Skip to content

28.000: Το νέο single του Άκη Μπαρούτα!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

28.000: Το single προπομπός του νέου άλμπουμ του 24χρονου τραγουδοποιού Άκη Μπαρούτα που θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες.

Με το 28.000 ο νεαρός τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη μας δίνει μία πρώτη γεύση  από το επερχόμενο άλμπουμ του Επιστρέφω στη Γη που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα από την Puzzlemusik.

Kυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή (download και streaming).
iTunes: https://apple.co/2BAGEvN
Spotify: http://spoti.fi/2HrttxQ
Amazon: http://amzn.to/2Fb3Y2T
Google Play: http://bit.ly/2oiUjzB
Deezer: http://bit.ly/2FcMseH
Tidal: http://bit.ly/2og8hBV


O Άκης Μπαρούτας γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε την κιθάρα σε ηλικία 15 ετών, ενώ συνέχισε τις σπουδές του πάνω στη μουσική στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το πρώτο του άλμπουμ Στις Πλατείες του Κόσμου (Polytropon Records) κυκλοφόρησε τον 2014 όταν ο Άκης ήταν μόλις 21 ετών. To Επιστρέφω στη Γη θα είναι το δεύτερο άλμπουμ του και θα περιέχει 10 τραγούδια σε μουσική και στίχους του ίδιου.

Τα τραγούδια του Επιστρέφω στη Γη συνθέτουν μια ειλικρινή καταγραφή προσωπικών στιγμών και στοχασμών, τα οποία περιστρέφονται γύρω από τη δίνη του φαντασιακού. Σαν σύνολο δημιουργούν έναν προσωπικό κόσμο, στον οποίο όμως κανείς μπορεί να βρει ένα κομμάτι του εαυτού του ή/και των σκέψεων του. Το 28.000 επιλέχτηκε ως πρώτο single κυρίως επειδή είναι το τραγούδι που θα ανοίγει και το άλμπουμ και ως τέτοιο κρίθηκε ιδανικό για να εισάγει τον ακροατή στον κόσμο αυτό.

Το 28.000 συνοδεύεται από ένα video clip βασισμένο στην ιδέα και υλοποίηση της Μαρίλειας Γαβρή.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/gQV6yoeKxx4″ mode=”normal” autoplay=”no”]

Τηρώντας την παράδοση που θέλει τα digital singles της Puzzlemusik να συνοδεύονται από ένα b-side (στα πρότυπα και με την λογική των b-sides των κυκλοφοριών σε 7” βινύλιο) το τραγούδι 28.000 συνοδεύεται από ένα instrumental mix του ίδιου τραγουδιού την οποία έκανε ο Χρήστος Μέγας. Η (σχεδόν) οργανική εκδοχή του 28.000 δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ και θα διατίθεται μόνο ψηφιακά με την παρούσα κυκλοφορία.

Στο single, καθώς και στο επερχόμενο άλμπουμ Επιστρέφω στη Γη παίζουν οι μουσικοί:

Φωνές: Άκης Μπαρούτας, Κιθάρες – Φωνές: Νίκος Δημακίδης, Μπάσο: Τόλης Δεληγιάννης, Πλήκτρα – Πιάνο: Ανθή Κύρκου, Τύμπανα – Κρουστά: Αλέκος Σπανίδης, Τσέλο: Έυη Καζαντζή

Στίχοι, Μουσική: Άκης Μπαρούτας, Ενορχήστρωση: Συμμετοχή και συνεργασία των μουσικών, Παραγωγή: Άκης Μπαρούτας, Νίκος Δημακίδης, Ηχοληψία – Μίξη: Θάνος Καζαντζής, Λεωνίδας Μπεϊλής, Μέρκος Ζήκας, Studio Polytropon, Θεσσαλονίκη, Mastering: Χρήστος Μέγας

Το ψηφιακό single 28.000 θα είναι διαθέσιμο για download και streaming σε iTunes, Spotify, Deezer, Google Play και πολλές άλλες ψηφιακές πλατφόρμες, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018.

Akis Baroutas Photo II (1)


[icon name=”info-circle” class=”” unprefixed_class=”fa-2x”]

Άκης Μπαρούτας

www.akisbaroutas.gr
www.facebook.com/akisbaroutas/
www.instagram.com/akisbaroutas
www.youtube.com/akisbaroutas

Print

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
Το νέο κομμάτι των Thievery Corporation είναι έρωτας.
Η αφίσα του 20ου ΦΝΘ και τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του!