Skip to content

Τα 100+1 κτίρια και όλα όσα θα δούμε στο OPEN HOUSE Thessaloniki αυτή την εβδομάδα!

AUTHOR

DATE

SHARE THIS ARTICLE

Με 35 new entries στο -πιο πλούσιο από ποτέ- πρόγραμμα, θα δείτε σύγχρονες κατοικίες, παραδοσιακά μακεδονίτικα κτίσματα στην Άνω Πόλη, μνημεία από το πολυπολιτισμικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης, διατηρητέα κτίρια που μας ταξιδεύουν στον χρόνο, ενδιαφέροντες επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία με ιδιαίτερο design, εκλεκτικιστικές επαύλεις στη Συνοικία των Εξοχών, περιζήτητους πολυχώρους αναψυχής και πολιτισμού, επιβλητικά δημόσια κτίρια, ακόμα και κήπους!

Οι παράλληλες δράσεις του ΟΗΤ 2018 ξεκίνησαν από το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, με το MADE in Thessaloniki και το OPEN WALK και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου με το καθιερωμένο πάρτι λήξης.

Το MADE in Thessaloniki και το OPEN WALK ολοκληρώθηκαν με εκατοντάδες επισκέπτες, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, χάρη στους εθελοντές μας που παρέμειναν στο πόστο τους και έφεραν εις πέρας την αποστολή τους και στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του!

Επιπλέον, στο πλαίσιο του MADE in Thessaloniki 2018 διενεργήθηκε για πρώτη φορά φέτος ένας διαγωνισμός φωτογραφίας, το PHOTO MADE. Οι επισκέπτες του MADE in Thessaloniki μπορούν να συμμετέχουν ανεβάζοντας φωτογραφίες από την δράση στο instagram (από δημόσιο προφίλ), γράφοντας #titan_made2018, ως τις 25/11. Οι νικήτριες φωτογραφίες, που θα αποδώσουν το MADE in Thessaloniki 2018 με τον καλύτερο και πιο πρωτότυπο τρόπο, θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές Fujifilm. Χορηγός δράσης: ΤΙΤΑΝ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας:

OPEN Box 17- 25/11 | Το OPEN BOX θα βρίσκεται στο γυάλινο περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους (Μητροπόλεως και πλατεία Αριστοτέλους) και θα λειτουργεί ως ενημερωτικό περίπτερο της εκδήλωσης, στο οποίο ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη δράση και το φετινό πρόγραμμα και να προμηθευτεί τον έντυπο οδηγό της εκδήλωσης καθώς και αναμνηστικά προϊόντα. Ωράριο λειτουργίας 10:00-22:00

OPEN School 23/11 | Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του OHΤ περιλαμβάνει οργανωμένες επισκέψεις σε χώρους του Made in Thessaloniki τη Δευτέρα 19 και κτίρια του OPEN TOURS την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, οι οποίες απευθύνονται σε εκπαιδευτικά τμήματα. Για συμμετοχή είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός της επίσκεψης.

Το φροντιστήριο σχεδίου SXEDIAZOUME, ως χορηγός της δράσης OPEN SCHOOL, θέλοντας να ενισχύσει την επαφή και το ενδιαφέρον των μαθητών για την αρχιτεκτονική, προσφέρει μια ολική υποτροφία διδάκτρων.

OPEN Bike 24- 25/11 | Η δράση αυτή προσκαλεί τον κόσμο να γνωρίσει την αρχιτεκτονική της πόλης ποδηλατώντας! Για την κάθε διαδρομή θα σχηματιστεί ένα μικρό γκρουπ ποδηλατών, που θα ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή και θα ξεναγηθεί με προτεραιότητα σε 4 κτήρια. Στους συμμετέχοντες παρέχεται ποδήλατο από το thessbike και o έντυπος οδηγός του OPEN HOUSE Τhessaloniki 2018. Για τη συμμετοχή απαιτείται κράτηση μέσω της ιστοσελίδας μας.

OPEN Tours 24- 25/11 | Πρόκειται για την κύρια δράση του OPEN HOUSE Thessaloniki: το σαββατοκύριακο των αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν 101 κτίρια και χώροι με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Δημόσια κτίρια, ιδιωτικά διαμερίσματα, μονοκατοικίες, χώροι εκπαίδευσης, γραφεία, ξενοδοχεία, μνημεία, εκκλησίες, μουσεία… συνιστούν το φετινό πρόγραμμα και 550 εθελοντές επιστρατεύονται για να σας ξεναγήσουν! Χορηγός εθελοντών το φροντιστήριο ξένων γλωσσών GALILEO GALILEI.

