση σε μια εποχή έλλειψης πρωτογενούς δημιουργίας. Τι απαντάτε;

Σίγουρα η παρθενογένεση είναι μάστιγα της εποχής μας και τρέφεται αρνητικά από την κρίση, οικονομική και κοινωνική. Εμείς καταφύγαμε σε αυτή την “εύκολη λύση” στην ανάγκη μας να αγγίξουμε κλασσικά δημιουργήματα, να τα κάνουμε γνωστά στο σήμερα και να αποδώσουμε κάτι άρτιο. Ας μη γελιόμαστε, είμαστε 3 χρόνια συγκρότημα. Το να ξεκινάς σωστά έστω και με covers σίγουρα μόνο κατακριτέο δεν είναι.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι μουσικές επιρροές σας σαν συγκρότημα;

Κάθε μέλος του συγκροτήματος είναι μια τελείως διαφορετική προσωπικότητα, με διαφορετικές μουσικές επιρροές. Ο Κώστας Καραμήτσος (Πλήκτρα) ασχολείται και ακούει κυρίως ηλεκτρονική μουσική, ο Λεωνίδας Αναγνώστου (Ακουστική Κιθάρα) είναι τζαζ κιθαρίστας και γώ (Αλεξάνδρα Μπουνάτσα – Τραγούδι) έχω αρκετά λάτιν, αλλά και κλασσικά ακούσματα. Το πάντρεμα όλων αυτών δημιουργεί τον ήχο των Les Au Revoir.

IMG_5400

Εκτός από τον ήχο δίνετε μεγάλη σημασία και στην εικόνα που τον συνοδεύει για την επίτευξη μιας ρετρό αισθητικής. Τι είναι αυτό που σας κάνει να γυρνάτε πίσω το χρόνο;

Στην εικόνα σταθήκαμε τυχεροί από την αρχή, γιατί ο σκηνοθέτης όλων των video clip μας Δημήτρης Συλβέστρος κατάλαβε ακριβώς αυτό που είχαμε ως ιδέα για τους Les Au Revoir. Η αισθητική μας δεν είναι μόνο ρετρό. Αν κάποιος καθίσει και παρατηρήσει εκτενέστερα την οπτικοποίηση μιας δικιάς μας διασκευής θα καταλάβει ότι δεν προσπαθήσαμε, απλά, να μεταφέρουμε τον ακροατή σε μία άλλη εποχή, αλλά μέσα από την εικόνα μας θέλουμε να “ακούσει” τη μουσική και με την αίσθηση της όρασης.

Ζούμε σε μία εποχή νοσταλγίας;

Νομίζω δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε πλέον. Σε μια εποχή στασιμότητας στη δημιουργία, λογικό είναι να νοσταλγούμε εποχές που δινόντουσαν περισσότερες ευκαιρίες σε καλλιτέχνες, να εξωτερικεύσουν το ταλέντο τους.

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική σας δουλειά “Retro’ Clock”, τι θα ακούσουμε σε αυτό το δίσκο;

Πέρα από την ποικιλία των ακουσμάτων που προαναφέραμε, η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά “Retro’ Clock”, που κυκλοφορεί σε CD από την Plus Rec, περιέχει όλες τις διασκευές που έχουμε εκδώσει επίσημα μέχρι τώρα, από το “Θα ξανάρθεις” μέχρι το “Ήρθες Αργά”, καθώς και τα δυο υπέροχα remixes που συμπεριλήφθησαν σε συλλογές του Buddha Bar: “Θα Ξανάρθεις”, από KLed Mone και “Άσε Με Να Φύγω” από Dreamers Inc. Την παραγωγή του δίσκου υπογράφει ο Χάρης Πρώιος που είναι ο μέντορας μας και ο άνθρωπος πίσω από κάθε μας καλλιτεχνική επιλογή.

Που μπορεί κάποιος να σας ακούσει live και ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Προς το παρόν δουλεύουμε πυρετωδώς για την μεγάλη βραδιά της παρουσίασης του δίσκου μας “Retro’ Clock” που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, όπου για πρώτη φορά θα παρουσιάσουμε όλο το album μας σε full band εκδοχή και η παρέα μας επί σκηνής θα είναι πιο μεγάλη, με την προσθήκη τυμπάνων, percussion και τρομπέτας. Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει τις εμφανίσεις μας σε όλη την Ελλάδα, γιατί φέτος το χειμώνα θέλουμε να γυρίσουμε και να παρουσιάσουμε το νέο μας δίσκο, καθώς και το ανανεωμένο πρόγραμμα, σε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε!


*Οι Les Au Revoir παρουσιάζουν απόψε, 18 Οκτωβρίου, το νέο τους δίσκο, με τίτλο “Retro’ Clock”, στο Shark Bar Restaurant!

Shark Bar-Restaurant
Αργοναυτών 2, Καλαμαριά
Τ.Κ.: 551 31
Κρατήσεις: 231 041 6855 

Les Au Revoir Full Band:
Αλεξάνδρα Μπουνάτσα (Τραγούδι)
Κώστας Καραμήτσος (Πλήκτρα – programming)
Λεωνίδας Αναγνώστου (Ακουστική Κιθάρα)
Αναστάσης Βούκης (Drums)
Κώστας Κατσαρός (Τρομπέτα & Percussion)

Find Les Au Revoir on:
Facebook: https://www.facebook.com/LesAuRevoir
YouTube (Full Album)https://www.youtube.com/playlist?list=PLjkbbyRLGNlOTPHz48YgeUDIbbzVDET-x
iTunes: https://itunes.apple.com/gr/album/retro-clock/id1235081289
Spotify: https://open.spotify.com/album/1S48fUgKcNVT4IWdSr4NfQ

**Ευχαριστούμε το Uberdooze για τη φιλοξενεία. 

#beaterGR | Η φωτογραφία σου εδώ!

Τα καλυτερα νεα καθε εβδομαδα στο mail σου!