Η είσοδος είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους και δεν απαιτείται κράτηση. Για να παρακολουθήσει κάποιος την ξενάγηση απλά πρέπει να επισκεφθεί τους χώρους που τον ενδιαφέρουν κατά τις επισκέψιμες ώρες του καθενός και να περιμένει στη σειρά. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης σε κάθε χώρο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συνιστούμε στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως στα κτίρια, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου.

OPEN Photo 24/11- 02/12 | Όπως κάθε χρόνο, παράλληλα με το OPEN HOUSE Thessaloniki τρέχει ο καθιερωμένος διαγωνισμός φωτογραφίας, φέτος με θέμα τη σημασία του φυσικού φωτισμού στο κτίριο. Οι επισκέπτες της δράσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ανεβάζοντας τις φωτογραφίες τους στο instagram από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #alumil_oht2018. Οι καλύτερες φωτογραφίες, που θα αποδώσουν με τον πιο πρωτότυπο τρόπο το θέμα, μέσα από το πρίσμα του OPEN HOUSE Thessaloniki 2018, θα κερδίσουν φωτογραφικές μηχανές Fujifilm. Χορηγός δράσης: Alumil

OPEN Hunt 24/11- 02/12 | Ένα πρωτότυπο “κυνήγι θησαυρού” στήνεται και φέτος OHT! Κατά τη διάρκεια των OPEN TOURS, οι επισκέπτες καλούνται να να ανακαλύψουν ένα επαναφορτιζόμενο επιτραπέζιο φωτιστικό της Kartell, που έχει κρυφτεί σε 10 κτίρια, και να ανεβάσουν ευφάνταστες φωτογραφίες με αυτό στο instagram (από δημόσιο προφίλ), γράφοντας #openhuntareadomus. Στο κυνήγι της αναζήτησης συμμετέχουν, ακόμα, όλα τα αντικείμενα Area Domus που μπορείτε να ανακαλύψετε στα κτίρια του Open House. Δείτε αναλυτικά τα προϊόντα της εταιρείας στο areadomus.gr. Ο νικητής θα κερδίσει design αντικείμενο από την Area Domus. Χορηγός δράσης: Area Domus.

Kleeman OPEN VOTE 24/11-02/12 | Ο διαγωνισμός για το βραβείο κοινού δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της δράσης να ψηφίσουν την ξενάγηση που απόλαυσαν περισσότερο, ώστε να αναδείξουν το αγαπημένο κτίριο του κοινού και να  επιβραβεύσουν την αντίστοιχη ομάδα εθελοντών. Οι εθελοντές του κτιρίου που θα αναδειχθεί πρώτο θα λάβουν έπαινο συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα. Ψηφίζοντας, λαμβάνετε αυτόματα μέρος στην κλήρωση για ένα υπέροχο δώρο. Ο σύνδεσμος για την ψηφοφορία θα ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα www.openhousethessaloniki.gr στις 24 Νοεμβρίου.

Time to Close Party 25/11 | Μετά από τον μαραθώνιο αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων και όλες τις OPEN δράσεις, η αυλαία του OHT 2018 κλείνει με τον πιο όμορφο τρόπο, το πάρτι λήξης στην Έπαυλη Μαρόκκου, Β. Όλγας 133 & Π. Συνδίκα μετα τις 21.00. Στα decks, όπως κάθε φορά, ο dj Chris Stam από το 1 Nite Club / 1NC μας υπόσχεται ασταμάτητο κέφι και χορό! Εθελοντές, συμμετέχοντες, επισκέπτες, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι! Φέρτε την καλύτερη σας διάθεση και ελάτε να διασκεδάσουμε!


Περισσότερες πληροφορίες:
www.openhousethessaloniki.gr

Μ: [email protected]
Facebook: Open House Thessaloniki
Twitter: @openhousethess
Instagram: Openhousethessaloniki

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Open House Worldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης Open House.

Ο Θεσμός του OPEN HOUSE 

Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 35 πόλεις ανά την υφήλιο. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος.

Κάθε χρόνο, για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν, και η πόλη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους.

AUTHOR

Beater.gr

Loading...
«Τίμων ο Αθηναίος» στο Θέατρο Rex, για λίγο ακόμα!
3.14, Kondaktor και Nemmett έρχονται στη Θεσσαλονίκη!